Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 13:38

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-0: Με άνετη νίκη ανέβηκε στην 3η θέση

Γράφτηκε από τον

 

Στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές επέστρεψε χθες η "Μαύρη Θύελλα" η οποία μάλιστα ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας του 5ου ομίλου της Γ' εθνικής.

Η Μεσσηνιακή ομάδα κέρδισε εύκολα με 2-0 τον Παλληξουριακό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού , παρουσία μόλις 200 φιλάθλων, σε ένα ματς που κρίθηκε στο πρώτο ημίωρο. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης για να διατηρήσουν εύκολα στην συνέχεια το προβάδισμα έχοντας μάλιστα φάσεις για να διευρύνουν το σκορ. Ηταν μια θετική εμφάνιση για τους Μεσσήνιους με βάση τα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα που είχαν χθες, απέναντι πάντως σε ένα αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας που είναι καταδικασμένος σε υποβιβασμό.

Στα θετικά και η συμμετοχή κάποιων νεαρών παιδιών, όπως οι Ζώτος και Τσιγαρίδης καθώς και η καλή εικόνα του Λούκας Βιγκιλάντε ο οποίος με ένα γκολ και μια ασίστ άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Χρήστος Γκασούκας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 8’ με τον Βιγκιλιάντε να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 30’.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα ξεκίνησε δυνατά το ματς και άνοιξε γρήγορα το σκορ με ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο Βιγκιλάντε έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Γκασούκα που με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0 για την Καλαμάτα.

Στο 14' ο Αθανασόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα στον Βιγκιλάντε αλλά η κεφαλιά του τελευταίου έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Καλαμάτα συνέχισε να πιέζει και στο 18' έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Μετά από συνδυασμό των Μερκούρη και Γκασούκα η μπάλα έφτασε στον Τορεζάνι που στο τετατετ με τον Σκανατζούρα δεν κατάφερε να σκοράρει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σαραντόπουλος βρήκε τον Τορεζάνι που νικήθηκε και πάλι από τον γκολκίπερ του Παλληξουριακού.

Στο 25' από πάσα του Βιγκιλάντε ο Αθανασόπουλος μπήκε στην περιοχή, ελίχθηκε και έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απόκρουσε σε κόρνερ.

Η ανωτερότητα της Καλαμάτας ήταν φανερή και το δεύτερο γκολ ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα όταν ο Τορεσάνι βρήκε τον Βιγκιλάντε που με πολύ ωραία πλασέ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το 2-0 στο 30'.

Στο 48' ο Σαραντόπουλος έβγαλε τον Γκασούκα τετατετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ αλλά ο φορ της Καλαμάτας αντί να πλασάρει προσπάθησε να πασάρει και πάλι στον Σαραντόπουλο, όμως η πάσα του δεν ήταν καλή και κόπηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Στην συνέχεια έγιναν αρκετές αλλαγές στο ματς, η Καλαμάτα συνέχισε να έχει τον έλεγχο χωρίς όμως να κάνει τις πολύ μεγάλες φάσεις με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Κίτρινη κάρτα είχαν οι Γκασούκας (21'), Κ. Αντωνάτος (87').

Διαιτητής ήταν ο Καλογεράκος (Ζακύνθου) και βοηθοί οι Ψάρρης (Ζακύνθου) και Ανδριανός (Αχαϊας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Νινιός, Λιόλιος, Μερκούρης, Σαραντόπουλος, Τορεσάνι (71' Τσιγαρίδης), Ζαχαρόπουλος, Γκασούκας (74' Κανελλόπουλος), Βιγκιλάντε (58' Ζώτος), Αθανασόπουλος (86' Ντε Νίκολο).

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σκανατζούρας, Καππάτος, Ζαβαλής, Ζερβός, Κομήτας, Κ. Αντωνάτος, Ηλ. Αντωνάτος (82' Μουρελάτος), Πολλάκης (82' Γαλανός), Μπράτι (71' Μπαλάσκας), Χασάι (55' Βαλέντης), Αραβαντινός.