Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2013 13:35

Θρίαμβος της Καλαμάτας, νίκησε 4-1 στο Αργος

Γράφτηκε από τον
Θρίαμβος της Καλαμάτας, νίκησε 4-1 στο Αργος

Οταν αργά χθές το βράδυ, οι ξαφνικές στομαχικές διαταραχές του Χρήστου Καλαντζή τον έθεσαν εκτός μάχης για το ντέρμπι στο Αργος, πολλοί ίσως σκέφτηκαν ότι η Καλαμάτα δεν θα τα καφταφέρει χωρίς τον πιο φορμαρισμένο της παίκτη.
Ωστόσο σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο του Αργους, οι υπόλοιποι παίκτες της "Μαύρης Θύελλας" έπαιξαν και για τον 31χρονο επιθετικό και πέτυχαν μια πολύ μεγάλη νίκη με 4-1, σκορπώντας ενθουσιασμό στους 400 περίπου φιλάθλους της που την ακολούθησαν στο Αργος.
Η Μεσσηνιακή ομάδα έκανε ένα από τα πιο πειθαρχημένα και ουσιαστικά φετινά της παιχνίδια, εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του αντιπάλου και πέτυχε τέσσερα γκολ εκτός έδρας για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια.
Ετσι μείωσε στους 3 βαθμούς την διαφορά της από τον χθεσινό της αντίπαλο ενώ έστειλε το... μύνημα στους υπόλοιπους όσον αφορά τον φετινό πρωταθλητή στον 4ο όμιλο της Γ' εθνικής.

Χτύπησε ο Πούτσης
στο πρώτο ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε σε αργό ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να "διαβάσουν" το παιχνίδι του αντιπάλου. Μετά το 20λεπτο η Καλαμάτα άρχισε να αναζητά το γκολ και στο 32' ο Θοδωρής Πούτσης εκμεταλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και πέτυχε το 0-1.
Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, στο 38' ο Πούτσης και πάλι με κεφαλιά σημείωσε το 0-2 δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην Μεσσηνιακή ομάδα.
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής των «μελανόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο.

Μείωσε και
άμεση αντίδραση

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Μπήκαν πολύ πιεστικά στο γήπεδο και μόλις στο 51' μείωσαν σε 1-2, αποκτώντας ξανά ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Καλαμάτα ωστόσο χτύπησε γρήγορα στην αντεπίθεση με τον ταχύτατο Αθανασόπουλο -που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα - και πέτυχε το 1-3 στο 60' ο Τσιμικλής απλά διαμόρφωσε το τελικό 1-4 στο 75' για την Μεσσηνιακή ομάδα που πήρε ένα μεγάλο διπλό.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν σχεδόν 1.500 θεατές, με τους 400 Καλαματιανούς να στήνουν το δικό τους... πάρτι στην εξέδρα.

«Δείξαμε ότι είμαστε
πολύ μεγάλη ομάδα»

Μετά το ματς ο προπονητής της Καλαμάτας Μίλτος Γκόφας δεν έκρυβε την ικανοποίηση του: «Δείξαμε ότι είμαστε πολύ μεγάλη ομάδα. Παίξαμε χωρίς τον Καλαντζή, ένα σπουδαίο παίκτη, αλλά τα παιδιά έκαναν καταπληκτική εμφάνιση και έδειξαν ότι δίκαια έχουμε φτάσει μέχρι εδώ».
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Μένιος, Καλλιαμούτος, Καπλατζής, Ταμπάκης (64' Τριμπόνιας), Φίλης, Παπαιωάννου, Αγγελόπουλος, Λουμπαρδέας, Μακρίδης (72' Ισούφη), Καραγκούνης, Σιώκος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ρηγανάς, Τσόπελας, Ι. Καλογερόπουλος (76' Σοφός), Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Ζαχαρόπουλος, Οντσβόνγκ, Καραχάλιος (82' Γεωργακόπουλος), Κωνσταντόπουλος (54' Αθανασόπουλος), Πούτσης.

Το φιλμ του αγωνα

20' Σέντρα του Τσόπελα από δεξιά, έδιωξε ο Μένιος, η μπάλα έφτασε στον Ι. Καλογερόπουλο που κόπηκε από τους αμυντικούς λίγο πριν σουτάρει.

21' Ο Μαυρίδης βρήκε τον Αγγελόπουλο στην περιοχή αυτός σούταρε υπό την πίεση του Καντούτση αλλά μπλόκαρε ο Ρηγανάς.

23΄Ο Καραχάλιος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Πούτσης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

32' ΓΚΟΛ 0-1. Ο Πούτσης κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά, εκμεταλλεύθηκε το λάθος γύρισμα του Ταμπάκη στον Μένιο, πήρε τη μπάλα και με πλασέ πέτυχε το 0-1. Τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.

37' Σουτ του Λουμπαρδέα μπλόκαρε ο Ρηγανάς.

38' ΓΚΟΛ 0-2. Ξανά ο Πούτσης μετά από κόρνερ του Καραχάλιου, με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-2.

43' Σουτ του Καραχάλιου μόλις άουτ.

51' ΓΚΟΛ 1-2. Κόρνερ του Φίλη, η μπάλα έφτασε στο β' δοκάρι στον Αγγελόπουλο που με πλασέ μείωσε σε 1-2.

60' ΓΚΟΛ 1-3. Ωραία πάσα του Ζαχαρόπουλου στον Αθανασόπουλο που με πλασέ πέτυχε το 1-3. .

75 ΓΚΟΛ 1-4. Ο Τσιμικλής δίνει με ωραίο πλασέ διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Καλαμάτας.