Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 19:10

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-1: Ισοπαλία με δύο πέναλτι

Γράφτηκε από τον

 

Δεν αναδείχθηκε νικητής στη χθεσινή συνάντηση που έγινε στο γήπεδο του Μελιγαλά, όπου ο Εθνικός και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας έμειναν στο 1-1.

Σίγουρα, το τελικό 1-1 δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για καμία από τις δύο ομάδες, καθώς και οι δύο ήθελαν τη νίκη: οι μεν γηπεδούχοι για να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από το γκρουπ των ομάδων που αγωνίζονται για την παραμονή τους, οι δεν φιλοξενούμενοι για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία. Για τον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα ήταν πιο άσχημο, αφού τον κρατάει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 10 βαθμούς, 9 λιγότερους από το Ασπρόχωμα που μια θέση πιο πάνω. Τώρα χρειάζεται οπωσδήποτε 3 νίκες, αλλά και κάποιους βαθμούς εκτός έδρας ώστε να μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε με δύο εύστοχα πέναλτι, με τον Εθνικό να παίρνει το προβάδισμα και να ισοφαρίζουν οι ερυθρόλευκοι. Συγκεκριμένα στο 78’ ο Πάσκο εκτέλεσε πλάγιο τροφοδοτώντας στην περιοχή τον Μουρούσια, ο οποίος από μαρκάρισμα του Ζέππου βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής Καρβούνης σφύριξε το πέναλτι. Ο Καρατζούλιας ευστόχησε από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ. Στο 82’ ο Σαραντόπουλος ανέτρεψε στην περιοχή τον Μιχαλέα και ο κ. Καρβούνης σφύριξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Κολιός και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά την υπόδειξη του πέναλτι και τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Μελιγαλά, παραλίγο να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, φίλοι της ομάδας, που είχαν βγει εκτός εαυτού με την απόφαση του διαιτητή Καρβούνη.

Νωρίτερα οι δύο ομάδες είχαν κάποιες φάσεις για να σκοράρουν, αλλά δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν. Στο 50’ ο Θανόπουλος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 65’ ο Βέλμαχος με σουτ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών. Στο 87’ ο Μουρούσιας με απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα να “γλείψει” το κάθετο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Στο 89’ μετά από ελεύθερο του Λίβα και ασυνεννοησία αμυντικού και Γεωργουλάκου, ο Μουρούσιας έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε αμέσως η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία και έφυγε πλάγια αφού την τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε ο Ρουμελιώτης με προβολή να την σπρώξει στα δίχτυα.

Εμεινε με 9 παίκτες ο Εθνικός στο 68'

Ο Εθνικός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες γιατί στο 68’ αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα οι Θανόπουλος και Κανελλόπουλος. Ο πρώτος αρχικά είδε κίτρινη κάρτα για τάκλιν που έκανε σε αντίπαλο και δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής Καρβούνης του έδειξε και 2η γιατί ο παίκτης του Μελιγαλά κτύπησε παλαμάκια, κάτι που θεώρησε ως ειρωνεία πιθανόν. Ο δεύτερος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση και ενώ ήταν στο έδαφος, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο του, που προέκυψε στη διάρκεια των διαμαρτυριών για την αποβολή του συμπαίκτη του λίγο νωρίτερα.

Χρησιμοποίησαν νεαρούς

Στα θετικά τον δύο ομάδων συγκαταλέγεται το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν αρκετούς νεαρούς στη διάρκεια του αγώνα. Ο Εθνικός ξεκίνησε στην αρχική 11άδα με τους 15χρονους Πάσχο, Παπαδόπουλο, Σεμούρι, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή ο 15χρονος Ρουμελιώτης. Ο Ολυμπιακός είχε στην αρχική 11άδα τους Γεωρουλάκο, Κακαλέτρη, Βέλμαχο, Μπέρμπερη, Μιχαλέα, Μπαζάνη και μπήκε αλλαγή ο Ν. Μάλαμας. Να σημειωθεί ότι δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν οι τραυματίες Χρονόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Τσαναλίας, Μαλαπάνης, ο τιμωρημένος Κ. Μάλαμας και ο Μάρης που απουσίαζε λόγω δουλειάς στην Αθήνα.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Λίβας, Πάσχο, Θανόπουλος, Κανελλόπουλος, Παπαδόπουλος, Χότζα, Καρατζούλιας, Λάγιος (61’ Ρουμελιώτης), Σαραντόπουλος, Μουρούσιας, Σεμούρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργουλάκος, Κακαλέτρης (85’ Ν. Μάλαμας), Βέλμαχος, Κολιός, Γαβράς, Μπέρμπερη, Μιχαλέας, Ζέππος, Ανδρεάκος (57’ Μαγουλιανίτης), Αλεξανδρόπουλος, Μπαζάνης.