Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 12:57

Στο χέρι του Παμίσου ο τίτλος στην Α’ τοπική

Γράφτηκε από τον

 

Ούτε η φορμαρισμένη Εράνη κατόρθωσε και ανακόψει την πορεία του Παμίσου προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Α’ τοπική.

Η ομάδα της Μεσσήνης μπήκε... φουριόζα στο κυριακάτικο ματς των Φιλιατρών (εν αντιθέσει με το ματς με την Ανδρούσα την περασμένη εβδομάδα), έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ με τον Μπίσα πριν το 10λεπτο και στη συνέχεια δεν σταμάτησε να πιέζει και γι’ άλλο τέρμα, παίζοντας παιχνίδι κατοχής. Η Εράνη που έτρεχε ένα αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών (4 νίκες, 1 ισοπαλία) δεν μπόρεσε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση και ο Πάμισος με άλλα δύο γκολ στο τελευταίο ημίωρο πήρε ένα ακόμη σπουδαίο διπλό στο δρόμο προς τον τίτλο.

Οι νησιώτες τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έδειξαν χαρακτήρα στα κολλητά εκτός έδρας ματς σε Ανδρούσα και Φιλιατρά και δείχνουν να κρατούν σφιχτά την πρωτιά στην Α’ τοπική όντας στο +4 από τον δεύτερο Πανθουριακό.

Τον... παίρνει και για 2 ισοπαλίες

Πλέον το πρόγραμμα είναι σαφώς πιο βατό στις 8 τελευταίες αγωνιστικές (με 5 ματς στη Μεσσήνη) με πιο δύσκολο ματς αυτό με το τρίτο Διαβολίτσι εκτός έδρας και ο Πάμισος έχει την πολυτέλεια να φέρει και δύο ισοπαλίες. Δηλαδή για να χάσει τον τίτλο θα πρέπει να χάσει ένα ματς και να φέρει μια ακόμη ισοπαλία στα 8 ματς που απομένουν και παράλληλα ο Πανθουριακός να κάνει το “8 στα 8”. Κομματάκι δύσκολο...

Κερδίζει και... περιμένει η Θουρία

Η ομάδα της Θουρίας πάντως βρίσκεται σε καλό... φεγγάρι το τελευταίο διάστημα αφού έχει βάλει 14 γκολ στα τρία τελευταία ματς, χωρίς να έχει δεχθεί κανένα. Το 4-0 επί της Ανδρούσας πάντως είναι λίγο πλασματικό μιας και το πρώτο γκολ επιτεύχθηκε με πέναλτι που κερδήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, το 2-0 στο 67’ έγινε ύστερα από ολέθριο λάθος του Μουλαβασίλη και ενώ προηγουμένως η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή είχε φτάσει δύο φορές κοντά στην ισοφάριση. Το σημαντικό όμως είναι πως το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου κέρδισε με 4 γκολ διαφορά την τρίτη ομάδα της βαθμολογίας, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση. Και αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του Πανθουριακού, ο οποίος θα επιδιώξει να κάνει το απόλυτο έως το φινάλε για να εξαντλήσει τις πιθανότητες του για τον τίτλο. Μπροστά του πάντως έχει δύσκολη αποστολή με την Εράνη στα Φιλιατρά. Σημειωτέον πως με τις άλλες δύο ομάδες της Τριφυλίας, έχει μία νίκη (1-0 στους Γαργαλιάνους τον Τέλλο Αγρα) και μια ισοπαλία (1-1 στην Κυπαρισσία με ΑΟΚ).

Η Ανδρούσα από την άλλη υπέστη δυο σερί ήττες από τους πρωτοπόρους, πληρώνοντας στο ματς με τον Πανθουριακό τα τρανταχτά λάθη στην αμυντική της γραμμή. Πρέπει να επισημάνουμε όμως πως από την Ανδρούσα λείπει ο πιο καλός ποδοσφαιριστής της, ο Φώτης Γεωργιόπουλος που είναι τραυματίας και έλειψε και από το ντέρμπι με τον Πάμισο.

Το αμυντικό κρεσέντο του ΑΟΔ

Οι δύο σερί ήττες της Ανδρούσας έδωσαν τη δυνατότητα στο Διαβολίτσι να βρεθεί μόνο στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τον αποδυναμωμένο αλλά φιλότιμο και νεανικό Εθνικό Μελιγαλά. Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα σπάει όλα τα... κοντέρ στα μετόπισθεν και διαθέτει με διαφορά την καλύτερη αμυντική γραμμή στην κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 21 αγώνες έχει δεχθεί μόλις 9 γκολ! Μπροστά του ο ΑΟΔ έχει ένα εύκολο ματς με το ουραγό Μιλτιάδη και ακολουθούν μαζεμένα τα δύσκολα παιχνίδια με τους διεκδικητές του τίτλου Πάμισο και Πανθουριακό. Εκεί το Διαβολίτσι καλείται να υψώσει ανάστημα, όπως έκανε στον πρώτο γύρο (νίκη 1-0 με Θουρία, ήττα 2-1 στη Μεσσήνη με γκολ στο 92’).

Ο ΑΟΚ ανεβαίνει, ο Απόλλωνας "πέφτει"

Η Κυπαρισσία συνέχισε την ανοδική της πορεία κερδίζοντας εύκολα το αδύναμο Ασπρόχωμα και έπιασε τον Απόλλωνα στην 5η θέση.

Αξιοσημείωτο πως η Τριφυλιακή ομάδα διαθέτει την 3η καλύτερη επίθεση στην κατηγορία μετά από τους δύο πρωτοπόρους, με 47 γκολ ενεργητικό.

Εν αντιθέσει με την Κυπαρισσία, ο Απόλλωνας δεν τα πάει καλά το τελευταίο διάστημα και είναι χαρακτηριστικό πως έχει μία νίκη στους 6 τελευταίους αγώνες. Το Σάββατο ηττήθηκε στο “Π. Μπαχράμης” από τον ψυχωμένο

Α.Ο. Φαραί με 2-1 και φαίνεται πως οι παίκτες του έχουν χάσει τη... δίψα και το κίνητρο που είχαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Τριάδα "φωτιά" το Φαραί

Από την άλλη η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, αγνοεί την ήττα εδώ και 5 αγωνιστικές και έχει διώξει κάθε άγχος παραμονής. Η ομάδα των Γιαννιτσανίκων διαθέτει μια σούπερ επιθετική τριάδα με τους Χελά, Σεριάτο και Σταματελόπουλο, με τον τελευταίο να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και να σκοράρει κατά ριπάς.

Στο “Π. Γεωργανάς” Σπερχογεία και Τέλλος Αγρας έμειναν στο στείρο 0-0 με τους “Ταύρους” να μην εκμεταλλεύονται την έδρα τους σε έναν ακόμη αγώνα.

Το συγκρότημα του Γιώργου Καλόμαλου έχει μόλις 3 νίκες σε 11 εντός έδρας αγώνες, διαθέτει σοβαρό πρόβλημα στο γκολ και ακόμη δεν έχει ξεμπερδέψει οριστικά με την υπόθεση παραμονή (στο +8 από την 14 θέση). Στον αντίποδα ο Αγρας έχει αποδυναμωθεί αισθητά και θα προσπαθήσει να βγάλει όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά από την ακαδημία του.

Δύο ομάδες για μία θέση

Στην κοινή έδρα του “Γ. Λουκαρέας” η Ομόνοια έκαμψε στο δεύτερο ημίχρονο την αντίσταση της φιλότιμης αλλά “λίγης” Αναγέννησης και έπιασε στους 30 βαθμούς τον Εθνικό Μελιγαλά.

Το εντυπωσιακό με την ομάδα του Σωτήρη Δημάκη είναι πως εκτός από 30 βαθμούς, έχει βάλει 30 γκολ και έχει δεχθεί επίσης 30!

Οσον αφορά την υπόθεση παραμονή είναι πλέον δεδομένο πως μετά τον υποβιβασμό του Τσικλητήρα Πύλου από την Γ’ εθνική, θα πέσουν τρεις ομάδες στην Α1 τοπική. Ο Μιλτιάδης και η Αναγέννηση Παραλίας έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία και η άλλη θέση θα παιχθεί μεταξύ του Ολυμπιακού Καλαμάτας και του Ασπροχώματος. Το Ασπρόχωμα έχει διαφορά έξι βαθμών από τους “ερυθρόλευκους” και έχει επικρατήσει με 3-2 στο ματς του πρώτου γύρου. Αρα κρατά την τύχη στα χέρια του και έχει τον πρώτο λόγο για να μείνει στην Α’ τοπική. Ομως η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου έχει πιο βατό πρόγραμμα (παίζει και με την Αναγέννηση) ενώ θα υποδεχθεί το Ασπρόχωμα στο “Γ. Λουκαρέας” την 27η αγωνιστική, ψάχνοντας νίκη με δύο γκολ διαφορά για να υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος.