Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 14:18

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-3: Σούπερ διπλό με εμφάνιση πρωταθλητή! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-3: Σούπερ διπλό με εμφάνιση πρωταθλητή! (φωτό)

Αυτόν τον τίτλο δεν τον χάνει με τίποτα... Ο Πάμισος με εμφάνιση πρωταθλητή πέρασε με εμφατική νίκη 0-3 από το Διαβολίτσι επί του ΑΟΔ και “αγκάλιασε” την πρώτη θέση έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της Α’ τοπικής.

Οι νησιώτες είχαν σε... τρελά κέφια τους... συνήθεις υπόπτους Βαγγέλη Λαθύρη και Θανάση Μπίσα που πέτυχαν δύο και ένα γκολ αντίστοιχα και οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα ακόμη διπλό σε δύσκολη έδρα.

Ετσι ο Πάμισος διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών από τον δεύτερο Πανθουριακό (υπερτερεί και σε πιθανή ισοβαθμία) και έβγαλε με απόλυτη επιτυχία το πιο δύσκολο ματς που είχε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Πλέον με τέσσερα ματς στη Μεσσήνη και μόνες εξόδους σε Σπερχογεία και Μελιγαλά, θα πρέπει να “αυτοκτονήσει” για να χάσει τον τίτλο.

Στον αντίποδα το Διαβολίτσι υπέστη την πιο βαριά φετινή του ήττα και μάλιστα δέχθηκε για πρώτη φορά 3 γκολ σε έναν αγώνα (διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Α’ τοπική), ενώ έχασε μετά από δυόμιση περίπου μήνες!

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ πριν το 20λεπτο και στη συνέχεια ήταν αδύνατο να φέρουν... τούμπα το ματς, όσο και αν προσπάθησαν.

Η χθεσινή αναμέτρηση έγινε παρουσία 500 περίπου φιλάθλων που γέμισαν το γήπεδο του Διαβολιτσίου, ενώ πάνω από 100 ήταν οι φίλοι του Παμίσου που πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 6’ με τον Λαθύρη να σουτάρει έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λαθύρης και Μπίσα

“μίλησαν” στο ξεκίνημα

Στο επόμενο λεπτό ο Ηλιόπουλος πίεσε τον Πιτσιλή που γύρισε παρακινδυνευμένα την μπάλα πίσω, με τον Λαθύρη να προλαβαίνει τον Παπαγεωργίου και τριπλάροντας τον εξερχόμενο Κωνσταντακόπουλο έκανε με πλασέ σε κενή εστία το 0-1.

Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη με την ψυχολογία υπέρ της πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 19’... Ο Λαθύρης με μπαλιά τρύπα έβγαλε τετ α τετ τον Μπίσα και εκείνος με άψογο πλασέ από πλάγια θέση έγραψε το 0-2.

Πλέον το... νερό είχε μπει στ’ αυλάκι και αυτό που έπρεπε να κάνει απλά ο Πάμισος ήταν να διαχειριστεί το ξεκάθαρο προβάδισμά του.

Ο Κώστας Παλαμάρας έκανε πριν το ημίωρο αρκετές εσωτερικές αλλαγές και ο ΑΟΔ είχε την πρώτη του τελική στο 35’ με τον Ζάκκα να σουτάρει, τον Αντωνόπουλο να αποκρούει ασθενώς και τον Κουλόπουλο να προσπαθεί ανεπιτυχώς να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι επιδίωξαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους, με τον Τσουκαλά να παίρνει θέση δίπλα από τον Κουλόπουλο αντί του Βορίλα που δεν φάνηκε.

Ομως τα κενά στην άμυνα τους ήταν πολλά και ο Πάμισος έψαχνε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 51’ ο Τσουλάκος έδωσε κάθετα στον Κάνιστρα που σούταρε δυνατά, όμως ο Κωνσταντακόπουλος του είπε “όχι”.

Στο 55’ οι γηπεδούχοι είχαν μια επικίνδυνη σέντρα σουτ του Εμμανουήλ που έδιωξε ο Μωράκης.

Ο Λαθύρης το 0-3 στο 75’

Οι νησιώτες έλεγχαν τον ρυθμό και στο 64’ ο Μπίσα μπήκε από αριστερά και έκανε τη σέντρα, ο Μπαλόπουλος απομάκρυνε ασθενώς και ο Τσουλάκος σούταρε με δύναμη, όμως και πάλι ο Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

Τελικά το 0-3 σημειώθηκε στο 75’ με τον Τσουλάκο με έξοχη κάθετη πάσα να βγάζει τετ α τετ τον Λαθύρη που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ του ΑΟΔ.

Στο 78’ το Διαβολίτσι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαυροειδάκου με απευθείας κόκκινη. Ο αμυντικός του ΑΟΔ “γκρέμισε” τον Λαθύρη που έβγαινε φάτσα με την εστία (μετά από πάσα του Μπίσα) και αποβλήθηκε από τον κ. Μπλάνα.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν εύκολα σε ένα σπουδαίο διπλό.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Κασκάνη και Αντωνόπουλου.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Παπαγεωργίου, Μπαλόπουλος, Κρεμύδας, Μαυροειδάκος, Εμμανουήλ, Ηλιόπουλος (85’ Τσώνης), Βορίλας (46’ Τσουκαλάς), Κουλόπουλος, Ζάκκας, Πιτσιλής.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος (81’ Βέλλης), Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Μωράκης, Μπερερής (85’ Παπαδόπουλος), Ηλιόπουλος (81’ Καραγιάννης), Λαθύρης, Τσουλάκος, Κάνιστρας (74’ Κατσιβαρδέας), Μπίσα.