Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018 14:04

ΠΑΜΙΣΟΣ: “Είμαστε πρωταθλητές κατά 90%”, πιστεύει ο Βαγγέλης Λαθύρης

Γράφτηκε από τον

 

Σαν... σίφουνας πέρασε την Κυριακή από το Διαβολίτσι ο Πάμισος. Ο πρωτοπόρος της Α’ τοπικής νίκησε με 3-0 τον τρίτο της βαθμολογίας ΑΟΔ, ο οποίος σε 23 αγώνες είχε δεχτεί μόλις 9 γκολ και εξακολουθεί να έχει την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος. Επιπλέον αγνοούσε την ήττα για 2,5 μήνες.

Ο φετινός Πάμισος όμως δεν καταλαβαίνει από... τίποτα και πήρε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος του το 11ο διπλό στην Α’ τοπική.

Η καλύτερη επίθεση νίκησε προχθές την άμυνα από... γρανίτη ή αλλιώς οι Βαγγέλης Λαθύρης και Θανάσης Μπίσα, θριάμβευσαν απέναντι στην εξαιρετική αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Οι δύο πρώτοι σκόρερ του Παμίσου απέδειξαν σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες, γιατί θεωρούνται δίδυμο - “φωτιά” πετυχαίνοντας δύο και ένα γκολ αντίστοιχα. Ο Λαθύρης έφθασε τα 20 τέρματα στην Α’ τοπική και ο Μπίσα τα 17. Οι δύο τους δηλαδή έχουν πετύχει το 50% των γκολ του Παμίσου και τον οδηγούν εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ’ εθνική.

Η ομάδα της Μεσσήνης διατηρεί έξι αγωνιστικές πριν το τέλος το προβάδισμα των 4 βαθμών από το δεύτερο Πανθουριακό, ενώ υπερτερεί και στην ισοβαθμία. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το βατό πρόγραμμα (μόνο δύο εκτός έδρας ματς), τότε γίνεται αντιληπτό γιατί ο τίτλος βάφεται... πράσινος.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στα αποδυτήρια των πρωτοπόρων είναι και οι δηλώσεις του Βαγγέλη Λαθύρη στην “Ελευθερία”.

“Πιστεύω ότι μετά από αυτή τη νίκη είμαστε πρωταθλητές κατά 90%. Είχαμε να παίξουμε τρία δύσκολα ματς σε Φιλιατρά, Ανδρούσα και Διαβολίτσι. Δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε αυτό που θέλαμε. Πλέον έχουμε βατό πρόγραμμα και αν εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, θα το τελειώσουμε και μαθηματικά”.

Για το αν περίμενε το 0-3 στο Διαβολίτσι, ο ικανός επιθετικός είπε: “Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αν δεν έμπαινε νωρίς το γκολ, το ματς θα πήγαινε στην ισοπαλία και μετά στο διπλό. Μετά το 0-1 τα πράγματα έγιναν πιο απλά και το κάναμε εμείς εύκολο”.

Ο Βαγγέλης Λαθύρης δεν κρύβει ότι πέρα από το πρωτάθλημα, θέλει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Α’ τοπική Μεσσηνίας: “Με ενδιαφέρει αυτή η διάκριση και θέλω πέρα από το πρωτάθλημα με τον Πάμισο, να βγω και πρώτος σκόρερ. Θα το προσπαθήσω στις έξι τελευταίες αγωνιστικές”.

Το επόμενο ματς για τον Πάμισο, με αντίπαλο τον Α.Ο. Φαραί, θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου λόγω του Πάσχα. Ετσι οι “πράσινοι” θα προπονηθούν μέχρι την Μ. Πέμπτη το πρωί και θα επιστρέψουν στο γήπεδο την Τρίτη.