Σάββατο, 07 Απρίλιος 2018 14:12

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Δύο εισιτήρια ανόδου ζητούν κάτοχο – Μεγάλη μάχη για την παραμονή

Γράφτηκε από τον
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Δύο εισιτήρια ανόδου ζητούν κάτοχο – Μεγάλη μάχη για την παραμονή

 

Δύο αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί η Α1 τοπική και τα πάντα είναι ανοιχτά τόσο για την άνοδο, όσο και για την παραμονή.

Γεγονός που δικαιολογεί το χαρακτηρισμό του πιο απρόβλεπτου και αμφίρροπου πρωταθλήματος. Στην Α’ τοπική ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και στον αντίποδα υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες. Η Α.Ε. Μάνης έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο και για τα υπόλοιπα δύο εισιτήρια μάχονται η Α.Ε. Αβίας, ο Ηρακλής Καλαμάτας, ο Ολυμπιακός Ανάληψης και ο Χανδριναϊκός. Στην ουρά μετά τον Αστέρα Μικρομάνης, υποβιβάστηκε και ο Αίαντας και πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα πιει το πικρό ποτήρι υποβιβασμού.

Με την αγωνία της παραμονής ζουν η Α.Ε. Γαργαλιάνων, η Κορώνη, η Μεθώνη και ο Α.Ο. Φυτειάς.

Ξεκινώντας από τα ψηλά, να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια, μιας και τρεις ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς και η τέταρτη ένα βαθμό περισσότερο από τις υπόλοιπες. Ακόμα και τετραπλή ισοβαθμία (ακραίο σενάριο) μπορεί να προκύψει, όπως και τριπλή, αλλά και διπλή.

Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι Ηρακλής – Χανδριναϊκός είναι αυτό που θα κρίνει πολλά και το τι θα ισχύει στις ισοβαθμίες, την ώρα που η Α.Ε. Αβίας θα φιλοξενείται από το Πεταλίδι και ο Ολυμπιακός Ανάληψης θα παίζει στη Μεσσήνη με τη Χώρα.

Η ομάδα του Κάμπου κρατά την τύχη στα χέρια της, αφενός γιατί είναι στη δεύτερη θέση και αφετέρου γιατί παίζει με δύο θεωρητικά αδιάφορους αντιπάλους.

Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο με τη Χώρα, αλλά στο φινάλε θα αναμετρηθεί εκτός με την Α.Ε. Γαργαλιάνων που ενδέχεται να παίζει την κατηγορία!

Ο Ηρακλής και ο Χανδριναϊκός χρειάζονται το τρίποντο στο μεταξύ τους ντέρμπι για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους. Με ισοπαλία θα εξαρτώνται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ενώ ο χαμένος τίθεται εκτός. Στην τελευταία αγωνιστική παίζουν και οι δύο με αντίπαλους χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, ο Ηρακλής με το Δώριο και ο Χανδριναϊκός με τον Αίαντα.

Το μόνο σίγουρο ότι η άνοδος θα είναι ανοιχτή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του φετινού πρωταθλήματος.

Οσον αφορά την παραμονή, ο προτελευταίος Αίαντας έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες και θα παίζει τη νέα σεζόν στη Β’ τοπική μαζί με τον Αστέρα Μικρομάνης. Ο τρίτος της παρέας θα είναι μία από τις : Α.Ε. ή Γαργαλιάνων, Κορώνη, Μεθώνη και Α.Ο. Φυτειάς. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν εξασφαλιστεί και μαθηματικά λόγω ισοβαθμιών, αλλά και προγράμματος, μιας και οι ομάδες της ουράς παίζουν μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα στην προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος θα ανταμώσουν η Κορώνη με την Α.Ε. Γαργαλιάνων και η Μεθωνη με τον Α.Ο. Φυτειάς. Στη πιο δύσκολη θέση απ’ όλες βρίσκεται η ομάδα των Γαργαλιάνων, μιας και απέχει 2 βαθμούς από την Κορώνη, 3 από τη Μεθώνη και 4 από τον Α.Ο. Φυτειάς.

Με ήττα υποβιβάζεται μαθηματικά αν η Μεθώνη δεν χάσει από τη Φυτειά, ενώ με ισοπαλία τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε

Ο νικητής στο Μεθώνη – Φυτειάς εξασφαλίζει την παραμονή, με τους φιλοξενούμενους να σώζονται και με Χ.

Η Φυτειά πάντως δύσκολα θα υποβιβαστεί, μιας και παίζει στην τελευταία αγωνιστική εντός με το Πεταλίδι. Η Μεθώνη έχει το αβαντάζ ότι θα δώσει και τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα της και μπορεί να μείνει και με δύο ήττες αν η Κορώνη νικήσει την Α.Ε. Γαργαλιάνων. Η εν λόγω αναμέτρηση είναι η πιο σημαντική στη μάχη της παραμονής και από το αποτέλεσμά της θα κριθεί αν θα υπάρχει ή όχι αγωνία και στην 26η αγωνιστική για την αποφυγή της 12ης θέσης.

Το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο

25η αγωνιστική

Ηρακλής – Χανδριναϊκός

Πεταλίδι – Α.Ε. Αβίας

Ολυμπιακός Ανάληψης – Χώρα

26η αγωνιστική

Δώριο – Ηρακλής Καλαμάτας

Α.Ε. Αβίας – Αστέρας Μικρομάνης

Α.Ε. Γαργαλιάνων – Ολυμπιακός Ανάληψης

Χανδριναϊκός - Αίαντας

Το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για την παραμονή

25η αγωνιστική

Κορώνη – Α.Ε. Γαργαλιάνων

Μεθώνη – Α.Ο. Φυτειάς

26η αγωνιστική

Α.Ε. Γαργαλιάνων – Ολυμπιακός Ανάληψης

Μεθώνη – Κορώνη

Α.Ο. Φυτειάς – Απόλλωνας Πεταλιδίου

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 24 αγώνες)

1. Α.Ε. Μάνης 52-19 50

2. Α.Ε. Αβίας 40-29 42

3. Ηρακλής Καλαμάτας 29-17 41

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 38-28 41

-. Χανδριναϊκός 48-46 41

6. Δώριο 40-38 33

7. Πεταλίδι 32-31 32

-. Χώρα 34-34 32

9. Α.Ο. Φυτειάς 33-32 31

10. Μεθώνη 21-23 30

11. Κορώνη 40-44 29

12. Α.Ε. Γαργαλιάνων 21-34 27

13. Αίαντας 22-32 23

14. Αστέρας Μικρομάνης 22-65 11

- Ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες και υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες.