Σάββατο, 14 Δεκέμβριος 2013 00:39

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επικίνδυνες αποστολές για Κυπαρισσία και Εθνικό Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

Δύο αγωνιστικές έμειναν μέσα στο 2013 στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής και αυτό το διήμερο θα πραγματοποιηθεί η 12η με την Κυπαρισσία και τον Εθνικό Μελιγαλά να έχουν εκτός έδρας αποστολές.


Ο ΑΟΚ πηγαίνει στην Καλαμάτα για να παίξει με τον Ολυμπιακό που άλλαξε προπονητή μέσα στην εβδομάδα, ενώ ο Εθνικός δοκιμάζεται στην Ανδρούσα από την ομώνυμη ομάδα. Ο Πάμισος έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο μιας και υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας, όμως πρέπει να διαχειριστεί την αποχώρηση του Αργυρόπουλου από τον πάγκο και όσα ακολούθησαν…
Από τα άλλα παιχνίδια ξεχωρίζει το ντέρμπι της Πυλίας όπου η Μεθώνη υποδέχεται τον Τσικλητήρα Πύλου, με τους γηπεδούχους να μην έχουν περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Αμφίρροπη αναμένεται και η αναμέτρηση του Α.Ο. Φαραί με την Εράνη, δύο ομάδων που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία, όμως προέρχονται από ήττες.
Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ομόνοια, όπως και ο Αστέρας Αρφαρών με το Δώριο.
Τέλος, στο Διαβολίτσι η τοπική ομάδα θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες κόντρα στην πάντα δυνατή Σπερχογεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Μεσσηνίας σε όλους τους αγώνες της Α' τοπικής (όπως και της Β', Γ' τοπικής) θα τηρηθεί πριν την έναρξη των αγώνων ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.
Αναλυτικά τα νέα των 16 ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Μια νέα αρχή θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας στο ματς με την Κυπαρισσία όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν με νέο προπονητή τον Διονύση Πουλή που πήρε πριν λίγες ημέρες τη θέση του Σπύρου Τσίκινη και αυτή η αλλαγή ευελπιστούν πως θα τους δώσει επιπλέον ώθηση.
Σίγουρα όμως θα πρέπει να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και  να λιγοστέψουν τα λάθη τους αν θέλουν να έχουν τύχη απέναντι στην πρωτοπόρο Κυπαρισσία.
Το άσχημο είναι πως και πάλι υπάρχουν προβλήματα και τελευταίο αυτί του Αργάνη που τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού. Ακόμη θα λείψουν οι μόνιμοι τραυματίες Πανταζής και Παπαβασιλόπουλος, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Αριτζή και Τζίφα, ενώ υπολογίζεται ο Ξυδιάς.
Από την άλλη πλευρά η Κυπαρισσία πηγαίνει με τον… αέρα της κορυφής στην Καλαμάτα φιλοδοξώντας να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της παραμένοντας στην πρώτη θέση. Η ψυχολογία είναι ανεβασμένη στο "κυανόλευκο" στρατόπεδο μετά τις μεγάλες νίκες επί Εθνικού Μελιγαλά και Εράνης και είναι δεδομένο πως ο ΑΟΚ θα μπει με επιθετική διάθεση από το πρώτο λεπτό.
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος πάντως έχει επισημάνει στους παίκτες του πως το ματς θα είναι δύσκολο και πως δεν πρέπει να τους ξεγελά η χαμηλή θέση του Ολυμπιακού στη βαθμολογία.
Μοναδική απουσία είναι αυτή του τραυματία Λυδιώτη.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Το επιτυχημένο σερί που είχε η Ανδρούσα διακόπηκε στο ματς με Πύλο, όμως αυτή η ήττα δεν επηρέασε ψυχολογικά τους παίκτες του Κώστα Καλογερόπουλου που θα τα δώσουν όλα για θετικό αποτέλεσμα  στο παιχνίδι με τον Εθνικό Μελιγαλά. Οι νεοφώτιστοι είναι αρκετά ψηλά στη βαθμολογία όμως δεν επαναπαύονται και επιθυμούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.
Ετσι με τον κόσμο στο πλευρό της θα προσπαθήσει να κοντράρει τον Εθνικό και να έχει βαθμολογικό όφελος από αυτό το παιχνίδι.
Στα αγωνιστικά εκτός από τον τραυματία Φαράντο και τον τιμωρημένο Καντζιλιέρη, δύσκολα θα παίξουν και οι Βλαχόπουλος, Λάζαρης που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Οσο για τους Οικονόμου, Θεοδοσόπουλο και Γκούνη ταλαιπωρούνται από ίωση, όμως θα δώσουν το "παρών".
Στον αντίποδα ο Εθνικός Μελιγαλά εκτός έδρας τα πηγαίνει μια χαρά και σκοπός του είναι να πάρει ένα ακόμη διπλό μένοντας ψηλά στη βαθμολογία. Οι "κυανόλευκοι" θέλουν να δείξουν πως είναι καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να κάνουν το έργο τους πιο εύκολο.
Ο προπονητής των "κυανολεύκων" Αντώνης Μαυρέας υπολογίζει και μάλιστα αρκετά την Ανδρούσα και έχει φροντίσει να το μεταφέρει αυτό και στους παίκτες του.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Βασιλόπουλος θα χάσει ένα ακόμη ματς, ενώ ο Γ. Μητσέας είναι σε καλύτερη κατάσταση.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Τέσσερις αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη το Διαβολίτσι με συνέπεια να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και να θέλει πάση θυσία τη νίκη στο σημερινό ματς με τη Σπερχογεία. Ο ΑΟΔ παίζει τα… ρέστα του κόντρα στους "Ταύρους" γνωρίζοντας πως στην έδρα του δεν έχει περιθώρια να… πετάξει κι άλλους βαθμούς. Ετσι θα κοιτάξει να βελτιωθεί σε άμυνα και επίθεση και να πάρει το τρίποντο που τόσο το έχει ανάγκη.
Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης έχει μάθει να… ζει φέτος με τα προβλήματα και έτσι δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κανέλλο, Αθανασόπουλο, Ζαμπάρα. Καλύτερα είναι οι Μαυροειδάκος και Παπαδόγιαννης που θα βρίσκονται στην αποστολή.
Η Σπερχογεία από την άλλη μεριά μπορεί να έπαιξε καλά αλλά δεν πήρε κάτι από το ματς με τον Πάμισο και θέλει να πάρει τη νίκη στην έδρα του Διαβολιτσίου βελτιώνοντας τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής και οι παίκτες του ξέρουν πως θα συναντήσουν ένα ψυχωμένο αντίπαλο όμως είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν και να φύγουν από το Διαβολίτσι με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Το καλό είναι πως επιστρέφει στην 11αδα ο Γ. Δωδέκατος που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έτσι θα λείψουν μόνο οι Καλλιντέρης και Μαλλικούρτης.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΕΡΑΝΗ

Μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες ο Α.Ο. Φαραί υποχώρησε στη βαθμολογία και θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα στο σημερινό ματς με την Εράνη. Δυνατότητες υπάρχουν στο συγκρότημα του Βασίλη Μπλέτσα που πρέπει όμως να αποφύγει τα λάθη που κάνει στα τελευταία παιχνίδια και να δείξει από το πρώτο λεπτό στην Εράνη πως αυτό είναι το "αφεντικό" στον αγώνα.
Νοκ άουτ παραμένει ο Φλέσσας, ενώ δύσκολα θα είναι σε θέση να αγωνιστούν και οι Πανταζής, Βαρθαλάμης.
Στην αντίπερα όχθη η Εράνη προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από την Κυπαρισσία και σκοπός της είναι να πάρει κάτι καλό στην έδρα του Α.Ο. Φαραί. Ο προπονητής Μιχάλης Ζάγκος πάντως θα στερηθεί πάντως για ένα ακόμη ματς (το τελευταίο) τις υπηρεσίες του Κόλλια που είναι τιμωρημένος. Το δυσάρεστο είναι πως είναι αμφίβολη η συμμετοχή και των άλλων δύο επιθετικών της Φιλιατρινής ομάδας, του Κιούτακ και του Χρονόπουλου. Ετσι αν δεν μπορέσουν να αγωνιστούν το πρόβλημα θα είναι μεγάλο μιας και οι λύσεις που έχει η Εράνη στον πάγκο της είναι μηδαμινές.
Το μόνο καλό είναι πως υπολογίζεται και πάλι ο Γιάννης.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο τον Γουλιέλμο Αντωνίου θα παραταχθεί ο Πάμισος στον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Η αποχώρηση του Γιώργου Αργυρόπουλου από τον πάγκο έφερε αναταράξεις στην ομάδα της Μεσσήνης, με τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Γιαννίτσα να τον ακολουθεί.
Οι νησιώτες θα προσπαθήσουν να μείνουν ανεπηρέαστοι και να πάρουν τη νίκη για να μείνουν κοντά στην Κυπαρισσία, μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.
Ο Αντωνίου θα καθίσει στον πάγκο και δύσκολα θα αγωνιστεί μιας και έχει να κάνει προπόνηση πάνω από δέκα ημέρες (βρισκόταν στη Γερμανία). Επίσης τιμωρημένος είναι ο Γ. Τρίψας, όμως το κενό του μπορεί να καλύψει ο Αλεβίζος που εξέτισε την ποινή του.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας ανάσανε βαθμολογικά με τη νίκη του επί του Ολυμπιακού και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στη Μεσσήνη.
Το έργο του πάντως θα είναι πολύ δύσκολο μιας και ο Πάμισος δεν έχει περιθώριο για απώλειες στην έδρα του. Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου θα παίξει με αμυντική διάθεση και θα κοιτάξει να χτυπήσει στην αντεπίθεση με τον γρηγορότατο Τσορώνη.
Ο Ζέππος θα είναι λογικά ο μοναδικός απόντας.

ΜΕΘΩΝΗ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Σε δεινή θέση βρίσκεται η Μεθώνη που θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη αν δεν κερδίσει αύριο την Πύλο στο γειτονικό ντέρμπι. Ο ΑΟΜ υπέστη βαριά ήττα με 4-0 στα Αρφαρά την περασμένη Κυριακή, όμως η εικόνα του δεν ήταν άσχημη. Αυτό που θα κοιτάξει να κάνει απέναντι στον Τσικλητήρα είναι να είναι πιο αποτελεσματικός στην επίθεση και να διορθώσει κάποια αβίαστα λάθη στην άμυνα.
Ο αγώνας έχει πολλές ιδιαιτερότητες και είναι δεδομένο πως στο γήπεδο θα βρεθούν πολλοί φίλοι του ΑΟΜ που θα σταθούν στο πλευρό της ομάδας του Θανάση Λακριντή ο οποίος θα έχει στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές.
Από την άλλη μεριά ο Τσικλητήρας Πύλου τα πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή του στην κατηγορία. Αυτό που θα προσπαθήσει η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή και στο κυριακάτικο ματς είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο παίρνοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Στα συν για την Πύλο είναι ότι έχει μάθει να παίζει στο γήπεδο της Μεθώνης, αφού το χρησιμοποιεί ως έδρα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, αλλά και στις προπονήσεις.
Η ομάδα της Πύλου είναι δεδομένο πως θα έχει στο πλευρό της πολυάριθμους φιλάθλους της που έχουν ενθουσιαστεί με την μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα.
Στα αγωνιστικά επιστρέφει ο Παπαγεωργίου που εξέτισε την ποινή του, ενώ έτοιμος είναι και ο Τσώνης. Θα λείψει ο τραυματίας Μάρης, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των τραυματιών Σωτηρόπουλου και Δούνια.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες προέρχεται ο Τέλλος Αγρας που πήρε για τα καλά τα πάνω του και φιλοδοξεί να… τριτώσει το καλό αύριο με Ομόνοια. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πλέον αυτοπεποίθηση μετά τις νίκες σε Διαβολίτσι και Δώριο και είναι στο χέρι τους να προσθέσουν ακόμη μια απέναντι στην Ομόνοια, μια ομάδα που είναι στα μέτρα τους για να ανέβουν ακόμη πιο πολύ στη βαθμολογία.
Ο τεχνικός Γιώργος Μηλίτσης δεν θα έχει στη διάθεση του τους τιμωρημένους Γεωργόπουλο και Γεωργακόπουλο, με τον Παπανδρεόπουλο να είναι αμφίβολος.
Εξέτισε πάντως την ποινή του και γυρίζει ο Πότσης.
Στην αντίπερα όχθη η Ομόνοια αγνοεί τη νίκη εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν έχει περιθώριο να… διαλέγει παιχνίδια, μιας και είναι ουραγός στη βαθμολογία της Α' τοπικής. Ως εκ τούτου θα πάει αποφασισμένη στους Γαργαλιάνους και θα τα δώσει όλα για να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Σίγουρα η αποστολή της είναι δύσκολη όμως ο Σωτήρης Μπουραντώνης και οι παίκτες του πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ομάδας.
Απόντες θα είναι οι τραυματίες Σταματόπουλος, Σκόκος και
ο Δ. Κωστόπουλος λόγω δουλειάς. Κανονικά υπολογίζονται οι Κορομηλάς και Ντάσης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΔΩΡΙΟ

Πέντε βαθμούς πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη βρέθηκε ο Αστέρας Αρφαρών μετά τις δύο κολλητές εντός έδρας νίκες επί Α.Ο. Φαραί και Μεθώνης αντίστοιχα και σκοπός του δεν είναι άλλος από το να το επαναλάβει και αύριο κόντρα στο Δώριο. Οι "κυανόλευκοι" παίζουν με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και με νίκη φτάνουν τους 16 βαθμούς. Ετσι θα αγωνιστούν επιθετικά και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις απουσίες του Δωριέα.
Ο προπονητής Τάκης Βούτσας θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Σακκά και Νιάρχο που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.
Από την άλλη μεριά το Δώριο είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από την 14η θέση και θα πρέπει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στα Αρφαρά για να ξεφύγει κάπως από τις τελευταίες θέσεις.
Η ψυχολογία δεν βρίσκεται σε καλά επίπεδα μετά την τελευταία εντός έδρας ήττα από τον Τέλλο Αγρα, όμως όλοι ξέρουν πως νέα ήττα θα κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Το άσχημο είναι πως στο ήδη μικρό ρόστερ υπάρχουν πολλά προβλήματα που κάνουν το έργο του Γιάννη Αντωνόπουλου πολύ δύσκολο. Συγκεκριμένα τιμωρημένος είναι ο Νικητόπουλος, τραυματίας ο Βεσέλης, φοιτητής στην Πάτρα ο Γκρίτζαλης, ενώ δεν υπολογίζεται και ο Λούγκα του οποίου έληξε η άδεια παραμονής του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά εκτός ομάδας βρέθηκε και ο Εμμανουήλ λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές    

Σάββατο 14/12

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Κυπαρισσία
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Τσίρμπας
Ανδρούσα - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Διαβολίτσι - Σπεργογεία
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Τουρλομούσης, Κασκάνης
Α.Ο. Φαραί - Εράνη
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.
Αλεξέας, Καστανάς, Λουκάς

Κυριακή 15/12

Πάμισος - Απόλλων Καλαμάτας
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Καραπιπέρης
Μεθώνη - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Καστανάς
Τέλλος Αγρας - Ομόνοια
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Αδαμόπουλος, Κατσάς
Αστέρας Αρφαρών - Δώριο
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Γκούμας, Λουκάς

Η βαθμολογία
(σε 11 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    26-10    29
2. Πάμισος    25-10    27
3. Εθνικός Μελιγαλά    22-5    26
4. Τσικλητήρας Πύλου    15-13    20
5. Εράνη    12-6    19
6. Α.Ο. Φαραί    10-8    15
-. Ανδρούσα    15-14    15
8. Τέλλος Αγρας    14-17    14
9. Σπερχογεία    11-13    13
-. Αστέρας Αρφαρών    13-12    13
11. Απόλλωνας Καλαμάτας    5-15    10
-. Δώριο    7-16    10
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    7-11    10
14. Διαβολίτσι    10-17    8
15. Μεθώνη    9-25    7
16. Ομόνοια    9-18    6