Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 13:14

ΠΑΜΙΣΟΣ – Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 3-0: “Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 3-0: “Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές” (φωτό)

 

Μια... ανάσα από τον τίτλο στην Α’ τοπική βρίσκεται ο Πάμισος μετά την εύκολη νίκη του με 3-0 επί του Α.Ο. Φαραί και την ταυτόχρονη ήττα του Πανθουριακού από το Διαβολίτσι.

Πλέον οι νησιώτες αποσπάστηκαν 7 βαθμούς στην κορυφή πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε και απλά δεν... γίνεται να χάσουν την πρωτιά. Γι’ αυτό και δικαιολογημένα οι περίπου 150 φίλαθλοι του Παμίσου φώναζαν το Σάββατο στη Μεσσήνη “νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές” μετά το τέλος του αγώνα με το Φαραί. Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη έπαιξε όσο έπρεπε για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης και είδε τους δύο κεντρικούς της αμυντικούς να σκοράρουν... Ο Αγγελος Μπαστακός άνοιξε το σκορ στο 23’ και ο Δημήτρης Φιλόπουλος το έκλεισε στην εκπνοή. Νωρίτερα στο τέλος του

α’ ημιχρόνου ο Φάνης Κάνιστρας είχε προσθέσει το όνομά του στον... πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως οι παίκτες του Παμίσου έδειχναν να κάνουν... αγγαρεία, αρκέστηκαν στο να κυκλοφορούν την μπάλα και δεν πρόσφεραν θέαμα στους φιλάθλους τους.

Από την άλλη η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή δεν τα πήγε άσχημα τηρουμένων των αναλογιών και με δεδομένη την τεράστια διαφορά ποιότητας με τον Πάμισο. Το Φαραί έπαιξε με ξεκάθαρα αμυντική τακτική και υπέστη μια “λογική” ήττα.

Με... κομπίνα το 1-0

από Μπαστακό στο 23’

Ο Αλέξης Μαντζούνης προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στην 11αδα με τους Παπαδόπουλο, Κατσιβαρδέα, Φιλόπουλο να παίρνουν φανέλα βασικού και τους Ηλιόπουλο και Μπερερή να είναι εκτός 18αδας.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και προσπάθησαν τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Φαραί.

Στο 13’ ο Λαθύρης βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και τσίμπησε την μπάλα, με τον Ρακόπουλο να διώχνει σωτήρια. Το σκορ άνοιξε στο 23’ από μια... γκάφα του γκολκίπερ Ρακόπουλου... Ο νεαρός τερματοφύλακας του Φαραί καθυστέρησε να εκτελέσει ένα βολέ (δένοντας και τα κορδόνια του) και ο κ. Μπλάνας τον τιμώρησε με έμμεσο φάουλ. Το φάουλ εκτελέστηκε με κομπίνα, με τον Τσουλάκο να βρίσκει με τακουνάκι τον Μπαστακό και εκείνος με αριστερό σουτ από πλάγια θέση

κεραυνοβόλησε τον Ρακόπουλο για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσουλάκος έδωσε κάθετα στον Κάνιστρα που πλάσαρε, όμως ο Ρακόπουλος του είπε “όχι”.

Η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 41’ με το συρτό σουτ του ορεξάτου Κάνιστρα να φεύγει σύριζα από το αριστερό δοκάρι.

Ενδιάμεσα στο 38’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη και τελευταία φορά στο ματς με τον Σεριάτο να πιάνει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τσουλάκος σε Κάνιστρα

και 2-0 στο 44’

Τελικά στο 44’ ο Πάμισος πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν ύστερα από εξαιρετική συνεργασία ο Τσουλάκος τροφοδότησε τον Κάνιστρα που μπήκε στην περιοχή, ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι κατέβασαν ταχύτητα, δεν θέλησαν να ρισκάρουν παίζοντας φουλ επιθετικά και αρκέστηκαν στο να κρατούν μπάλα, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Αντωνόπουλου.

Στο 53’ ο Σταματελόπουλος βρήκε δεξιά τον Μπίσα που μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Ρακόπουλο να απομακρύνει με τα πόδια.

Στη συνέχεια το ματς ήταν ανιαρό, δίχως φάσεις με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε πολλές αλλαγές.

Ο Φιλόπουλος το τρίτο γκολ

Το... κερασάκι στην τούρτα για τον Πάμισο το έβαλε στο 88’ ο αρχηγός του Δημήτρης Φιλόπουλος. Ο Βέλλης μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το τελικό 3-0, δίνοντας το έναυσμα για πανηγύρια σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Σκόρδου και Τσίρμπα.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Σταματελόπουλος, Βέλλης, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας (60’ Καραγιάννης), Παπαδόπουλος, Τσουλάκος (71’ Μπογκντάνι), Λαθύρης (76’ Βλάχος), Μπίσα (81’ Καραπετιάν), Κάνιστρας.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Ρακόπουλος (85’ Ξανθάκης), Στ. Μπούνας, Κατσιμαγκλής, Παχής, Σκιάς, Δουρούμης, Χελάς, Μανιατέας (71’ Κουνάδης), Σεριάτος, Σταματελόπουλος (85’ Η. Μπούνας), Σαμιώτης (58’ Διαμαντής).