Τρίτη, 08 Μάιος 2018 12:29

Αφαίρεση τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό για τον Εσιέν

Γράφτηκε από τον

Το διαιτητικό δικαστήριο επέβαλε αφαίρεση τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό, για την υπόθεση του Μάικλ Εσιέν, για τις οφειλόμενες δόσεις Φεβρουάριου - Μαρτίου.

Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ επέβαλε αφαίρεση τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό, για την υπόθεση του Μάικλ Εσιέν, για τις οφειλόμενες δόσεις Φεβρουάριου - Μαρτίου, ενώ παράλληλα έχει λήξει αυτή του Απρίλη και... τρέχει του Μαΐου.

Πλέον, η "πράσινη" ΠΑΕ έχει πέντε εργάσιμες μέρες είτε για να εξοφλήσει το σύνολο του ποσού είτε για να φτάσει σε νέο συμβιβασμό με τον Γκανέζο.

Μένει να διευκρινιστεί αν η πλευρά του Εσιέν αξιώνει το σύνολο του οφειλόμενου ποσού που είναι περίπου 270.000 ευρώ ή αν συμβιβάζεται μόνο με την εξόφληση των οφειλόμενων δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν ήδη δύο παγιωμένα -3 από την υπόθεση του Γενς Βέμερ κι εφόσον παγιωθεί τρίτο "-3", αυτό θα είναι καταδικαστικό για το "τριφύλλι".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε την ακόλουθη απόφαση αναφορικά με την υπόθεση του αιτούντος MICHAEL ESSIEN, επαγγελματία ποδοσφαιριστή και της καθής η αίτηση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ.

Δέχεται την από 2-3-.2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 8077/2-13-2018) αίτηση του αιτούντος MICHAEL ESSIEN.

Ενεργοποιεί σε βάρος της καθής ΠΑΕ μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, που επιβλήθηκε με την ως άνω 100/2017 απόφαση, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
Ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ όπως αναγράφεται στο άρθρο 24, παρ. 5 του κανονισμού ιδιότητας μεταγραφών ποδοσφαιριστών αναφέρει:

"Σε αποφάσεις που αφορούν ποινές οι οποίες επιβάλλονται λόγω μη καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων από οποιαδήποτε αιτία σε ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Α' και Β' Επαγγελματική κατηγορία (Super League-Football League) επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το πρωτάθλημα που μετέχει η Π.Α.Ε. με την εξής διαδικασία.

Με την κοινοποίηση στην οικεία Ένωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, με την οποία επιβάλλεται η ως άνω ποινή, δίδεται στην Π.Α.Ε. προθεσμία τριών(3) εργάσιμων ημερών, μη υπολογιζόμενης της ημέρας κοινοποίησης, για την εξόφληση της. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, τότε με απόφαση της οικείας Ένωσης αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος από την οφειλέτρια Π.Α.Ε. ενώ ο επόμενος αγώνας της διεξάγεται κανονικά.

Αν η οφειλέτρια Π.Α.Ε. εξοφλήσει την οφειλή της, για την οποία της επιβλήθηκε η αφαίρεση βαθμών, εντός των πέντε (5) επόμενων εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και αυτή) τότε οι βαθμοί της επιστρέφονται.

Αν δεν εξοφλήσει την οφειλή της εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, τότε και για τον επόμενο αγώνα της ισχύουν τα προαναφερόμενα, δηλαδή της αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί και της δίδεται εκ νέου 5ήμερη προθεσμία για την πληρωμή της οφειλής. Στην περίπτωση που η οφειλέτρια Π.Α.Ε., καταβάλλει εμπροθέσμως την οφειλή της μετά τον δεύτερο ή τρίτο αγώνα της, επιστρέφονται μόνο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αγώνα και όχι των υπολοίπων.

Αν μια ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις (3) φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα) τότε αποβάλλεται, με απόφαση της οικείας Ένωσης, από το πρωτάθλημα και έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Παραρτήματος Νο 01 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων".
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ