Τρίτη, 08 Μάιος 2018 13:43

ΠΑΜΙΣΟΣ: Πρωτάθλημα – δικαίωση για τη δουλειά δύο χρόνων

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ: Πρωτάθλημα – δικαίωση για τη δουλειά δύο χρόνων

Το τρένο που... λέγεται Πάμισος δεν έκανε στάση ούτε στο Μελιγαλά.

Οι Νησιώτες πανηγύρισαν το Σάββατο την 10η σερί νίκη με 4-1 επί του τοπικού Εθνικού και κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο στην Α’ τοπική, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η ομάδα της Μεσσήνης αποσπάστηκε μάλιστα 9 βαθμούς από το δεύτερο Πανθουριακό, τον οποίο κέρδισε και στα δύο φετινά ντέρμπι. Επιπλέον έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 89 γκολ, τις περισσότερες νίκες (24 σε 28 παιχνίδια) και μόλις μια ήττα. Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ότι ο Πάμισος είναι η πιο σταθερή ομάδα της Α’ τοπικής και παίρνει πανάξια την πρώτη θέση,, επιστρέφοντας στη Γ’ εθνική μετά από 13 χρόνια.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ομάδα της Μεσσήνης δεν αποχωρίστηκε ποτέ την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Από την πρώτη αγωνιστική ήταν στην κορυφή και δεν... ζαλίστηκε.

Ο Μαντζούνης μιλά για τον τίτλο και την επιστροφή στη Γ’ εθνική

“Ηταν ένα πανάξιο, καθαρό και δίκαιο πρωτάθλημα, κάτι που παραδέχεται όλη η Μεσσηνία. Η μαγική λέξη και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο είναι δουλειά. Αυτό το πρωτάθλημα ήρθε μέσα από τη σκληρή δουλειά. Οι βάσεις για να έρθει τον Μάιο του 2018 το πρωτάθλημα, μπήκαν από τον Αύγουστο του 2016”, λέει στην “Ελευθερία” ο προπονητής του Παμίσου Αλέξης Μαντζούνης, ο οποίος στη δεύτερη σεζόν στον πάγκο παίρνει το πρωτάθλημα. Το έχει κάνει και με την Κυπαρισσία και μάλιστα αήττητος, αλλά η Σπάρτη στη συνέχεια του στέρησε την ιστορική άνοδο στη Γ’ εθνική.

Ο Αλέξης Μαντζούνης εκτιμά ότι το πρωτάθλημα αποτελεί δικαίωση της δουλειάς που έγινε αυτά τα δύο χρόνια στους “πράσινους”.

“Πιστεύει είναι δικαίωση πρώτα απ’ όλα για τη διοίκηση, τους παίκτες και τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τη διοίκηση που με στήριξε από την πρώτη μέρα. Με πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή τα καταφέραμε. Θα πρέπει βέβαια να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σαν να μην έχουμε κατακτήσει τίποτα”.

Ο ικανός τεχνικός δεν χαλαρώνει μάλιστα ούτε μετά και την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου Ζητά από τους παίκτες του να τελειώσουν μόνο με νίκες το πρωτάθλημα και έτσι να διατηρήσουν και το αήττητο στη Μεσσήνη. Το σερί των δέκα διαδοχικών τριπόντων ξεκίνησε μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Κυπαρισσία στις 11 Φεβρουαρίου. Πλέον μένουν δύο εντός έδρας αγώνες με Μιλτιάδη και Τέλλο Αγρα, στους οποίους οι πρωταθλητές Μεσσηνίας θα προσπαθήσουν να μεγαλώσουν το ρεκόρ παραγωγικότητας (89 γκολ, βοηθώντας παράλληλα το Βαγγέλη Λαθύρη να βγει πρώτος σκόρερ. Η γιορτή με την απονομή του κυπέλλου πρωταθλητή άλλωστε έχει ακόμα μέρες, αν και μετά το ματς στο Μελιγαλά οι πράσινοι το διασκέδασαν και δικαιολογημένα μέχρι τις πρωινές ώρες.