Δευτέρα, 14 Μάιος 2018 15:08

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-0 (παρ): Πήρε την άνοδο με πέναλτι του Κόλλια στο 111’! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ενα πέναλτι του Νίκου Κόλλια στο 111’ έμελλε να κρίνει το μπαράζ ανόδου των δευτεραθλητών της Β' τοπικής μεταξύ του Ηρακλή Κυπαρισσίας και της Καλλιθέας...

Ο Φιλιατρινός επιθετικός ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα εννέα λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης, έγραψε το 1-0 και έστειλε την ομάδα της Κυπαρισσίας στην Α1 τοπική κατηγορία.

Ηταν ένας δραματικός αγώνας με πολύ κόσμο στο γήπεδο του Κορδία (πάνω από 500 άτομα), τέσσερις αποβολές, αρκετά νεύρα και λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Εν τέλει αυτός που χαμογέλασε και πήρε το τρίτο εισιτήριο της ανόδου ήταν ο Ηρακλής Κυπαρισσίας που είχε περισσότερες δυνάμεις μετά το 90λεπτο και έχασε κλασικές ευκαιρίες στην παράταση. Η Καλλιθέα έκανε μεγάλη προσπάθεια, δεν εκμεταλλεύτηκε όμως πως έπαιξε με παίκτη περισσότερο για 25 λεπτά και εν τέλει ολοκλήρωσε το ματς με 8 παίκτες!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους και να μην ρισκάρουν στην επίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 14’ με τον Δούνια να σεντράρει από δεξιά και τον Εμμανουήλ από κοντά να πλασάρει, όμως ο Πανταζέλος έδιωξε ενστικτωδώς.

Ο Ηρακλής απάντησε στις ευκαιρίες στο 16’ με το δυνατό σουτ του Ζάγουρα να αποκρούεται από τον Νικολόπουλο.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό, με πολλά φάουλ και το θέαμα να... απουσιάζει.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 41’ για την ομάδα του Κώστα Δεσποτόπουλου με τον Παπαγιάννη να παίζει το 1-2 με τον Ζάγουρα

και να σουτάρει λίγο άουτ από πλάγια θέση.

Αποβολές για Πανταζέλο και Κατσιγιάννη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες στο ματς... Ηταν το 51’ με τον Ανεστόπουλο να βγάζει στον κενό χώρο στον Δούνια που ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Πανταζέλο και τον κ. Μπλάνα να δείχνει σωστά την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ηρακλή Κυπαρισσίας, μιας και ο Δούνιας ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λέκκας εκτέλεσε το φάουλ και μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Δούνια που σούταρε ψηλά άουτ.

Η ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου δεν εκμεταλλεύτηκε πάντως το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Ηρακλή να στέκεται καλά και να απειλεί στο 64’ με το σουτ του Σιγέρη να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 76’ ο Κατσιγιάννης έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Μανδραπήλια στο χώρο του κέντρου και αντίκρισε σωστά τη 2η κίτρινη κάρτα.

Με δέκα παίκτες πλέον και οι δύο ομάδες συνέχισαν ένα παιχνίδι τακτικής,

με την Καλλιθέα να φτάνει κοντά στο γκολ στο 89’ όταν ο Δούνιας έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά, με τον Κίτο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ μπροστά από τον αμαρκάριστο Ανεστόπουλο.

Δοκάρι με Κόλλια στο 97’

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ με τους παίκτες του Ηρακλή να έχουν σαφώς περισσότερες δυνάμεις στην παράταση... Αλλωστε ο Δούνιας έπαιζε τραυματίας περίπου από το 70’ και άντεξε μέχρι το 98’ όταν έγινε αλλαγή.

Νωρίτερα στο 97’ ο Κόλλιας με έξοχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Δύο λεπτά αργότερα ο Σιγέρη σούταρε ύστερα από σέντρα του Μανδραπήλια, όμως ο Νικολόπουλος μπλόκαρε.

Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 104’ για τον Ηρακλή Κυπαρισσίας, που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην παράταση, όταν σε συρτή σέντρα του Μανδραπήλια ο Κόλλιας από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νικολόπουλο.

Στο 107’ ο Κάππος έκανε σκληρό φάουλ με τα δύο πόδια στον Σιγέρη και είδε σωστά τη 2η κίτρινη κάρτα, με την Καλλιθέα να μένει με 9 παίκτες.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μανδραπήλιας έδωσε κάθετη πάσα στον Παπαγιάννη που ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Νικολόπουλο και ο κ. Μπλάνας έδειξε ορθώς το σημείο του πέναλτι.

Στο επόμενο λεπτό ο Κόλλιας ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα

γράφοντας το 1-0.

Με 8 έμεινε η Καλλιθέα

Ο τερματοφύλακας Νικολόπουλος συνέχισε να διαμαρτύρεται στον κ. Μπλάνα για την υπόδειξη του πέναλτι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, με την Καλλιθέα να μένει με 8 παίκτες και τον μέσο Καραμπάτσο να πηγαίνει κάτω από τα γκολπόστ.

Κάπου εκεί ο αγώνας κρίθηκε οριστικά και ο Ηρακλής Κυπαρισσίας πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 τοπική για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Ο Μπλάνας έκανε μια πολύ καλή διαιτησία σε ένα δύσκολο ματς, έχοντας δίκιο σε όλες τις καθοριστικές αποφάσεις που πήρε στις αποβολές και το πέναλτι.

Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Κασκάνης και Ρηγόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Πανταζέλος, Μακροκάνης (52’ Λινάρδος), Γεωργαλής (120’ Μαδούρης), Κίτος, Στρατής, Παπαγιάννης (118’ λ. τρ. Ανδριανόπουλος), Αλμπάν, Σιγέρη, Μανδραπήλιας, Κόλλιας, Ζάγουρας.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Νικολόπουλος, Κατσιγιάννης, Κουφός, Σαμπάνι (66’ Κοτσίρης), Κάππος, Καραμπάτσος, Ανεστόπουλος (108’ Μπάλλας), Εμμανουήλ, Λέκκας, Σούλα (60’ Κιόσια), Δούνιας (98’ λ. τρ. Χίντα).