Τρίτη, 15 Μάιος 2018 15:04

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: “Αξίζαμε την άνοδο”, λέει ο Κώστας Δεσποτόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: “Αξίζαμε την άνοδο”, λέει ο Κώστας Δεσποτόπουλος

Με το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 τοπική επέστρεψε την Κυριακή στην Κυπαρισσία ο Ηρακλής, καθώς νίκησε στο μπαράζ στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ με 1-0 την Καλλιθέα, χάρη σε γκολ του Νίκου Κόλλια στο 111'.

Η αποστολή γιόρτασε τη μεγάλη επιτυχία στο εστιατόριο του προπονητή – παίκτη Κώστα Δεσποτόπουλου στο Μάραθο.

Ο τελευταίος μιλώντας στην “Ελευθερία” για τη νίκη στο ματς της χρονιάς είπε ότι: “Ηταν δίκαιη επικράτηση. Είχαμε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια μας και δείξαμε και στα 120 λεπτά ότι το θέλαμε περισσότερο. Πιστεύω ότι αξίζαμε φέτος την άνοδο. Παίξαμε κατά διαστήματα καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Από την αρχή ήταν στο μυαλό μας η άνοδος και τα καταφέραμε έστω και στα μπαράζ. Ημασταν τυχεροί που παίξαμε τη χρονιά σ’ ένα παιχνίδι, γιατί θα το θυμόμαστε για πάντα”.

Πανηγύρισε και πέρυσι

Ο Κώστας Δεσποτόπουλος ανέλαβε τα ηνία στον πάγκο μετά τα Χριστούγεννα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Καραχάλιο, στον οποίο, όπως λέει, αναλογεί μερίδιο της φετινής ανόδου.

Μέχρι τότε ο Δεσποτόπουλος προσέφερε τις υπηρεσίες του ως παίκτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη σερί άνοδος στην Α1 για το Δεσποτόπουλο, καθώς πανηγύρισε και πέρυσι με την Α.Ε. Γαργαλιάνων. Δύο σεζόν ισάριθμες επιτυχίες λοιπόν για το νεαρό προπονητή, ο οποίος εκτιμά ότι στην επιτυχία του Ηρακλή έπαιξε μεγάλο ρόλο η συνέπεια της διοίκησης. “Σε αυτές τις δύσκολες μέρες η διοίκηση ήταν συνεπέστατη μέχρι και το τελευταίο ευρώ στις υποχρεώσεις της και της αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στον Γρηγόρη Ζάγουρα, που παρά το προσωπικό του θέμα, έβγαλε δύναμη ψυχής, αλλά και στον καλύτερο νεαρό παίκτη της περιοχής τον Δημήτρη Παπαγιάννη που έσπασε το χέρι του στο μπαράζ”. Οσο για τη νέα σεζόν στην Α1, ο Κ. Δεσποτόπουλος σημειώνει ότι: “Η ομάδα μπαίνει σε άλλη τροχιά και πρέπει να γίνει άλλος σχεδιασμός, γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Υπάρχει πάντως ένας κορμός με έμπειρους παίκτες”.