Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 12:58

Πέφτει το Σάββατο η "αυλαία" στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον
Πέφτει το Σάββατο η "αυλαία" στην Α' τοπική

Η πιο παραγωγική αγωνιστική στην Α’ τοπική Μεσσηνίας, ήταν η 29η, καθώς σημειώθηκαν 41 γκολ!

Τα περισσότερα στην αναμέτρηση της Αναγέννησης Παραλίας με τον Απόλλωνα Καλαμάτας (2-7). Οχτώ γκολ, όλα από μια ομάδα είχε το ματς στη Μεσσήνη (Πάμισος – Μιλτιάδης 8-0) και από έξι τέρματα τρεις αναμετρήσεις. Το Διαβολίτσι – Ομόνοια (6-0), Κυπαρισσία – Σπερχογεία (5-1) και Πανθουριακός – Εθνικός Μελιγαλά (5-1). Πολλά γκολ σημειώθηκαν και στη συνάντηση του Α.Ο. Φαραί με το Ασπρόχωμα (5-0). Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη για την παραμονή με 1-0 επί της Ανδρούσας, ενώ χωρίς γκολ και φυσικά νικητή τελείωσε το ματς Τέλλος Αγρας – Εράνη.

Τα 41 γκολ είναι με διαφορά η καλύτερη επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα και από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι να φθάσουμε στην 29η αγωνιστική, το ρεκόρ ήταν 35 γκολ, που σημειώθηκαν τόσο στην 12η αγωνιστική, όσο και στην 27η. Τα λιγότερα γκολ που έχουν σημειωθεί φέτος είναι 12 στην 18η αγωνιστική.

Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής έχει ακόμα μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί, με την ΕΠΣΜ να ορίζει και τα οχτώ παιχνίδια το Σάββατο 19 Μαΐου. Ο Πάμισος έχει κατακτήσει εδώ και καιρό τον τίτλο και το ενδιαφέρον στρέφεται στην παραμονή. Το Ασπρόχωμα και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας μάχονται για την αποφυγή της 14ης θέσης που οδηγεί στην Α1 τοπική. Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβηκαν για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη και αν δεν ηττηθούν στα Φιλιατρά από την Εράνη, θα μείνουν στην κατηγορία (μιας και υπερτερούν στην ισοβαθμία με το Ασπρόχωμα). Το Ασπρόχωμα θέλει μόνο νίκη με τη Σπερχογεία και ήττα του Ολυμπιακού, για να μην συνοδέψει Μιλτιάδη και Αναγέννηση Παραλίας στην παρακάτω κατηγορία.

Οι αναμετρήσεις στο Ασπρόχωμα και τα Φιλιατρά είναι οι μόνες που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι το ματς του Απόλλωνα Καλαμάτας με την Κυπαρισσία θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, μιας και στο “Γ. Λουκαρέας” παίζει και η Ομόνοια με τον Α.Ο. Φαραί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής στην Α’ τοπική έχει ως εξής

Σάββατο 19 Μαΐου

Πάμισος – Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Μεσσήνης, 5.30 μ.μ.

Εράνη – Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Φιλιατρών, 5.30 μ.μ.

Μιλτιάδης – Πανθουριακός

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 5.30 μ.μ.

Ανδρούσα – Διαβολίτσι

Γήπεδο Ανδρούσας, 5.30 μ.μ.

Εθνικός Μελιγαλά – Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο Μελιγαλά, 5.30 μ.μ.

Ομόνοια – Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 5.30 μ.μ.

Απόλλωνας Καλαμάτας – Κυπαρισσία

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 5.30 μ.μ.

Ασπρόχωμα – Σπερχογεία

Γήπεδο Ασπροχώματος, 5.30 μ.μ.