Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 19:04

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 6-0: Εύκολη νίκη στο αντίο Μουρούσια

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 6-0: Εύκολη νίκη στο αντίο Μουρούσια

Με εντός έδρας νίκη ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής ο Εθνικός Μελιγαλά, ο οποίος επικράτησε με 6-0 της Αναγέννηση Παραλίας.

Η ομάδα του Μελιγαλά δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Αναγέννηση, η οποία από καιρό είχε υποβιβαστεί. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι για τον έμπειρο επιθετικό Ηλία Μουρούσια, ο οποίος μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας. Είχε προηγηθεί ομιλία του, πριν την έναρξη του ματς στα αποδυτήρια, όπου μεταξύ άλλων ο κ. Μουρούσιας, που εκτελούσε παράλληλα και χρέη προπονητή στην ομάδα, ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά ώστε η ομάδα να πετύχει το στόχος της. Χαρακτήρισε άθλο, το ότι ο Εθνικός κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς όταν ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του, ήταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 3 πόντους, ενώ αποχώρησαν παίκτες που αποτελούσαν το βασικό κορμό. Ετσι έμεινε με 15 παιδιά να αγωνίζονται μέχρι το τέλος για να μπορέσει η ομάδα να σωθεί. Επίσης τόνισε ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα έχει καμία ανάμειξη με την ομάδα, ούτε θα βρίσκεται σε κάποια θέση σε αγωνιστικό ή διοικητικό κομμάτι.

Σε ότι αφορά το ματς, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός ο 15χρονος τερματοφύλακας Αλκιβιάδης Φέστας, ενώ σε ένα ακόμη παιχνίδι πήραν χρόνο συμμετοχής νεαροί παίκτες.

Η Αναγέννηση δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, στόχος ήταν να σταθεί αξιοπρεπώς στον αγώνα και να κλείσει μια άσχημη σεζόν, η οποία μπορεί να είναι και σταθμός για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο ανακαινισμένο γήπεδο της, στα παλιά Σφαγεία και να αρχίσει από εκεί την προσπάθεια για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας.

Τα γκολ

Ο Ηλίας Μουρούσιας στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Εθνικού ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα. Με ισάριθμα σουτ ένα στο 25’ και ένα στο 69’ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του κάνοντας το 2-0. Ακολούθησαν τα τέρματα του Χότζα στο 70’ για το 3-0 και στο 84’, όπου “έγραψε” το τελικό 6-0, ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει δύο φορές ο Καρατζούλιας στο 74’ και στο 80’ για το 4ο και 5ο γκολ αντίστοιχα. Ο αρχηγός του Εθνικού έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 47’ από τα 11 βήματα, όταν η ομάδα του κέρδισε πέναλτι, σε χέρι του Ξυδέα, όμως ο Νταντής που έπεσε στην αριστερή του γωνία απέκρουσε.

Ο Μουρούσιας πέρα από τα γκολ, είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει με ισάριθμα σουτ, στο 30’ και στο 62’, όμως η μπάλα κτύπησε και τις δύο στο οριζόντιο δοκάρι. Επίσης στο 76’ ο Χότζα με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Διαιτητής ήταν ο Νιάρχος με βοηθούς διαιτητές τους Κασκάνη και Γ. Μιχαλόπουλο.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Φρέσκας, Μακρής, Θανόπουλος, Χότζα, Χαραλαμπόπουλος, Καρατζούλιας, Μουρούσιας, Παπαδόπουλος (55’ Πάσκοα), Λάγιος (71’ Μπουρίκας), Σαραντόπουλος (76’ Διακουμάκος), Σεμούρι.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Νταντής, Χ. Κοντοθανάσης, Β. Κοντοθανάσης, Π. Χαρίτος (46’ λ.τρ. Μαθιόπουλος), Δημόπουλος, Σκαφιδάς, Στ. Χαρίτος, Μπουζαλάς, Πετράκος, Ξυδέας, Νικολακόπουλος.