Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 12:22

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ: Η Εράνη 4-0 τον Πανιώνιο στο ντέρμπι κορυφής (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με σκόρερ τους Μητρόπουλο (2), Φρούσσο και Καγιά, η Εράνη νίκησε τη Δευτέρα στο “Γ. Λουκαρέας” με το εντυπωσιακό 4-0 τον Πανιώνιο στο ντέρμπι κορυφής της 9ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος παλαιμάχων που διοργανώνει η ΕΠΣΜ.

Ετσι συγκατοικεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας με το Μεσσηνιακό, μ’ έναν μάλιστα αγώνα λιγότερο από τους “πράσινους” και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Μ.Γ.Σ. νίκησε προχθές με 2-0 το Πλατύ. Οι Παλαίμαχοι Πύλου (που έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα) νίκησαν εκτός με 2-1 τα Πράσινα Πουλιά και βρίσκονται στην 4η θέση, μαζί με τον Απόλλωνα. Οι καλαματιανοί επικράτησαν επίσης εκτός έδρας με 3-1 του Παμίσου. Ο 6ος Εθνικός Μελιγαλά νίκησε με 4-1 την Ομόνοια και οι Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων, που είναι στην 7η θέση, με 5-0 τη Θύελλα Παραλίας.

Η ταυτότητα σε δύο από τις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΕΡΑΝΗ 0-4

Η Εράνη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με τον Πανιώνιο, τον οποίο νίκησε με 4-0 πετυχαίνοντας όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο Μετά και από αυτή τη νίκη, οι Φιλιατρινοί είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Μητρόπουλος στο 50’ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και ενώ νωρίτερα ο Ζάγκος στο 44’ είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Στο 60’ σε αντεπίθεση ο Δεσποτόπουλος σέντραρε στο β’ δοκάρι για τον Φρούσσο, που με πλασέ έκανε το 0-2.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καγιάς με διαγώνιο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3 και στο 65’ με τον ίδιο τρόπο ο Μητρόπουλος πέτυχε το 0-4, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ο Πανιώνιος είχε ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο 20’ με τον Αντωνόπουλο για να προηγηθεί, ενώ στο πρώτο μέρος η Εράνη ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού. Στο 47’ πλησίασε πάλι το γκολ με τον Τ. Καλόμαλο και στο 58’ έφθασε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Δελφάκη, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Νικολόπουλος απέκρουσε.

Το ματς διαιτήτευσε ο Νιάρχος, με βοηθούς τους Π. Νικολόπουλο και Καμάι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πετρομανιάτης, Παπανικολάου, Βρυώνης, Γεωργακόπουλος, Παπαδόπουλος, Σόφτης, Αντωνόπουλος, Γ. Καλόμαλος, Πολίμος, Π. Καλόμαλος. Δελφάκης. Επαιξαν και οι Λεμπέσης, Ζουζούνης, Καμαρινάκης, Χιώτης.

ΕΡΑΝΗ: Ν. Νικολόπουλος, Ζάγκος, Σταμάτης, Γιαννακόπουλος, Μπαχούμας, Καγιάς, Αρβανιταντώνης, Δεσποτόπουλος, Μητρόπουλος, Σ. Λυμπερόπουλος, Φρούσσος. Επαιξαν και οι Τσούτσας, Τριαντόπουλος, Δρακόπουλος, Στ. Νικολόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΥ 2-0

Με γκολ του Τάκη Ρακιντζή στο 24’ και του Βαγγέλη Κολοκάθη στο 63’ (αμφότερα με μακρινά σουτ) ο Μεσσηνιακός λύγισε την αντίσταση του Ατρόμητου Πλατύ με 2-0 και ισοβαθμεί με την Εράνη (έχοντας ματς περισσότερο) στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στον αντίποδα ο Ατρόμητος είναι στην τελευταία θέση.

Το ματς διαιτήτευσε ο Κομπιλίρης με βοηθούς τους Ξυνό και Σβαρνιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σακκάς, Σταυρόπουλος, Κολοκάθης, Κατσίποδας, Αναστασόπουλος, Φωτόπουλος, Σολωμάκος, Καλαντζής, Χριστόπουλος, Φυκούρας, Ρακιντζής. Στον πάγκο ήταν οι Γυφτοχρήστος, Μουστάκας, Πατρίκης, Ι. Σακελλαρόπουλος, Νινιός, Πετρόγιαννης, Μισέρος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ: Αγγελής, Μαυροειδής, Ξηρόκωστας, Φράγκος, Μουλιάτος, Κουραμπάς, Νάτσης, Μπούρας, Πολιτόπουλος, Ζαγαρέλος, Βανικιώτης. Επαιξε και ο Ξυλάς.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(9η αγωνιστική)

Πανιώνιος – Εράνη 0-4

Εθνικός Μελιγαλά – Ομόνοια 4-1

Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων – Θύελλα Παραλίας 5-0

Πράσινα Πουλιά – Παλαίμαχοι Πύλου 1-2

Πάμισος – Απόλλωνας Καλαμάτας 1-3

Μεσσηνιακός – Ατρόμητος Πλατύ 2-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 9 αγώνες)

1. Εράνη 39-5 24

. Μεσσηνιακός 25-5 24

3. Πανιώνιος 31-7 21

4. Παλαίμαχοι Πύλου 19-7 16

-. Απόλλωνας Καλ. 28-25 16

6. Εθνικός Μελιγαλά 22-20 12

7. Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων 14-15 10

8. Πράσινα Πουλιά 12-20 8

9. Πάμισος 6-25 6

10. Ομόνοια 8-24 3

-. Θύελλα Παραλίας 11-41 3

12. Ατρόμητος Πλατύ 3-23 1

- Η Ομόνοια έχει -3 βαθμούς.

* Δύο αγώνες λιγότερους έχουν οι Παλαίμαχοι Πύλου.

* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Ομόνοια, Γαργαλιάνοι, Εράνη, Πανιώνιος.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(Δευτέρα 11 Ιουνίου)

Πανιώνιος – Μεσσηνιακός

Εράνη – Πράσινα Πουλιά

Πάμισος – Παλαίμαχοι Γαργαλιάνων

Ατρόμητος Πλατύ – Απόλλωνας Καλαμάτας

Παλαίμαχοι Πύλου – Εθνικός Μελιγαλά

Θύελλα Παραλίας - Ομόνοια