Τρίτη, 19 Ιούνιος 2018 13:09

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Μάχες σε τρία μέτωπα

Γράφτηκε από τον

Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα το Μουντιάλ της Ρωσίας και έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων.

Στον 8ο όμιλο η Πολωνία παίζει με τη Σενεγάλη, ενώ η Κολομβία αναμετράται με την Ιαπωνία. Στο βραδινό ματς της ημέρας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής η Ρωσία φιλοξενεί την Αίγυπτο.

Αναλυτικά τα τελευταία νέα πριν τους σημερινούς αγώνες:

Για νίκη - πλεονέκτημα Πολωνία και Σενεγάλη

Με στόχο την νίκη που θα τους δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στην πρεμιέρα του 8ου και αμφίρροπου ομίλου του Μουντιάλ, Πολωνία και Σενεγάλη, αναμετρώνται (Τρίτη 19 Ιουνίου, 18:00) στην Μόσχα.

Εκτός του εξ΄ ορισμού ντέρμπι που προσδίδεται στον συγκεκριμένο αγώνα -πάντα σε θεωρητικό επίπεδο- σημαντικό στοιχείο που ενισχύει την άποψη πως θα δουμε ένα «κλειστό» ματς, είναι η προτίμηση που δείχνουν οι δύο προπονητές στο 4-2-3-1.

Ο πρώην διεθνής, Ανταμ Ναβάλκα, έχει δημιουργήσει στην Πολωνία, ένα σύνολο που βασίζεται στην πίεση που ασκεί στο σύνολο του γηπέδου, αλλά βεβαίως και στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού. Αυτή η Πολωνία, είναι μία ομάδα που βρίσκεται στο ποδοσφαιρικό αποκορύφωμα, αναφορικά με την ποιότητα, την ωριμότητα και την αποτελεσματικότητα. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ηγείται δικαίως της επίθεσης αλλά και του συνόλου, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι Μπλαζτσικόφσκι, Ζιελίνσκι και Κριτσόβιακ.

«Εκλέκτορας» στην Σενεγάλη, είναι μία από τις εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου στην χώρα. Αρχηγός στην εθνική που εντυπωσίασε στο Μουντιάλ του 2002, νικώντας μεταξύ άλλων, στην πρεμιέρα την Γαλλία με 1-0, ο Αλιού Σισέ έχει φτιάξει μία ομάδα συνόλου, με ουσία και αποτέλεσμα στο παιχνίδι της. Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στ΄ αποδυτήρια και η ομοιογένεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Σενεγάλης, με τους Σαντιό Μανέ και Ντιαφρά Σακό, να αποτελούν τους κύριους εκφραστές της επιθετικής λειτουργίας.

Διαιτητής: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέϊν).

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Ρίμπους, Παζντάν, Μπέντναρεκ, Πίζεκ, Κριτσόβιακ, Λινετι, Γκροζίτσκι, Ζιελίνσκι, Μπλαζτσικόφσκι, Λεβαντόφσκι.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Εντιαγέ, Γκασαμα, Κουλιμπαλί, Σανέ, Σαμπαλί, Κουγιατέ, Γκουέγε, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ, Σακό.

Φαβορί η Κολομβία απέναντι στην Ιαπωνία

Με την αναμέτρηση Κολομβία-Ιαπωνία, ανοίγει στο Σαράνσκ (Τρίτη 19/6, 15:00) ο 8ος όμιλος του Μουντιάλ. Οι Νοτιοαμερικανοί, καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στον πιό «ανοικτό» όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης, καθώς δεν είναι υπερβολική η άποψη, πως και οι τέσσερις συμμετέχουσες (σ.σ. οι άλλες δύο είναι Πολωνία και Σενεγάλη) μπορούν να προκριθούν στους «16».

Δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες παρατάσσονται με σχηματισμό 4-2-3-1, εκ πρώτης όψεως αναμένεται ένας αγώνας που θα κριθεί από τις ισορροπίες στην μεσαία γραμμή και στο ποιά από τις δύο θα καταφέρει ν΄ «απεγκλωβισθεί» προς την επιθεση. Ενα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των Νοτιοαμερικανών, είναι ο Χοσέ Πέκερμαν. Ο Αργεντινός προπονητής διαθέτει εντυπωσιακή πείρα και είναι «ειδικός» για τέτοιου είδους «αποστολές», ενώ μπορεί να παίρνει από τους παίκτες του το μέγιστο δυνατό.

Με τους Χάμες Ροντρίγκες και Ραδαμέλ Φαλκάο να συγκροτούν ένα από τα ποιοτικότερα επιθετικά δίδυμα στην διοργάνωση, η Κολομβία συνηθίζει να επιβάλει τον ρυθμό της με τους Κουαδράδο και Ουρίμπε στην μεσαία γραμμή, ενώ σημαντική εμπειρία διαθέτει και ο τερματοφύλακας, Νταβιντ Οσπίνα.

Στην χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου», ο Ακίρα Νισίνο, έχει δημιουργήσει ένα αρκετά δεμένο σύνολο, που έχει ως κύρια γνωρίσματα, την αγωνιστική πειθαρχία και την στοχοπροσήλωση. Αναπόσπαστα χαρακτηριστικά των Ιαπώνων που έχουν περάσει και στο ποδόσφαιρο. Ο Μάγια Γιοσίντα είναι ο ηγέτης της άμυνα και της ομάδας, ενώ οι Ινούϊ, Καγκάβα, Χόντα και Οκαζάκι, συνιστούν μία επιθετική «τετράδα-φωτιά» με πλούσιες εμπειρίες από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες τους.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μογίκα, Μίνα, Ντάβιντσον Σάντσες, Αριας, Μπάριος, Κάρλος Σάντσες, Ουρίμπε, Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Φαλκάο.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σακάϊ, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε, Ινούϊ, Καγκάβα, Χόντα, Οκαζάκι.

Για την πρόκριση η Ρωσία με Αίγυπτο

 Την ευκαιρία να γίνει η -χρονικά- πρώτη ομάδα που θα προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ, έχει η Ρωσία, που υποδέχεται (Τρίτη 19 Ιουνίου, 21:00) στην Αγία Πετρούπολη την Αίγυπτο, για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου.

Μετά την εμφατική νίκη με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ και οι παίκτες του, γνωρίζουν πως εάν νικήσουν τους «Φαραώ», ουσιαστικά θα βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ενισχυμένοι από τους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους τους, που αναμένεται να κατακλύσουν το γήπεδο, οι Ρώσοι θα παραταχθούν εκ νέου με 4-2-3-1, αλλά χωρίς τον Αλαν Τζαγκόεφ που τραυματίσθηκε στην πρεμιέρα. Στην κορυφή θα παίξει ο Σμολόφ και πίσω του, οι Τσερίσεφ, Γκολόβιν και Σαμέντοφ, ενώ οι Καμπίνσκι και Ζόμπνιν θα επιχειρήσουν να εκλέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Βέβαια η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη, καθώς η Αίγυπτος δεν είναι ...Σαουδική Αραβία.

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στην 11αδα και ανεβασμένη ψυχολογία για την πολύ καλή απόδοση στην πρεμιέρα (σ.σ. παρά την ήττα με 1-0 από την Ουρουγουάη, θα παραταχθεί η Αίγυπτος. Ο άσος της Λίβερπουλ αναμένεται να πάρει την φανέλα με το Νο 10 και να ηγηθεί της προσπάθειας για την πρώτη νίκη στο Μουντιάλ. Ενα αποτέλεσμα που θα «βάλει φωτιά» στον όμιλο. Ο Σαλάχ αναμένεται να πάρει την θέση του Αμρ Ουάρντα που ήταν πολύ καλός στην πρεμιέρα, αλλά παίζει στην ίδια θέση και μοιραία «θυσιάζεται», αν και ο Κούπερ συνηθίζει να κάνει «αλχημείες». Μόσεν και Σαϊντ θα κινούνται πέριξ του Σαλάχ, ώστε να δημιουργήσουν αυτα τα λίγα μέτρα που χρειάζεται για να δράσει ο κορυφαίος των «Φαραώ», που αναμένεται να μην δυσκολευθεί ιδιαίτερα απέναντι στην αργή άμυνα των Ρώσων.

Διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Παραγουάη)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ (Στανισλάβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Γκασίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοφ, Γκολόβιν, Τσερίσεφ, Σμολόφ.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Χαμέντ, Ελνενί, Σαφί, Μαχμούντ Τρεζεγκέ, Σαϊντ, Μοσέν, Σαλάχ.