Κυριακή, 22 Δεκέμβριος 2013 21:45

Τέταρτη σερί νίκη ο Τέλλος Αγρας, 2-1 στη Σπερχογεία

Γράφτηκε από τον

Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο Τέλλος Αγρας, που πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο της Σπερχογείας "Πέτρος Γεωργανάς" κερδίζοντας με 2-1 την τοπική ομάδα.


Μέσα σε δύο λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα το κράτησαν μέχρι το τέλος φτάνοντας στην 4η σερί νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες.
Η Σπερχογεία ήταν αυτή που έχασε τις ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά για να προηγηθεί στο σκορ, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Μετά το 0-2 συνέχισε να απειλεί την εστία του Τσώλη και κατάφερε στο 41' να μειώσει σε 1-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο β' μέρος ο προπονητής της Τάσος Χατζηγγελής συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έγινε πιο επιθετική με την ομάδα των Γαργαλιάνων να έχει οπισθοχωρήσει. Ομως παρά τις προσπάθειες των παικτών της δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο β' μέρος και οι φιλοξενούμενοι, που με σωστή τακτική κράτησαν το υπέρ του σκορ, πανηγύρισαν στο τέλος άλλη μια νίκη, που τους έφερε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Φάσεις - γκολ

Στο 7' διαγώνια μπροστινή μπαλιά του Χαρίτου για τον Δ. Γιακουμή, αυτός έκανε το ψηλοκρεμαστό διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 11' σέντρα του Μούστου για τον Γ. Δωδέκατο, αυτός από το ύψος του πέναλτι σχεδόν έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 21' ο Ψωρομύτης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Π.-Χ. Γιακουμή με ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως ο τελευταίος εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με τα χέρια απέκρουσε σωτήρια διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Ενα λεπτό μετά ο Δ. Σώκαλης εκτέλεσε το κόρνερ και με καρφωτή κεφαλιά ο Λ.Ν. Ανδρώνης πέτυχε το 0-1. Στο 24' ο Δ. Σώκαλης υπό πίεση αμυντικού γύρισε σούταρε διαγώνια ο Π.-Χ. Γιακουμής απέκρουσε στο αέρα, αλλά πέφτοντας στο έδαφος η μπάλα του έφυγε από τα χέρια, πέρασε τη γραμμή του τέρματος, παρά την προσπάθεια του να τη διώξει και έγινε έτσι το 0-2. Στο 30' ο Δ. Σώκαλης με μπροστινή μπαλιά βρήκε τον Γεωργιόπουλο, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα με το πόδι και στη συνέχεια έκανε το διαγώνιο σουτ για να μπλοκάρει ο Π.-Χ. Γιακουμής. Στο 38' η Σπερχογεία έχασε την πιο σπουδαία ευκαιρία του αγώνα για να σκοράρει. Ο Δ. Γιακουμής έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Παγώνη που έφυγε πίσω από του αμυντικούς και βγήκε φάτσα με τον Τσώλη, όμως βιάστηκε να πλασάρει και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 41' οι παίκτες της Σπερχογείας άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο Μούστος με διαγώνια πάσα έβγαλε τον Δ. Γιακουμή μόνο στην αντίπαλη περιοχή και αυτός χωρίς καθυστέρηση σούταρε διαγώνια και παρά την απόκρουση του Τσώλη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και έγινε έτσι το 1-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 61' δυνατό διαγώνιο σουτ του Δ. Σώκαλη, ο Π.-Χ. Γιακουμής έπεσε στην αριστερή του γωνία και με τα χέρια απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 63' ο Μπούνας μπήκε στην περιοχή έκανε την παράλληλη, προς την εστία, σέντρα ο Τσώλης βρήκε την μπάλα με τα χέρια, αλλά κατέληξε στο πίσω δοκάρι και ο Παπανικολόπουλος με κοντινή κεφαλιά την έστειλε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. στο 78' ο Βασιλογιαννακόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Γ. Δωδέκατος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ξυστά άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 81' ο Μπούνας με απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 88' ο Μούστος εκτέλεσε πλάγιο μέσα στην περιοχή, ο Μπαλόπουλος έκανε τη γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ, καθώς την είχε βρει με τα χέρια ο Τσώλης, όμως ο διαιτητής Πλακογιάννης είχε αντίθετη άποψη υποδεικνύοντας ότι η μπάλα κατέληξε άουτ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών διαιτητών της Αθανασοπούλου και του Γκούμα.  
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Π.-Χ. Γιακουμής, Μούστος, Χαρίτος, Πιχιγιόνι, Ι. Γιακουμής (55' Μπούνας), Καράμπελας, Παγώνης (60' Παπανικολόπουλος), Μπαλόπουλος, Βασιλόπουλος (37' λ.τρ. Βασιλογιαννακόπουλος), Δ. Γιακουμής, Γ. Δωδέκατος.
Τ. ΑΓΡΑΣ: Τσώλης, Πότσης (58' Γεωργόπουλος), Γεωργακόπουλος, Λ.Ν. Ανδρώνης, Λ.Χρ. Ανδρώνης, Δημητρόπουλος, Γεωργιόπουλος (89' Μπολούν), Παπανδρεόπουλος, Δ. Σώκαλης, Ψωρομύτης, Κολεσνιτσένκο (82' Αναγνωστόπουλος).