Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 10:24

Οι διαφωνίες των "μεγάλων"

Γράφτηκε από τον

Το πλάνο Βασιλειάδη βρίσκει εμπόδια από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, λίγες ώρες πριν την ανάδειξη του νέου προέδρου της Λίγκας. Η συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, η μοναξιά της ΑΕΚ, τα μπλοκ που θα σχηματιστούν.

Απαραίτητη παρένθεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τα εσωτερικά μέτωπα. Καθόλου τυχαία επιλογή από πλευράς μας η λέξη "μέτωπα". Εδώ και καιρό γίνεται πόλεμος χαρακωμάτων και στο τέλος είναι βέβαιο πως θα βγει χαμένο το ποδόσφαιρο. Ακόμη και αν περάσει η αναδιάρθρωση, η οποία, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, το βλέπουμε πολύ δύσκολο.

Καταρχάς, σήμερα (25/6) έχει προγραμματιστεί κρίσιμο Δ.Σ. της Super League με εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. Και στις ομάδες αντί να εξετάζουν τις επιλογές που έχουν (;) για να σωθεί το προϊόν και να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα, μετράνε τα κουκιά τους για να δουν ποιος θα επικρατήσει.

Η πρόσφατη συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού ή η πλευρά Μελισσανίδη που κινείται πλέον μόνη της, χωρίς καμία διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό;

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ "ΤΙΓΡΗ"
Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός φαινομενικά κάνουν ανακωχή, με τους ιδιοκτήτες τους που "σκοτώνονταν" τόσα χρόνια, να βρίσκουν πεδίο συνεννόησης και εκτός ποδοσφαίρου. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, πονηρό, περίεργο, αρκεί να δούμε πού θα καταλήξει.

Είδαμε πού και πώς κατέληξε η συνεργασία-φιλία του Ιβάν με τον "Τίγρη", γι’ αυτό το γράφουμε. Μάλιστα ως αποτέλεσμα αυτής της συνθήκης, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, μέχρι πρότινος persona non grata για τον Ολυμπιακό, παραμένει στη θέση του και στηρίζεται από σημαντικό μπλοκ ομάδων.

Η ΑΕΚ κινείται μόνη της, καθώς θεωρεί πως δεν έχει κοινό σημείο επαφής με κάποιον από τους δύο μεγάλους και γιατί τη βολεύει σε διάφορα επίπεδα η... μοναξιά. Και επικοινωνιακά δηλαδή, αλλά και ουσιαστικά, όπως διαρρέουν από τα γραφεία της ΠΑΕ. Πάντως, ο Μελισσανίδης δείχνει να μην καίγεται τόσο για το πρόσωπο που θα καταλάβει τη θέση του προέδρου, αλλιώς θα είχε δεχθεί τις εισηγήσεις πολλών, να κατεβάσει τον Μηνά Λυσσάνδρου για τη θέση.

Πολύ βαρύ χαρτί για την ΑΕΚ, τον εκτιμούν στην UEFA, δεν έχει αντιπάθειες, θα γινόταν ντέρμπι. Ο Μελισσανίδης δεν το θεώρησε σκόπιμο να "χάσει" από τα γραφεία της ΠΑΕ τον Λυσσάνδρου και εξετάζει άλλες περιπτώσεις, μια εξ’ αυτών του γνωστού νομικού, Πέτρου Καϊμακάμη. Ίδωμεν.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως αν κατεβάσει σήμερα υποψήφιο πρόεδρο και η ΑΕΚ, θα μετρηθούν ξεκάθαρα τα δύο στρατόπεδα. Ποιοι είναι με ποιο μπλοκ και πόσο δυνατός είναι ο καθένας.

Στο δια ταύτα όμως, είτε επικρατήσει ο Μπαταγιάννης, είτε ο εκλεκτός της ΑΕΚ, τα προβλήματα δεν λύνονται. Θα υπερψηφίσουν το πλάνο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση;

Μαθαίνουμε πως όχι. Φαίνεται πως κανείς από τους μεγάλους και εδώ βάζουμε μέσα και τον Παναθηναϊκό, δεν επιθυμεί να γίνουν 12 οι ομάδες τη σεζόν 2019-2020 και ακόμη περισσότερο ουδείς συμφωνεί με τα playoffs που θα βγάζουν και πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα παρασκηνιακά το ξεκαθάρισε στην πολιτική ηγεσία, πως "πρωτάθλημα με playoffs για πρωταθλητή δεν το θέλει και δεν θα το ψηφίσει". Ο Ολυμπιακός λογικά θα κινηθεί στη γραμμή του ΠΑΟΚ πλέον, ενώ και η ΑΕΚ δεν ενθουσιάζεται με τη μείωση των ομάδων. Αντίθετος ήταν και παραμένει ο Γιάννης Αλαφούζος, περισσότερο για τηλεοπτικούς λόγους, καθώς θα ήθελε οι "άστεγες" ομάδες να καταλήξουν αλλού και όχι στη συμμαχία ΕΡΤ-NOVA.

Την ίδια στιγμή ο Βασιλειάδης που ενημέρωσε πως δεν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Λίγκας, έχει "στα χέρια του" 20-30 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη σεζόν, αρκεί να δεχθούν οι ομάδες το πλάνο του. Στο οποίο φυσικά μπαίνουν μέσα όλες οι ΠΑΕ.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ καλούνται να συζητήσουν για μία πολύ κρίσιμη απόφαση. Πιο κρίσιμη και από τον νέο πρόεδρο τους. Να συζητήσουν υπέρ ή κατά της αναδιάρθρωσης. Με τους μεγάλους να τορπιλίζουν αυτό που θέλουν Τσίπρας-Βασιλειάδης, μάλλον σε κόντρα θα οδηγηθεί η κατάσταση, με απρόσμενες συνέπειες. Η ιστορία μάς έχει αποδείξει πως όταν μπλέκουν τα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, το ποδόσφαιρο σπανίως βγαίνει κερδισμένο.
Πηγή: sport24.gr