Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 20:39

Super League: Χωρίς play offs και με 16 ομάδες το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
Super League: Χωρίς play offs και με 16 ομάδες το πρωτάθλημα

H Super League εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε πως τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, δίχως playoffs, ενώ απ' τη σεζόν 2019-20 οι ομάδες θα μειωθούν σε 14.

Με 16 ομάδες θα πραγματοποιηθεί και το νέο πρωτάθλημα της Super League, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή μετά την ολοκλήρωση της σημερινής (29/06) συνεδρίασης.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, απ' τη σεζόν 2019-20, οι ομάδες θα μειωθούν σε 14, ενώ θα δημιουργηθούν δύο πρωταθλήματα, πέρα από τη Super League. Η Super League 2 και η Football League.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση:

Το Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή αγωνιστικής περιόδου 2018-19 θα διεξαχθεί με 16 ομάδες , χωρίς Play Off.

Το Πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Επίσης, αποδέχθηκε ομόφωνα τη δημιουργία Πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League.

Οι όροι διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα καθοριστούν εντός της οικογένειας του Ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Super League κ. Ευ. Μπαταγιάννη να πραγματοποιήσει άμεσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, προκειμένου να αναλύσει την ομόφωνη απόφαση της Super League.

ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ: "Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ"
Απ' την πλευρά του, ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, κατά την αποχώρησή του απ' τα γραφεία του συνεταιρισμού, δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Εγώ θα σας πω τι αποφάσισε η Super League. Αυτό μπορώ να σας πω μόνο, αλλά και πότε το αποφάσισε. Το ΔΣ της Super League αποφάσισε, λοιπόν για την περίοδο 2019-2020 τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14. Αυτό το πώς θα γίνει, θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεχόμαστε τη δημιουργία τριών κατηγοριών όπως και αν ονομαστούν αυτές και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιο οργανωμένο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει ούτε η πρόταση Βασιλειάδη, ούτε η δική μας. Δεχθήκαμε τη δημιουργία τριών κατηγοριών ώστε να μπουν έλεγχοι και να σχεδιαστεί ένα πλάνο. Θεωρούμε πως ο υφυπουργός θα δεχθεί την πρότασή μας. Το να μιλάμε για μία βίαιη προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος. Ο υφυπουργός δεν έχει το οποιοδήποτε έρεισμα να μην την αποδεχθεί.

Το 14 είναι ένας αριθμός που αποφασίστηκε και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει. Είναι μία κίνηση που δείχνει, πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει μπροστά. Τώρα αν ο υφυπουργός αποφασίσει για δύο ομάδες να τινάξει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, τότε θα βρούμε και πάλι τρόπο να κάνουμε πρωτάθλημα.

Είναι μία ομόφωνη απόφαση όλων των ΠΑΕ. Δεν με απασχολεί η επιστολή της NOVA. Για να στείλει η NOVA επιστολή πρέπει να έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της και να μην προκαλεί προβλήματα σε ομάδες. Εμείς θα επιδιώξουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα όταν και έχει καθοριστεί. Αν θέλει η NOVA κάποιες ομάδες να μην έχουν τηλεοπτική στέγη να μας το πει. Όλες οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

Φέτος δεν θα έχουμε playoffs, αλλά ούτε και playouts. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Όταν θα εφαρμοστεί το μοντέλο των 14 ομάδων θα δούμε τι θα συμβεί με τα playoffs και playouts. Συμφωνούμε πως πρέπει να είμαστε καθαροί να μη χρωστάμε. Και δεχόμαστε και τον έλεγχο και την άποψη πως πρέπει να φτιάξουμε το προϊόν μας. Αυτά και μόνο τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε".

 

Πηγή: sport24.gr