Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018 14:14

“Καπετάν Βασίλης” το γήπεδο Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από τον

Το όνομα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου θα φέρει από αύριο το γήπεδο του Διαβολιτσίου.

Η τελετή ονοματοδοσίας θα γίνει στις 8 μ.μ, παρουσία μελών της οικογένειας του αείμνηστου επιχειρηματία, μελών του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου», παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΈΠΣΜ, καθώς και σύσσωμης της διοίκησης, παικτών και φίλων του Αθλητικού Ομίλου Διαβολιτσίου.

Η ομάδα του Διαβολιτσίου ήταν άλλωστε αυτή που εισηγήθηκε να ονομαστεί το γήπεδο “Καπετάν Βασίλης”και ο Δήμος Οιχαλίας το έκανε αποδεκτό.

Ο ΑΟΔ με ανακοίνωσή του προσκαλεί όλους τους Μεσσήνιους στην αυριανή τελετή ονοματοδοσίας στο γήπεδο του Διαβολιτσίου, το οποίο νωρίτερα θα φιλοξενήσει το 6ο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Στο φετινό τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. θα συμμετέχουν εκτός από το Διαβολίτσι, ο Αίαντας, η Καλαμάτα και ο Πατίστα.

Σχετικά με την ονοματοδοσία του γηπέδου, η ομάδα του Διαβολιτσίου στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: “ Ο ΑΟΔ με την ενέργεια αυτή τιμά τον άνθρωπο καπετάν Βασίλη, ο οποίος με αφετηρία το Διαβολίτσι – όπου έζησε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια - κατέκτησε ηγετική θέση στον χώρο της Ελληνικής και παγκόσμιας Ναυτιλίας αλλά και στον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο με κορυφαίο έργο την επένδυση στην Costa Navarino. Με την λειτουργία αυτού του μεγαλόπνοου έργου, η Μεσσηνία τοποθετήθηκε ως ελκυστικός και ποιοτικός προορισμός στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, απολαμβάνοντας ήδη σημαντικά οφέλη με αντίκρισμα στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Η καταξίωση του Καπετάν Βασίλη ενισχύεται με την πλούσια κοινωνική του δράση, προσφέροντας σημαντικό έργο σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Το έργο αυτό ήδη έχει αναγνωριστεί από μεγάλους Οργανισμούς και φορείς με σημαντικές διακρίσεις και επιβραβεύσεις. Ο τόπος του, το Διαβολίτσι, σε αναγνώριση της πολυετούς και διαχρονικής προσφοράς του, δίνει το όνομά του στο γήπεδο του χωριού του, στην κατασκευή του οποίου είχε σημαντική προσφορά. Ήδη το έργο αυτό αποτέλεσε ουσιαστικό παράγοντα ανάδειξης του ΑΟΔ σε πρωταγωνίστρια ποδοσφαιρική ομάδα της Μεσσηνίας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Α’ τοπική κατηγορία την σεζόν που ολοκληρώθηκε”.