Κυριακή, 08 Ιούλιος 2018 09:22

ΕΠΣΜ:Την Τετάρτη η προκήρυξη για πρωταθλήματα και κύπελλο

Γράφτηκε από τον

Συναντήσεις με τα σωματεία είχε την Τετάρτη και την Πέμπτη η διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Η συμμετοχή στα Φιλιατρά ήταν ικανοποιητική, ενώ αντίθετα στην Καλαμάτα χαρακτηρίζεται απογοητευτική. 

Πολλοί λίγοι παράγοντες βρέθηκαν προχθές στο Αθλητικό Κέντρο της Ενωσης για να καταθέσουν τις προτάσεις των ομάδων τους, σχετικά  με τον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-19.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη της ΕΠΣΜ  για τα πρωταθλήματα και και το κύπελλο της νέας σεζόν,  θα δοθεί στη δημοσιότητα την προσεχή Τετάρτη, ενώ η κλήρωση θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού θα διεξαχθεί και ο τελικός του Σούπερ Καπ, ανάμεσα στον πρωταθλητή Μεσσηνίας Πάμισο και την κυπελλούχο Καλαμάτα. Το εν λόγω ματς θα αποτελέσει γιορτή για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και στόχος είναι να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της σεζόν.
Να σημειωθεί ότι η “Μαύρη Θύελλα” δεν θα λάβει μέρος στο κύπελλο Μεσσηνίας, καθώς οι κυπελλούχοι όλων των Ενώσεων θα συμμετέχουν πλέον στο κύπελλο Ελλάδας. Ο φιναλίστ Πάμισος, που κέρδισε την άνοδο στη Γ’ εθνική, θα συμμετέχει κανονικά στο κύπελλο Μεσσηνίας.

Προαιρετική η συμμετοχή;

Σε λίγες μέρες θα γίνουν, όπως προαναφέραμε,  γνωστοί οι όροι που θα ισχύσουν στα πρωταθλήματα και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.
Μέχρι σήμερα οι ομάδες της Α’ και Α1 τοπικής είναι υποχρεωμένες να συμμετάσχουν στο παιδικό ή στο προπαιδικό πρωτάθλημα. Πλέον ζητήθηκε από την Ενωση να είναι προαιρετική η συμμετοχή και για τις ομάδες αυτών των κατηγοριών και είναι ενδεχόμενο που εξετάζεται από τη διοίκηση της ΕΠΣΜ.  Αυτό πάντως  που θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο, είναι η δημιουργία πρωταθλήματος Κ 14 στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος όλες οι ομάδες. Θα υπάρξουν βέβαια και πρωταθλήματα για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίας αλλά θα είναι μικρότερης χρονικής διάρκειας.