Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018 17:49

“Εφυγε” ο Δημήτρης Βελίσκος

Γράφτηκε από τον

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Βελίσκος.

Ηταν βασικός παίκτης της γερμανικής Μπόχουμ, απ’ όπου το 1963 ήρθε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην Τρίπολη.

Από το 1963 έως και το 1967 αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμάτας και οι συμπαίκτες του, του έδωσαν το προσωνύμιο “Γερμανός” λόγω της παρουσίας του στην γερμανική ομάδα. Το 1967 πήγε στην Καλαμάτα, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1971 και ακολούθησε η Σπάρτη, στην οποία έπαιξε τρία χρόνια. Μετά μετακόμισε στην Κομοτηνή, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του και εργάστηκε ως υπάλληλος στο δήμο Κομοτηνής.

Η θέση του ήταν μεσοεπιθετικός και ήταν ο καλύτερος ξένος μη Μεσσήνιος που πέρασε από την Καλαμάτα. Ηταν οργανωτής του παιχνιδιού και γκολτζής. Σαν άνθρωπος ήταν άριστος χαρακτήρας και στους νεαρούς παίκτες της Καλαμάτας έμαθε πολλά μυστικά του ποδοσφαίρου.

“Οι παλαίμαχοι ήμαστε ευγνώμονες που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του”, σημείωσε ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου στο άκουσμα της είδησης.

Παράλληλα, τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα” συνήλθαν εκτάκτως, μόλις πληροφορήθηκαν το θάνατο του Δημήτρη Βελίσκου και αποφάσισαν να εκφράσουν με τηλεγράφημα τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του, να στείλουν στεφάνι στην κηδεία του και το επόμενο παιχνίδι των παλαιμάχων να το αφιερώσουν στην μνήμη του, καθώς επίσης και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.

Η κηδεία θα γίνει σήμερα στην Κομοτηνή.