Κυριακή, 22 Ιούλιος 2018 19:44

"Nα βοηθήσω για την άνοδο", λέει ο Χρήστος Γκασούκας που επέστρεψε στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
"Nα βοηθήσω για την άνοδο", λέει ο Χρήστος Γκασούκας που επέστρεψε στην Καλαμάτα

Μόνο τέσσερις μήνες μακριά από τη "Μαύρη Θύελλα" έμεινε ο Χρήστος Γκασούκας, καθώς από το Σάββατο είναι ξανά παίκτης της Καλαμάτας!

Ο 20χρονος επιθετικός ήρθε τον περασμένο Γενάρη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως δανεικός από τον Παναιτωλικό και αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια στον 5ο όμιλο της Γ' εθνικής, πετυχαίνοντας 3 γκολ. Παρά τη σύντομη παραμονή του δέθηκε με τον κόσμο και ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει. Οπερ και εγένετο, με τον ικανό επιθετικό να δίνει προχθές τα χέρια με τον πρόεδρο της "Μαύρης Θύελλας" Αποστόλη Κουκούτση και να γίνεται το 8ο κατά σειρά θερινό μεταγραφικό απόκτημα.
Είχαν προηγηθεί οι Κόκκαλης, Μπίζος, Τσόπελας, Μίνγκας, Ψάνης, Βούρας και Κασωτάκης. Ο Μεσολογγίτης επιθετικός στις δηλώσεις του στο site της Καλαμάτας τόνισε ότι θα βοηθήσει για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Β' εθνική.
“Η Καλαμάτα αποτελούσε την πρώτη μου επιλογή και είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω καθώς στο διάστημα της παραμονής μου αγάπησα την ομάδα και δέθηκα με τον κόσμο. Πιστεύω ότι θα καταφέρω να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις και στα θέλω του προπονητή μου κ. Γιάννη Χριστόπουλου και να βοηθήσω όσο μπορώ για τον μεγάλο στόχο της ανόδου”, ανέφερε ο ικανός επιθετικός. Η ανακοίνωση της Καλαμάτας για το νέο μεταγραφικό απόκτηση αναφέρει: "Ο ΠΣ “Η Καλαμάτα” ανακοινώνει την συμφωνία με τον επιθετικό Χρήστο Γκασούκα.
Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής είναι γνώριμος στον φίλαθλο κόσμο της Καλαμάτας καθώς στον δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος φόρεσε την μελανόλευκη φανέλα ως δανεικός από τον Παναιτωλικό.
Ο Χρήστος Γκασούκας γεννήθηκε στο Μεσολόγγι στις 7 Μαρτίου 1998. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Αχελώο Νεοχωρίου και στην συνέχεια από την Ακαδημία Μεσολογγίου βρέθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού. Στην Κ17 αγωνίστηκε για 2 χρόνια και στην Κ20 για τρία χρόνια ενώ την τελευταία σεζόν έκανε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.
Την σεζόν 2016-17 ήταν πρώτος σκόρερ της Κ20 του Παναιτωλικού με 14 γκολ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League ενώ στον πρώτο γύρο της σεζόν 2017-18 είχε 6 γκολ σε πέντε ματς. Στην Καλαμάτα ήρθε τον περασμένο Γενάρη, αγωνίστηκε σε 7 ματς του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και σημείωσε τρία τέρματα".
Η ενίσχυση της Καλαμάτας θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, με πρωτοκλασάτους παίκτες που θα έρθουν για να κάνουν τη διαφορά και να βοηθήσουν τη Μεσσηνιακή ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να πάρει το εισιτήριο για τις επαγγελματικές κατηγορίες.