Δευτέρα, 30 Δεκέμβριος 2013 07:30

Ζητείται… προπονητής στην Α' τοπική!

Γράφτηκε από τον

Μπορεί ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος στην Α' τοπική, αλλά οι μισές σχεδόν ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή, ενώ ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί. Και αυτό γιατί ο Σωτήρης Δημάκης έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης του Διαβολιτσίου.


Με νέα συνταγή συνεχίζουν ο Πάμισος, η Εράνη, ο Τσικλητήρας Πύλου, ο Τέλλος Αγρας, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, ο Α.Ο. Φαραί και η Μεθώνη.
Στην Ομόνοια ο Σωτήρης Μπουραντώνης είχε παραιτηθεί, αλλά η διοίκηση δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του και παραμένει στον πάγκο. Καμία αλλαγή δεν υπάρχει σε Κυπαρισσία, Εθνικό Μελιγαλά, Ανδρούσα, Αστέρα Αρφαρών, Δώριο, Απόλλωνα Καλαμάτας και Σπερχογεία.
Ας δούμε αναλυτικά το σκηνικό στους 16 πάγκους.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Για τρίτη σεζόν βρίσκεται στον πάγκο ο Παναγιώτης Παναγόπουλος. Η τριφυλιακή ομάδα οδηγεί φέτος την κούρσα στην Α' τοπική και υπάρχει αμοιβαία ικανοποίηση για τη συνεργασία που έχει ως απώτερο στόχο την άνοδο στη Γ' εθνική.

ΠΑΜΙΣΟΣ
Ο Γιώργος Αργυρόπουλος, παρότι ο Πάμισος κάνει πορεία πρωταθλητισμού, αποχώρησε από τη Μεσσήνη και τον διαδέχτηκε αυτές τις μέρες ο Σπύρος Τσίκινης, που πέρυσι τέτοια εποχή είχε δώσει τη θέση του στον Γ. Αργυρόπουλο! Οι Νησιώτες επέλεξαν μια δοκιμασμένη λύση για το νευραλγικό αυτό πόστο και ελπίζουν ότι στο τέλος θα κόψουν πρώτοι το νήμα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Ο Εθνικός συνεχίζει την προσπάθεια για τον τίτλο έχοντας στον πάγκο τον Αντώνη Μαυρέα. Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται αυτό το διάστημα εκτός Μεσσηνίας και χρέη προπονητή -μέχρι να επιστρέψει (σύμφωνα με τη διοίκηση)- έχει αναλάβει ο Αλέκος Δέδες.


ΕΡΑΝΗ
Βραχύβια ήταν η συνεργασία των Φιλιατρινών με τον Δημήτρη Παναγιώτου, καθώς ο τελευταίος αποχώρησε από τη Μεσσηνία για επαγγελματικούς λόγους. Ετσι η Εράνη συνεχίζει με τον Μιχάλη Ζάγκο, με την ιστορική ομάδα να βρίσκεται στην 4η θέση και στο - 7 από την κορυφή.


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Ξαφνικό "διαζύγιο" στον Τσικλητήρα με το νεαρό Νίκο Γεωργακλή να αποχωρεί παρότι η νεοφώτιστη ομάδα φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Στη θέση του προσελήφθη προχθές ο έμπειρος Κώστας Κλάδης, που μέχρι πρότινος εργαζόταν σε ομάδα της Ζακύνθου και παλαιότερα στον Α.Ο. Φαραί.  Ζητούμενο να συνεχιστεί η καλή πορεία και να τερματίσει η ομάδα της Πύλου όσο πιο ψηλά γίνεται.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Μόλις μία αγωνιστική κάθισε στον πάγκο του Τέλλου Αγρα ο Θανάσης Λακριντής. Ο Γαργαλιανιώτης τεχνικός μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Α.Ο. Φαραί έλυσε τη συνεργασία του με τον Αγρα, ο οποίος βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Γιώργου Μηλίτση. Ο ιστορικός σύλλογος βρίσκεται στην 6η θέση.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Ο Κώστας Καλογερόπουλος οδήγησε την Ανδρούσα μετά από δύο και πλέον δεκαετίες στην Α' τοπική και είναι αυτός που την έχει φέρει στην 7η θέση της βαθμολογίας. Οι νεοφώτιστοι αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η πετυχημένη συνταγή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με νέο προπονητή συνεχίζει ο Ολυμπιακός, αφού ο Σπύρος Τσίκινης αποχώρησε προκειμένου να αλλάξει και η ψυχολογία και να βρει η ομάδα το δρόμο της. Η διοίκηση ανέθεσε τα ηνία στον Διονύση Πουλή, ενώ ο κ. Τσίκινης συμφώνησε αυτές τις μέρες με την ομάδα της καρδιάς του, τον Πάμισο.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Ο Κώστας Κλάδης αποχώρησε στο διάστημα της προετοιμασίας και ο Α.Ο. Φαραί από την πρώτη αγωνιστική πορεύεται με το Βασίλη Μπλέτσα στο διπλό πόστο του προπονητή - παίκτη, σε συνεργασία με τον Μιχάλη Φασουλή. Οι Καλαματιανοί ξεκίνησαν εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, όμως τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα τους έχουν ρίξει στην 9η θέση.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Ο Τάκης Βούτσας είναι αυτός που καθοδηγεί και φέτος από τον πάγκο τον Αστέρα. Η ομάδα των Αρφαρών έχει ως στόχο την παραμονή και η διοίκηση εμπιστεύεται απόλυτα τον Βούτσα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το έργο του.

ΔΩΡΙΟ
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος επέστρεψε το καλοκαίρι μετά από 1,5 χρόνο στο Δώριο και παραμένει στον πάγκο, μιας και υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά του. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο πορεύεται ο Απόλλωνας Καλαμάτας, μιας και πρόκειται για έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή. Κάθε ξεκίνημα βέβαια έχει δυσκολίες και ο ιστορικός σύλλογος προσπαθεί να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να διώξει το άγχος της παραμονής. Συνεργάτης του Γ. Γρηγορόπουλου είναι ο Βαγγέλης Σκουρλέτης.


ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Ο Τάσος Χατζηαγγελής οδήγησε πέρυσι τη Σπερχογεία στην 3η θέση και ήταν από τους προπονητές που ανανέωσαν αρκετά νωρίς τη συνεργασία τους. Ο κ. Χατζηαγγελής παραμένει στον πάγκο των "ταύρων" που μέχρι στιγμής δεν τα πάνε καλά, καθώς είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
"Κεραυνός εν αιθρία" στο Διαβολίτσι με το Σωτήρη Δημάκη να θέτει προχθές την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης. Ο Δημάκης βρίσκεται 7 χρόνια στον πάγκο του ΑΟΔ και αν αποχωρήσει τελικά  θα πρόκειται για... τέλος εποχής.

ΜΕΘΩΝΗ
Μετά από 4 σχεδόν χρόνια ο Παναγιώτης Βλαχόγιαννης αποχώρησε μεσούσης της σεζόν και η ομάδα συνεχίζει με το Θανάση Λακριντή που είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα στον πάγκο του Τέλλου Αγρα. Η Μεθώνη είναι προτελευταία και θα δώσει μάχη για την παραμονή.

ΟΜΟΝΟΙΑ
Με το Σωτήρη Μπουραντώνη συνεχίζει η Ομόνοια και ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να παραμείνει στην Α' τοπική , παρότι βρίσκεται σήμερα στην τελευταία θέση. Ο Μπουραντώνης είχε παραιτηθεί πρόσφατα για να αλλάξει το κλίμα, αλλά η διοίκηση δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του, μιας και ο έμπειρος τεχνικός είναι από τους μακροβιότερους προπονητές στην κατηγορία.