Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 11:29

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ο Γιάννης Γεωργιτζίκης βοηθός προπονητή

Γράφτηκε από τον

 

Ενας παλιός γνώριμος, ο Γιάννης Γεωργιτζίκης, επέστρεψε στην “Μαύρη Θύελλα” και θα είναι ο βοηθός του Γιάννη Χριστόπουλου στο τεχνικό τιμ.

Ο Γεωργιτζίκης είχε παίξει τρία χρόνια στην “Μαύρη Θύελλα” με την οποία μάλιστα είχε πανηγυρίσει την άνοδο από την Γ’ στην Β” εθνική το 1993.

Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B ενώ γεννήθηκε στις 21/04/1967 στον Ροδολίβο Σερρών. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Ξάνθη την διετία 1989-91, με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α’ Εθνική, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε στην Καλαμάτα αφού μεσολάβησε μια μικρή παρουσία στον Ηλυσιακό.

Φόρεσε τα μελανόλευκα για τρία χρόνια (1992-95) και στέφθηκε πρωταθλητής στην Γ’ Εθνική. Κατόπιν αγωνίστηκε σε Σπάρτη, Παναρκαδικό, Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθο και Πάμισο.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Πανιώνιο Καλαμάτας το 2001. Το 2006 επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του δημιουργώντας Ακαδημίες ποδοσφαίρου στον Δήμο Αμφίπολης.

Ο Γιάννης Γεωργιτζίκης μιλώντας στο fckalamata.gr, ανέφερε για την συνεργασία του με την Καλαμάτα:

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που επιστρέφω στην Καλαμάτα και θα αποτελέσω και πάλι μέλος της ομάδας έχοντας άλλη ιδιότητα. Θεωρώ σπίτι μου τόσο την πόλη όσο και την Μαύρη Θύελλα και πιστεύω πως μετά από χρόνια έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε η ομάδα να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Πιστεύω πως η παρουσία του Γιάννη Χριστόπουλου αποτελεί εγγύηση γι’ αυτό και είμαι αισιόδοξος για το νέο αυτό ξεκίνημα”.

Με την συμφωνία με τον Γιάννη Γεωργιτζίκη ολοκληρώθηκε το τεχνικό τιμ της Καλαμάτας για τη νέα σεζόν το οποίο έχει ως εξής:

Προπονητής: Γιάννης Χριστόπουλος. Προπονητής Φυσικής κατάστασης/ βοηθός προπονητή: Γιώργος Πολυμενέας. Βοηθός προπονητή: Γιάννης Γεωργιτζίκης. Προπονητής τερματοφυλάκων: Κώστας Παγανιάς.

Συνεργασία με Δημήτρη

και Λευτέρη Τσικούρη

Οπως ανακοίνωσε η Καλαμάτα, το φυσικοθεραπευτικό τιμ της σεζόν 2018-19 θα αποτελείται από τον επικεφαλής φυσικοθεραπευτή Δημήτρη Τσικούρη και τον φυσικοθεραπευτή Λευτέρη Τσικούρη οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με το κέντρο Φυσικοθεραπείας «PHYSIOKINΙSIS».

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο Δημήτρης και ο Λευτέρης Τσικούρης σπούδασαν στο ΑΤΕΙ φυσικοθεραπείας Πάτρας και στη συνέχεια για 5 χρόνια εργάστηκαν στο «Athens Kolonaki Orthopaedics and Medicine Sports Center» του Ορθοπεδικού και χειρούργου Γιώργου Τσικούρη, κάνοντας ειδίκευση σε ώμο και γόνατα κι αποκατάσταση σε αθλητές όλων των επιπέδων.

Ακολούθησαν 3 συνεχόμενα καλοκαίρια σε North Carolina (Duke College), HSS (Nο1 Νοσοκομείο σε μυοσκελετικές κακώσεις στην Αμερική), Vail (Hawkins Clinic) και ο συνεχής εμπλουτισμός γνώσεων σε manual therapy και βελονισμό.

Επίσης, συμμετείχαν σε σεμινάρια σε taping αθλητικών κακώσεων, πρόληψης τραυματισμών και εμβιομηχανικής αξιολόγησης, αθλητικής φυσικοθεραπείας και δημοσιεύσεις -παρουσιάσεις σε Πανευρωπαϊκά συνέδρια. Το κέντρο Φυσικοθεραπείας «PHYSIOKINΙSIS» (Χρ. Παγώνη 4, Καλαμάτα), είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας όπως το shock wave therapy και tecar therapy και καλύτερο εξοπλισμό σε οξύ και χρόνιο πόνο”.