Σάββατο, 04 Ιανουάριος 2014 00:30

"Ποδαρικό" με νίκη θέλει η Κυπαρισσία στο Διαβολίτσι - τα νέα των ομάδων της Α' τοπικής και το πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον

Με το… δεξί θέλει να μπει στο 2014 η Κυπαρισσία. Η πρωτοπόρος της Α' τοπικής φιλοξενείται σήμερα από το Διαβολίτσι και θα επιδιώξει τη νίκη προκειμένου να μείνει στην κορυφή. Την ίδια ώρα ο δεύτερος της βαθμολογίας Πάμισος υποδέχεται τον Α.Ο. Φαραί έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο τους Τσίκινη - Γεωργακλή, ενώ ο Εθνικός Μελιγαλά έχει δύσκολη έξοδο την Κυριακή στα Αρφαρά. Εκτός έδρας παίζει και η 4η Εράνη με αντίπαλο τη Μεθώνη που "καίγεται" για βαθμούς.


Ο 5ος Τσικλητήρας Πύλου θα φιλοξενήσει το Δώριο στο ντεμπούτο του Κώστα Κλάδη στον πάγκο και ο ανεβασμένος Τέλλος Αγρας τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Στην ουρά, ξεχωρίζει το ματς - "εξάποντο" ανάμεσα στην Ομόνοια και τη Σπερχογεία, ενώ αμφίρροπο αναμένεται το παιχνίδι της Ανδρούσας με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Ας δούμε σε αυτό το σημείο τα τελευταία νέα των  16 ομάδων:


ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Μόνο η νίκη υπάρχει στο λεξικό των παικτών του Παμίσου για το σημερινό ματς με τον Α.Ο. Φαραί. Η ομάδα της Μεσσήνης υποχώρησε στη 2η θέση μετά την ήττα από την Κυπαρισσία και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών, όντας δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι Νησιώτες ποντάρουν στην έδρα, αλλά και στην αλλαγή της ψυχολογίας με την έλευση των Σπύρου Τσίκινη και Νίκου Γεωργακλή που θέλουν να κάνουν ντεμπούτο με τρίποντο. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματίας Ι. Τρίψας.
Ο Α.Ο. Φαραί μετρά πέντε σερί ήττες με συνέπεια να βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ως εκ τούτου θα επιδιώξει να δώσει τέλος σ' αυτό το σερί και να πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση. Απαντες γνωρίζουν βέβαια ότι το σημερινό είναι από τα πιο δύσκολα ματς του πρωταθλήματος, όμως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο Βασίλης Μπλέτσας δεν υπολογίζει τον τραυματία Βαρθαλάμη, ενώ δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος ο Φλέσσας.


ΜΕΘΩΝΗ - ΕΡΑΝΗ
Πολύ κρίσιμος για τη συνέχεια είναι για τη Μεθώνη ο αγώνας με την Εράνη. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Α' τοπικής και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να ανασάνουν βαθμολογικά.
Ο Θανάσης Λακριντής γνωρίζει ότι το ματς έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά ελπίζει ότι οι παίκτες του θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Δεν υπολογίζει μόνο τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος αποχώρησε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Η Εράνη μετρά δύο συνεχόμενες νίκες και θέλει να… τριτώσει το καλό  ώστε να εδραιωθεί στην πρώτη 4άδα της Α' τοπικής. Ο Μιχάλης Ζάγκος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χρονόπουλο, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κιούτακ.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Το θεωρητικά πιο δύσκολο ματς της σεζόν θα δώσει σήμερα το Διαβολίτσι, αφού φιλοξενεί την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Ο ΑΟΔ θα προσπαθήσει όμως να πάρει τη νίκη ή τουλάχιστον το βαθμό, αφού τα τελευταία αποτελέσματα τον έχουν φέρει στη ζώνη του υποβιβασμού. Η διοίκηση εξέδωσε στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωση στήριξης στον Σωτήρη Δημάκη και ο νεαρός τεχνικός παραμένει στον πάγκο με σκοπό να ξεκολλήσει η ομάδα άμεσα από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Στον αντίποδα η Κυπαρισσία θα μεταβεί στο Διαβολίτσι με τη ψυχολογία στα ύψη έπειτα από το θρίαμβο στο ντέρμπι με τον Πάμισο και με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς. Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του μεγάλη προσοχή, διότι οι γηπεδούχοι διαθέτουν καλή ομάδα παρά τη βαθμολογική τους θέση. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Χαρακτήρα τελικού έχει για την Ομόνοια η σημερινή αναμέτρηση με τη Σπερχογεία. Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη είναι χωρίς νίκη από τις 26 Οκτωβρίου (2-0 τη Μεθώνη) και μοιραία βρίσκεται στην τελευταία θέση. Ετσι κάθε άλλο αποτέλεσμα σήμερα εκτός της νίκης θα είναι αποτυχία.
Ενα τρίποντο θα αλλάξει και τη ψυχολογία ώστε με τις προσθήκες που έγιναν (όπως Τζανετάκος, Χατζηπαναγιώτης) να έρθει η παραμονή στην κατηγορία.
Τα προβλήματα πάντως για μία ακόμα φορά είναι πολλά, αφού για διάφορους λόγους ενδέχεται να απουσιάσουν οι Γεωργίκος, Σπυρόπουλος, Καλογερόπουλος, Ασημακόπουλος, Κολόζης, Σκόκος, Κορομηλάς.
Το ίδιο σημαντικό είναι και για τη Σπερχογεία το σημερινό ματς, αφού αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και η διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού έχει μειωθεί στους δύο βαθμούς. Ο Τάσος Χατζηαγγελής προσμένει  πάντως ανάκαμψη. Αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Βασιλόπουλου και Στέφανου λόγω τραυματισμού.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η επιστροφή στις νίκες είναι το ζητούμενο για την Ανδρούσα κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι νεοφώτιστοι προέρχονται από την ήττα με την Εράνη και θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους ώστε να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από τις τρεις τελευταίες θέσεις. Το συγκρότημα του Κώστα Καλογερόπουλου φιγουράρει στην 7η θέση και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στις 13 πρώτες αγωνιστικές.
Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δύο σερί νίκες με Κυπαρισσία, Α.Ο. Φαραί και θέλουν να διευρύνουν το σερί για να αναρριχηθούν περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο Διονύσης Πουλής δεν θα έχει στη διάθεσή τους Πέλλα, Παπαλέξη και τον τιμωρημένο Τζίφα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Δύσκολο έργο έχει την Κυριακή ο Αστέρας. Η ομάδα των Αρφαρών φιλοξενεί τον Εθνικό Μελιγαλά, που θέλει μόνο νίκη για να μείνει "ζωντανός" στη μάχη για τον τίτλο. Αμεση ανάγκη για βαθμούς έχουν και οι γηπεδούχοι που είναι 3 βαθμούς πάνω από την 14η ανεπιθύμητη θέση.
Ο Παναγιώτης Βούτσας προσμένει από τους παίκτες του καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Εθνικός θα αγωνιστεί γνωρίζοντας τα αποτελέσματα της Κυπαρισσίας και του Παμίσου, τους οποίους και κυνηγά στη βαθμολογία. Ανεξάρτητα όμως από το τι θα κάνουν οι ανταγωνιστές του, οφείλουν να περάσει νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα. Ο Αντώνης Μαυρέας υπολογίζει όλους τους παίκτες.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Να ξεκινήσει τη νέα χρονιά, όπως έκλεισε την προηγούμενη θέλει ο Τέλλος Αγρας. Ο ιστορικός σύλλογος προέρχεται από 4 συνεχόμενες νίκες με τις οποίες ανέβηκε στην 6η θέση και θέλει να κάνει το "5 στα 5" αύριο με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Ο Γιώργος Μηλίτσης προβληματίζεται μόνο για τη συμμετοχή του τραυματία Δ. Σώκαλη.
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας πήρε νίκη - "οξυγόνο" στο τελευταίο ματς του 2013 με το Διαβολίτσι και ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Γ. Γρηγορόπουλου όμως σε δύσκολη θέση και θα ζητήσει ένα θετικό αποτέλεσμα στους Γαργαλιάνους.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΔΩΡΙΟ
Με νέο προπονητή θα υποδεχτεί αύριο ο Τσικλητήρας το Δώριο. Ο Κώστας Κλάδης κάνει ντεμπούτο στον πάγκο παίρνοντας τη σκυτάλη από το Νίκο Γεωργακλή. Ο έμπειρος τεχνικός θέλει να ξεκινήσει με το… δεξί τη θητεία του προκειμένου η φιλόδοξη ομάδα να εδραιωθεί στις υψηλές θέσεις.
Το αξιοσημείωτο ότι η ομάδα επιστρέφει στη φυσική της έδρας μετά από ένα μεγάλο διάστημα.
Το Δώριο έκλεισε με νίκη το περασμένο έτος (2-0 την Ομόνοια) και είναι στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος προσμένει την Κυριακή ανάλογη συνέχεια σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες. Εκτός πλάνων είναι ο  τιμωρημένος Γεωργακόπουλος και αμφίβολη η συμμετοχή των Βεσέλι και Γκρίτζαλη.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές


Σάββατο

Πάμισος - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Νίκας, Αδαμόπουλος, Καραπιπέρης
Μεθώνη - Εράνη
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Τουρλομούσης, Σκόρδος
Διαβολίτσι - Κυπαρισσία
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Ομόνοια - Σπερχογεία
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Κότσαρης, Τσίρμπας

Κυριακή

Ανδρούσα - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Γκούμας, Τσίρμπας
Αστέρας Αρφαρών - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Λάμιας, Σερεμέτης, Τσοπανάκης
Τέλλος Αγρας - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Νίκας, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος
Τσικλητήρας Πύλου - Δώριο
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Αθανασοπούλου


Η βαθμολογία
(σε 13 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    30-12    32
2. Πάμισος    31-14    30
3. Εθνικός Μελιγαλά    26-8    29
4. Εράνη    14-6    25
5. Τσικλητήρας Πύλου    19-16    24
6. Τέλλος Αγρας    18-18    20
7. Ανδρούσα    17-16    18
8. Ολυμπιακός Καλαμάτας    9-11    16
9. Α.Ο. Φαραί    10-10    15
10. Αστέρας Αρφαρών    13-13    14
-. Δώριο    9-16    14
12. Σπερχογεία    14-18    13
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    7-21    13
14. Διαβολίτσι    14-21    11
15. Μεθώνη    13-31    8
16. Ομόνοια    9-22    6