Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018 12:08

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Δικός της και ο Σέρβος Ιβάν Μάρκοβιτς!

Γράφτηκε από τον

Μία ακόμα μεταγραφή από το... πάνω ράφι ανακοίνωσε χθες η Καλαμάτα, που ενισχύεται αισθητά για να πάρει το πρωτάθλημα στη Γ’ εθνική.

Η “Μαύρη Θύελλα” έκανε δικό της τον 24χρονο επιθετικό Ιβάν Μάρκοβιτς, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως σέντερ φορ, όσο και ως 10αρι. Ο Μάρκοβιτς έχει περάσει και από τη Σούπερ Λίγκα, αγωνιζόμενος το 2015 σε 4 ματς με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Το νέο απόκτημα της Καλαμάτας γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1994 στο Βελιγράδι και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της Παρτιζάν και στην συνέχεια αφού πέρασε από την Πολωνική Κορόνα Κιέλτσε, βρέθηκε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Τον Αύγουστο του 2015 ήρθε όπως προαναφέραμε στο Λεβαδειακό για να ακολουθήσουν οι Τσέρνο Μόρε (Βουλγαρία), Γκιενονχάμ (Κορέα), Βόζντοβακ (Σερβία), Ράντνικ (Σερβία) ενώ πέρυσι αγωνίστηκε με την Εσκιλστούνα στην Σουηδία.

Ο Μάρκοβιτς βρέθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Καλαμάτας για να υπογράψει και να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου.

Ο προπονητής της Καλαμάτας αποκτά έτσι έναν ακόμα ποιοτικό ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και πρωταθλήματα, καθώς την Κυριακή η Μεσσηνιακή ομάδα απέκτησε ως γνωστόν και τον 28χρονο διεθνή Αφρικανό μέσο Είντές Νταγκούλου, ο οποίος έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ και Σούπερ Καπ Αφρικής, καθώς και το πρωτάθλημα Αλγερίας.

Πήρε και Ταμπά

από Ατρόμητο

Η μεταγραφή του Μάρκοβιτς δεν ήταν η μόνη χθες για την Καλαμάτα, καθώς λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε και τη συμφωνία με τον 19χρονο δεξιό αμυντικό Κωνσταντίνο Ταμπά. Ο Ταμπάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Απριλίου 1999. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του από τις ακαδημίες της ΑΕΚ ενώ πέρυσι αγωνίστηκε με την Κ20 του Ατρόμητου Αθηνών στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League. Έχει διατελέσει μέλος των Εθνικών ομάδων όλων των βαθμίδων (Κ15, Κ17, Κ18 – 22 συμμ. και Κ19).

Μιλώντας στο επίσημο site της ομάδας fckalamata.gr για το μεγάλο αυτό βήμα στην ποδοσφαιρική του πορεία, ο 19χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε:

“Είμαι χαρούμενος για την συμφωνία μου με την Καλαμάτα, που είναι μια ιστορική ομάδα. Πιστεύω πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δουλέψω σωστά και μεθοδικά και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, πραγματοποιώντας παράλληλα ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου”.

Στενοχώρια για τον αποκλεισμό

Μπορεί βασικός στόχος της Καλαμάτας να είναι το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αδιαφορεί για τις υπόλοιπες διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος. Ετσι στη “Μαύρη Θύελλα” υπάρχει στενοχώρια για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας μετά την κυριακάτικη ήττα στα πέναλτι από την Κόρινθο 2006. Η Καλαμάτα αγωνίστηκε βέβαια προχθές με σύνθεση ανάγκης και με ποδοσφαιριστές που ήρθαν την τελευταία στιγμή από τον Πανθουριακό, μιας και 9 παίκτες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής!

‘Υπάρχει στενοχώρια. Δυστυχώς η ΕΠΟ με τον προγραμματισμό της μας στέρησε κάποια όνειρα που είχαμε για το θεσμό του κυπέλλου, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε εδώ. Ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Οπότε ουδέν κακό αμιγές καλού. Συγκεντρωνόμαστε στην προετοιμασία μας”, είπε μεταξύ άλλων στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος.

Αγωνιστικά, όσοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν έδωσαν χθες δίτερμα οικογενειακού χαρακτήρα με την Α.Ε. Μάνης.

Χωρίς αγώνα η Κόρινθος 2006

Χωρίς αγώνα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας η Κόρινθος 2006, καθώς και δέκα ακόμα ομάδες, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ. Τα πέντε ζευγάρια που βγήκαν και θα αναμετρηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου είναι:

Αναγέννηση Πλαγιάς – Θεσπρωτός. Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας – ΑΣ Γιαννιτσά

Ερμής Αμυνταίου – Οικονόμος Τσαριτσάνης, Αντίμαχος – με το νικητή του Διαγόρας Βραχνεϊκών – Αιολικός (2/9) και Επισκοπή – Παλληξουριακός. Χωρίς αγώνα προκρίνονται οι: Απόλλωνας Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου, Νίκη Βόλου, Τηλυκράτης Λευκάδας, ΟΦ Ιεράπετρας, Ερμιονίδα

Κόρινθος 2006, Θύελλα Καμαρίου και ο νικητής του αγώνα, Κιθαίρων Καπαρελλίου – Πανσαμιακός (2/9)

Οι νικητές των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου μαζί με αυτούς που πέρασαν στην επόμενη φάση χωρίς να αγωνιστούν, θα αντιμετωπίσουν στην έδρα τους στον επόμενο γύρο ομάδες της Football League.