Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018 14:40

ΣΚΑΚΙ: Σημαντικές επιτυχίες του ΝΟΚ σε διεθνές τουρνουά

Γράφτηκε από τον

 

Με μετάλλια και πολύτιμες εμπειρίες επέστρεψε ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας από τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Εκεί όπου από τις 19 έως τις 25 Αυγούστου διεξήχθη το 1ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά “Ερμής 2018”. Το τουρνουά ήταν 9 γύρων και το ΝΟΚ εκπροσώπησαν οι Χρήστος Κλαμπατσέας, Μαριάνθη Λούκα, Χρήστος Λιάκος, Ηλίας Πουλόπουλος, Δέσποινα Παντελοπούλου, Ελένη – Ιωάννα Παντελοπούλου, Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Ηλίας Αθανασόπουλος, Ανδριάνα Αθανασοπούλου, Παναγιώτης Κουμουνδούρος και Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος.

Η Μαριάνθη Λούκα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών και η Δέσποινα Παντελοπούλου ήταν 1η στην κατηγορία των γυναικών – ΕΣΣΠΕΠ. Η Ανδριάνα Αθανασοπούλου πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι 12 ετών. Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Ηλίας Πουλόπουλος, Χρήστος Λιάκος και Θεόδωρος Αθανασόπουλος, που βελτίωσαν αισθητά την θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη (Fide Rating).

Ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός ότι οι μικρότεροι και άπειροι σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στις δυσκολίες των αγώνων και οι εμπειρίες και γνώσεις που αποκόμισαν, θα τους βοηθήσουν στο να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στο παιχνίδι που αγαπούν.

Στο τουρνουά που διοργάνωσε με επιτυχία η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Αργοναύτης» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Πλειάδων Γη»., πήραν μέρος αρκετοί επαγγελματίες σκακιστές. Καθώς τα χρηματικά έπαθλα (συνολικά 3.500 ευρώ) ήταν αρκετά ικανοποιητικά στο να προσελκύσουν μερικούς ισχυρούς σκακιστές, με αποτέλεσμα οι σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιμετωπίσουν και με ιδιαίτερη επιτυχία μάλιστα, μερικούς πολύ δυνατούς σκακιστές και σκακίστριες που στην Καλαμάτα θα ήταν αδύνατον να το πράξουν.

Την αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνόδεψαν ο προπονητής του σκακιστικού τμήματος Θοδωρής Τσεκούρας που βοήθησε στην προετοιμασία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και ο συνέφορος του τμήματος. Παναγιώτης Μπούρας που ήταν και διαιτητής στο τουρνουά. Τα αναλυτικά αποτελέσματα καθώς και η τελική κατάταξη υπάρχουν στην σελίδα www.nokchess.gr καθώς και στην σελίδα στο facebook Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο. Καλαμάτας.