Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018 23:52

Αήττητος στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός, 1-1 με Μπέρνλι

Γράφτηκε από τον
Αήττητος στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός, 1-1 με Μπέρνλι

Ο Ολυμπιακός θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής για τους ομίλους του Europa League, μετά την ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας με την Μπέρνλι με γκολ του Ποντένσε.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κάκιστη εμφάνιση στην Αγγλία και γλίτωσαν απ'τα χειρότερα χάρις στην αστοχία των παικτών της Μπέρνλι σε πάμπολλες καλές ευκαιρίες.

Στο πέμπτο του επίσημο φετινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός έκανε τη χειρότερη του εμφάνιση. Οι ερυθρόλευκοι ήταν παθητικοί και υπέφεραν αμυντικά, απέναντι σε μια ομάδα που υπολειπόταν κατά πολύ σε ποιότητα. Αυτό ήταν που γλίτωσε τον Ολυμπιακό από μια πολύ άσχημη βραδιά, αφού οι παίκτες της Μπέρνλι ήταν άστοχοι παρότι εκτέλεσαν πολλές φορές από εξαιρετικές θέσεις και συνθήκες.

Άυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε απ' τον αγώνα στο Τερφ Μορ.

1. ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εντελώς ανήμπορος να αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Μπέρνλι. Ένα παιχνίδι παλιό όσο και το ίδιο το ποδόσφαιρο: μακρινές μπαλιές από παντού, κερδισμένες κεφαλιές, δεύτερες μπάλες, στημένες φάσεις. Οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που κάνουν πάντα και οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καμία απάντηση, παρά μόνον την τύχη με το μέρος τους.

Τύχη που χρειάστηκε στο 23' και στο 30' όταν ο Βόουκς πήρε δύο κεφαλιές εξ επαφής, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα απ'τα δοκάρια του Γιαννιώτη. Τύχη που χρειάστηκε στο 19' όταν ο Γούεστγουντ μπήκε κάθετα στην περιοχή, αλλά έκανε κακό τελείωμα, και στο 43' όταν ο Βόουκς έσπασε το οφσάιντ, γύρισε παράλληλα, αλλά το πλασέ του Μπαρνς έφυγε εκατοστά έξω απ'το δοκάρι του Γιαννιώτη. Στο 29' από κόρνερ ο Βόουκς πήρε άλλη μια κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Χέντρικ, αλλά το σουτ μπλόκαρε με προβολή ο Γκερέιρο.

Ο Ολυμπιακός έχανε σχεδόν όλες τις φάσεις ψηλά, αλλά κινδύνευε και με την μπάλα κάτω. Βούκοβιτς και Μιράντα είχαν τεράστιο πρόβλημα ψηλά με τον Βόουκς, αλλά και οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους έχαναν διαρκώς προσωπικές μονομαχίες. Όλες οι τελικές της Μπέρνλι ήταν εντός περιοχής, με εξαιρετικές συνθήκες, φάτσα με την εστία.

2. ΜΙΚΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΠΟΝΤΕΝΣΕ
Όταν οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν την μπάλα, προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί στην κόντρα. Ο Φορτούνης "τάισε" δύο φορές τον Ποντένσε, αλλά τα τελειώματα στο 34' και στο 36' ήταν ακίνδυνα.

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 42': Ο Λάζαρος ήρθε προς τα αριστερά και πέρασε ωραία κάθετη στο τρέξιμο του Τσιμίκα. Το γύρισμα έγινε σωστά προς τα πίσω, ο Ποντένσε έφερε στο δεξί εντός περιοχής, σημάδεψε το παράθυρο, αλλά δεν βρήκε στόχο.

3. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΩ
Παρά την άσχημη εικόνα, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε κάποια αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κινδυνεύει και να απειλείται, αλλά πλέον με διαφορετικό τρόπο: με μακρινά σουτ και την μπάλα κάτω. Στο 48' ο Μπαρνς έστρωσε με πλάτη στον Βόουκς ο οποίος αυτή τη φορά εκτέλεσε εκτός περιοχής, με υπέροχο πλασέ, που σταμάτησε στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννιώτη. Στο 51' λάθος του Μπουχαλάκη έφερε νέο σουτ εκτός περιοχής, μια βολίδα με το αριστερό του ΜακΝιλ που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Γιαννιώτης.

Στο 56' η Μπέρνλι είχε ένα ακόμα στημένο πολύ χαμηλά στο γήπεδο, αλλά αυτή τη φορά δεν έκανε γέμισμα. Την ώρα που οι ερυθρόλευκοι κοιτούσαν αλλού, η γρήγορη εκτέλεση απ'τη σέντρα(!) έφερε την μπάλα κάθετα στην περιοχή στον Χέντρικ, που γύρισε στον Μπαρνς, τον οποίο πρόλαβαν πανικόβλητοι οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Στο 61' μια κόντρα του Ολυμπιακού έφερε ένα ακίνδυνο σουτ του Φορτούνη απ'το ύψος της περιοχής στην αγκαλιά του Χίτον. Ο Ολυμπιακός αμυνόταν χαμηλά, δεν είχε ασφαλή κατοχή, με συνέπεια οι κόντρες του να είναι ισχνές και με λίγους παίκτες.

4. ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΠΟΝΤΕΝΣΕ
Κι αφού πέρασε ένα 20λεπτο στο οποίο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε, ήρθε μια νέα μεγάλη ευκαιρία για την Μπέρνλι. Στο 81' ο Μπουχαλάκης γύρισε λανθασμένα με το κεφάλι προς τα πίσω, ο Γιαννιώτης έδιωξε και ο Βίντρα που είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή πλάσαρε άουτ σε κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε ξανά και πλέον είχε την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και να μην μπει σε περιπέτειες. Στο 83' ο Χασάν πίεσε και έκλεψε ψηλά, ο Λάζαρος έδωσε ξανά στον Αιγύπτιο, που βρήκε τον Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε αριστερά του στον Ποντένσε, που με υπέροχη ντρίμπλα έφερε στο δεξί και σκόραρε. Ο Πορτογάλος άξιζε το γκολ, ήταν ο μοναδικός που είχε απειλήσει για τον Ολυμπιακό.

Η Μπέρνλι απάντησε αμέσως, αφού κυριάρχησε ξανά στον αέρα σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Μι πήρε την κεφαλιά, ο Τσιμίκας έβγαλε πάνω απ'τη γραμμή και ο Βίντρα έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι υπέφεραν όταν η μπάλα σηκωνόταν μέχρι το σφύριγμα της λήξης, οι χαμένες μονομαχίες των Μιράντα-Βούκοβιτς ήταν πλέον αμέτρητες, αλλά δεν είχε σημασία πια αφού η πρόκριση είχε κριθεί.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Βόουκς, Μπαρνς (65' Βίντρα), Χέντρικ, Γουέστγουντ, Λένον (75' Κορκ), Μπάρντσλι, Λονγκ και Μακνίλ (75' Γουντ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Ποντένσε (94' Σισέ), Γκερέρο (71' Χασάν).
Πηγή: sport24.gr