Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 14:27

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 2-0: "Αγιος... Βασίλης" ο Χελάς

Γράφτηκε από τον

Οπως τελείωσε το 2013, έτσι ξεκίνησε και το 2014 ο Μεσσηνιακός. Οι "πράσινοι" νίκησαν σήμερα με 2-0 τον Αρη Αιτωλικού στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" και ανέβηκαν στην 3η θέση του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής. Μια νίκη που ήρθε πάντως πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Ο Αρης, αν και προτελευταίος στη βαθμολογία, αποδείχθηκε μαχητικός. Εκλεισε τους διαδρόμους για την εστία του Ρόκκου και μάλιστα στο 61' έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κυριακόπουλος κράτησε το μηδέν σ' αυτή τη φάση και στο φινάλε ανέλαβε δράση ο Γιάννης Χελάς.
Ο έμπειρος φορ… κέρασε προκαταβολικά τους συμπαίκτες του για την μεθαυριανή ονομαστική του εορτή, καθώς σκόραρε με κεφαλιά τόσο στο 76', όσο και στο 81'. Ετσι ο Μεσσηνιακός χωρίς να ικανοποιήσει μπήκε με το… δεξί στο νέο έτος, πετυχαίνοντας την πέμπτη σερί νίκη του.  Πλέον απέχει δύο βαθμούς από τη δεύτερη Ερμιονίδα και οχτώ από την Α.Ε. Καραϊσκάκης που συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία. Το σημαντικό είναι ότι έχει έξι βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, διότι μην ξεχνάμε ότι θα υποβιβαστούν οχτώ συνολικά ομάδες.
Ο Μεσσηνιακός δείχνει πλέον να εδραιώνεται στις υψηλές θέσεις, αλλά θα πρέπει να ξεχάσει εμφανίσεις σαν τη σημερινή. Ενδεικτικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε κάνει ευκαιρία μέχρι ο Χελάς να γράψει το 1-0, ενώ η ομάδα του Αιτωλικού που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί είχε απειλήσει νωρίτερα δύο φορές.
Στο πρώτο ημίχρονο πάντως οι νικητές είχαν κάποιες καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ. χωρίς όμως να είναι καλοί.
Στο 7' ο Χελάς ελίχθηκε από δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 21' ο Ταχματζίδης έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Αργυρόπουλο που σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.
Και στο 34' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τους καλαματιανούς.
Ο Ταχματζίδης εκτέλεσε φάουλ και από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Τσουλάκος που φάτσα όμως με τον γκολκίπερ καθυστέρησε να πλασάρει με συνέπεια η μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς μπροστά από την εστία.
Για τον Αρη ο Καβαλιέρης είχε στο 42' σουτ από καλή θέση που πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο ξεκίνημα του ματς από πλάγιο άουτ του Πατσέα, η μπάλα έφθασε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να την βρει κανένας παίκτες των φιλοξενούμενων και πέρασε παράλληλα από την εστία.

Μεγάλη απόκρουση

Στο β' μέρος ο Δ. Τσάκωνας πέρασε το ματς και τον φορ Βιτάλι που έμεινε στον πάγκο γιατί είχε χάσει πολλές προπονήσεις, αλλά η προβληματική εικόνα δεν άλλαξε.
Μάλιστα ο Αρης έγινε επικίνδυνος στην κόντρα και απείλησε στο 56' με το πλασέ του Καβαλιέρη που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κυριακόπουλος έκανε την απόκρουση του αγώνα σε τετ α τετ με τον Μπαρμπαρούση.

"Αεράτη" νίκη

Ετσι στο 76' επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Αργυρόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Χελάς με κεφαλιά έκανε το 1-0, αφού η μπάλα - σύμφωνα με το βοηθό- πέρασε τη γραμμή όταν τη μπλόκαρε ο γκολκίπερ και αφού είχε χτυπήσει και στο δοκάρι.
Στο 81' ο Χελάς αποδείχθηκε ξανά νικητής στον αέρα. Αυτή τη φορά η σέντρα ήρθε από δεξιά με τον Τσουκάλη και ο έμπειρος φορ με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Κουντουριώτη παρατηρήθηκαν οι Ταχματζίδης, Χελάς, Δασκαλάκης, Πατσέας, Βαλμάς και  Κολοβάκης,
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Κυριακόπουλος, Νινιός (73' Τσουκάλης), Δασκαλάκης, Μπαστακός, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (90' Κουρέας), Τσουλάκος, Πουλάκος (53' Βιτάλι), Χελάς.
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ:  Ρόκκος, Βαλμάς, Χονδρογιάννης, Σωτηρόπουλος, Καλοκαίρης, Παλιάτσας (82' Νικολόπουλος), Καβαλιέρης, Πατσέας (59' Μακρής), Μπαρμπαρούσης, Κολοβάκης, Λαδάς (53' Γρηγοριάδης).