Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018 18:45

Μακέντα: «Θα επιστρέψουμε μαζί στην κορυφή. Και ο Παναθηναϊκός και εγώ»

Γράφτηκε από τον
Μακέντα: «Θα επιστρέψουμε μαζί στην κορυφή. Και ο Παναθηναϊκός και εγώ»

Ο Φεντερίκο Μακέντα παρουσιάστηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό, αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον Τζιμπρίλ Σισέ και δήλωσε αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή μαζί με το «τριφύλλι»...

O Ιταλός επιθετικός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενθουσιώδης για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και υποσχέθηκε πως θα πετύχει πολλά γκολ με την φανέλα με το νούμερο 9. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Aπό την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Νταμπίζας, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αυτός και ο Γιώργος Δώνης επέλεξαν τον Μακέντα για την επίθεση αλλά και στο ρόλο που περιμένουν να αναλάβει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι χαρά για μένα να είμαι μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες δεν έβλεπα την ώρα να υπογράψω. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και είχα στο μυαλό μου μόνο τον Παναθηναϊκό. Έχουμε ένα κοινό, να φτάσουμε ξανά στην κορυφή».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το διάστημα το οποίο θεωρεί ότι χρειάζεται για να είναι έτοιμος: «Διάλεξα το 9 γιατί θέλω να παίξω στην κορυφή και να σκοράρω πολλά γκολ. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα με το κλαμπ. Προπονούμαι εδώ και δύο μήνες, θα προπονηθώ και αυτές τις δέκα ημέρες. Πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι να είναι κανείς έτοιμος πνευματικά. Πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος για το επόμενο ματς».

Για τυχόν ομοιότητες με τον Μπεργκ που αναγέννησε την καριέρα του: «Τελευταία φορά που έπαιξα με το 9 πέτυχα πολλά γκολ. Θα την φορέσω και εδώ με χαρά και υπόσχομαι πως θα πετύχω ακόμα περισσότερα γκολ. Είναι πολύ σημαντικό που έχω την υποστήριξη του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή».

Για την συνεργασία του με τον Σερ Άλεξ: «Όταν συνεργάζεσαι με έναν τέτοιο προπονητή σε εμπνέει για το υπόλοιπο της καριέρας σου. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, μπορείς να τον ρωτήσει ό,τι θέλεις και είναι πάντα εκεί. Δεν μπορούν πολλοί παίκτες να πουν πως έχουν δουλέψει με έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία».

Για τους στόχους που έχει με τον Παναθηναϊκό: «Ένας από τους λόγους που ήρθα είναι πως έχω τεράστιο κίνητρο. Δεν σκέφτομαι πως το συμβόλαιο είναι τριετές. Θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει αύριο και να πηγαίνω μέρα με την μέρα. Θέλω να δώσω τα πάντα για το κλαμπ και πιστεύω πως μαζί θα επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε».

Για το αν είδε τον αγώνα με τη Λαμία: «Είδα τον αγώνα το Σάββατο σε ένα μπαρ γιατί δεν μπορούσα να πάω στο γήπεδο. Είδα μία ομάδα με ενθουσιασμό και ταλέντο. Όταν υπάρχει το ταλέντο και η θέληση τότε είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ αλλά και για μένα. Είδα μία πολύ καλή ομάδα που θα ελπίζω να γίνει ακόμα καλύτερη όταν παίξω δίπλα τους».

Για τους λόγους που η καριέρα του διέγραψε την συγκεκριμένη πορεία: «Θεωρώ πως ο λόγος που δεν είχα την εξέλιξη που θα ήθελα είναι πως δεν είχα συνέχεια. Μετά είχα έναν τραυματισμό που με πήγε πίσω. Δεν τα παράτησα και είδατε στην Αγγλία τι είμαι ικανός να κάνω. Η Σέρι Β δεν ήταν πρόβλημα. Γνωρίζω πως αν έχω πολύ καλή σεζόν εδώ, μπορώ να επιστρέψω στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό».

Για το πως του φαίνεται πως είναι από τους μεγαλύτερους ηλικιακά στην ομάδα: «Είναι λίγο περίεργο γιατί είμαι μόνο 27 αλλά θα είναι μία ακόμα σημαντική εμπειρία. Θεωρώ πως είμαι εδώ για να βελτιωθώ. Μπορώ να δω τον εαυτό μου σαν έναν καλό σύμβουλο όταν θα έχουν μία δύσκολη στιγμή».

Για το αν μίλησε με κάποιον Ιταλό πριν έρθει στον σύλλογο: «Όχι, δεν μίλησα με κανέναν. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Σισέ που είναι θρύλος εδώ και μου είπε να μην το σκεφτώ δεύτερη φορά. Αυτό έκανε ακόμα πιο εύκολη την απόφασή μου να έρθω εδώ».

Για το αν αισθάνεται πως μπορεί να γίνει ηγέτης της ομάδας: «Έχω τα χαρακτηριστικά να γίνω ηγέτης αυτής της ομάδας. Θα είναι μία σημαντική ευθύνη για μένα. Πολλοί νέοι παίκτες κοιτούν τι έχουν κάνει οι μεγαλύτεροι, και θέλουν από τους ηγέτες να τους δείχνουν τον δρόμο».

Νταμπίζας: «O Φεντερίκο έχει γεμίσει όλα τα κουτάκια»

Για τα κριτήρια επιλογής του επιθετικού ο Νίκος Νταμπίζας τόνισε ότι «Τα χαρακτηριστικά ενός ποδοσφαιριστή είναι συγκεκριμένα. Από εκεί και πέρα παίζουν πολλοί παράμετροι ρόλο στην επιλογή ενός ποδοσφαιριστή. Ο Φεντερίκο έχει τα στοιχεία για το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε. Υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την θέση και το κίνητρο για να πάρει ο καθένας αυτό που του αναλογεί.

Έχει διαγράψει μία πορεία τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο είναι πως ήταν εξαρχής από τις βασικές μας επιλογές. Έχουν γεμίσει όλα τα κουτάκια, υπάρχει στο κάδρο εδώ και μεγάλο διάστημα. Θεωρώ πως και οι δύο έχουμε έναν πολύ μεγάλο στόχο».

Για τους λόγους της επιλογής Μακέντα: «Το κίνητρο είναι μεγάλη υπόθεση για μένα. Ο Φεντερίκο έχει όλα τα τεχνικά χαρίσματα για να είναι χειριστής της μπάλας, αντιλαμβάνεται τον χώρο. Πρέπει εμείς να τον δούμε ως έναν σέντερ φορ με μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που του έχει αναλυθεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό. Όταν έχεις βρεθεί από μικρός στο ψηλό επίπεδο και η καριέρα σου έχει αυτή την πορεία επιθυμείς να επιστρέψεις στην κορυφή και έχεις τεράστιο κίνητρο».

Για το ιδιοκτησιακό: «Υπάρχει μία διαδικασία σε εξέλιξη. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Όποια αλλαγή υπάρξει θα έχει θετικό ορίζοντα. Όταν η αλλαγή έρθει θα υπάρξει ξεκάθαρο πλάνο. Πιστεύω πως οι διαδικασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν. Είναι μία διαδικασία αλλαγής προς το καλύτερο».

Για την πορεία της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές: «Είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα ως προς την βαθμολογία. Αυτό πιθανόν να έρχεται και σε αντίφαση με το τι περίμενε ο κόσμος. Ο ορίζοντας όμως και το κριτήριο δεν είναι η Ξάνθη και η Λαμία αλλά όλη η χρονιά. Οφείλουμε να το διαφυλάξουμε αυτό. Η ισορροπία είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να έχει μία ομάδα. Δεν είναι μόνο το να κερδίσεις ένα παιχνίδι αλλά και πως θα το κάνεις. Η ομάδα έχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα και έχουμε επενδύσει σε αυτό το κομμάτι».

Πηγή: sdna.gr