Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 12:07

Με άνεση η "Μαύρη Θύελλα" στους “16” του κυπέλλου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με το ευρύ 7-0 νίκησε η Καλαμάτα τον Χανδριναϊκό στο πρώτο της εντός έδρας επίσημο ματς και προκρίθηκε στους “16” του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Εράνη σε νοκ – άουτ αναμέτρηση στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Η “Μαύρη Θύελλα” σκόραρε τρεις φορές στο πρώτο τέταρτο, ενώ το τελικό σκορ είχε διαμορφωθεί από το 58’, σ’ ένα ματς - επιθετικό μονόλογο που δεν προσφέρεται για συμπεράσματα λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας, αλλά και των δύο κατηγοριών που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Χανδριναϊκός ξεκίνησε με 4 παίκτες κάτω των 18 ετών στην 11άδα )Καρλής, Φ. Κοντός, Ορ. Σαχινάι, Μεμουσάι) και προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός σ’ ένα ιστορικό γι’ αυτόν παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά η Καλαμάτα μπήκε με σοβαρότητα στο ματς και στο πρώτο τέταρτο εκτός από τα τρία γκολ, είχε δοκάρι και μία ακόμα ευκαιρία με τον Αθανασόπουλο.

Οι Θανάσης Πινδώνης και Αντώνης Φοάσης πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι Αντώνης Μαστραντωνάκης, Βασίλης Αθανασόπουλος (το 7-0 ήταν αυτογκόλ από τον Μαρκολέφα).

Ο Κασωτάκης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ και από αριστερά προς δεξιά στην άμυνα ήταν οι Ψάνης, Μπίζος, Βοσκόπουλος, Τσόπελας. Στον άξονα ήταν οι Ζαχαρόπουλος, Πινδώνης και στις πτέρυγες οι Φουάσης, Λαθύρης, με τον Μαστρωντάκη κοντά στον Αθανασόπουλο που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο 30χρονος φορ έχασε την πρώτη ευκαιρία της “Μαύρης Θύελλας” στο 3’ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσόπελα.

Ο τελευταίος βοήθησε χθες πάρα πολύ στο επιθετικό κομμάτι (συμμετείχε σε 3 γκολ) και από δική του σέντρα στο 5’ ο ανενόχλητος Πινδώνης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα ο Λαθύρης από δεξιά σέντραρε για τον Αθανασόπουλο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Στο 13’ Αθανασόπουλος και Λαθύρης συνεργάστηκαν και πάλι μέσα στην περιοχή και Φουάσης που ήταν ο τελικός αποδέκτης με έξυπνο τακουνάκι έκανε το 2-0.

Στο 15’ από σέντρα του Ψάνη (από αριστερά) η μπάλα πέρασε το β’ δοκάρι για τον Πινδώνη, που με δυνατό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 35’ ήταν η σειρά του Αθανασόπουλου να πανηγυρίσει με πλασέ στο β’ δοκάρι έπειτα από γύρισμα από δεξιά του κεφάτου Τσόπελα.

Στην επόμενη φάση ο 15χρονος Φ. Κοντός δεν συνεννοήθηκε καλά με τον γκολκίπερ Λύσσαρη και από το λάθος επωφελήθηκε ο Μαστραντωνάκης, γράφοντας σε κενή εστία το 5-0. Στο 40’ ο Καραμπάτσος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, αλλά ο Κασωτάκης μπλόκαρε σε μία από τις ελάχιστες στιγμές που φάνηκε επιθετικά ο φιλότιμος Χανδριναϊκός.

Στο β’ ημίχρονο η Καλαμάτα κυκλοφόρησε περισσότερη ώρα την μπάλα, αλλά στο ξεκίνημα βρήκε και πάλι δίχτυα.

Στο 52’ με τον Φουάση από σέντρα του Τσόπελα και στο 58’ με αυτογκόλ του Μαρκολέφα, στην προσπάθειά του να σταματήσει το Φουάση.

Το ματς διαιτήτευσε ο Κουτασναστάσης με βοηθούς τον Γκούμα και την Τσουκάλη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τσόπελας, Μπίζος, Βοσκόπουλος (56’ Αλιατίδης), Ψάνης, Ζαχαρόπουλος, Μαστραντωνάκης, Πινδώνης (56’ Αντωνιάδης), Αθανασόπουλος (75’ Χότζας), Λαθύρης, Φουάσης (66’ Γκελγκέρια).

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ: Λύσσαρης, Καρλής, Φ. Κοντός, Γερμάνης, Μαρκολέφας, Μπουντάς, Ορ. Σαχινάι, Ράτσεφ, Καραμπάτσος (76’ Σταματελόπουλος), Θ. Κοντός, (81’ Γιάνναρης), Μεμουσάι.