Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 12:35

KΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΡΑΝΗ 4-0: Αργησε να βρει λύσεις στο γκολ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
KΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΡΑΝΗ 4-0: Αργησε να βρει λύσεις στο γκολ (φωτό)

 

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βασίλη Αθανασόπουλου στο 12’ έδωσε νωρίς προβάδισμα στην “Μαύρη Θύελλα στο χθεσινό ματς με την Εράνη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στο 71’ για να σφραγιστεί η νίκη – πρόκριση με ένα δεύτερο γκολ και στην συνέχεια να φτάσουν οι “μελανόλευκοι” στο τελικό 4-0.

Ο αγώνας ήταν επιθετικός μονόλογος για την Καλαμάτα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες και το ρευστό 1-0 έμεινε μέχρι το 45’.

Στο διάστημα αυτό ο Μίνγκας ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε καθώς είχε αρκετές αξιόλογες τελικές πάσες που όμως έμειναν αναξιοποίητες, ενώ κέρδισε και το πέναλτι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Εράνη είχε καλή παρουσία και δεν κινδύνευε ιδιαίτερα για 25λεπτά. Στο 71’ όμως έγινε το 2-0 για την Καλαμάτα που στην συνέχεια πίεσε αρκετά και έφτασε άνετα στο 4-0 έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια.

Η δυσκολία στο γκολ και το νεκρό διάστημα 46-70’ ήταν τα αρνητικά για την Καλαμάτα, που ωστόσο είχε φανερά ποιοτική υπεροχή απέναντι στους Φιλιατρινούς, την ώρα που ο Χριστόπουλος ξεκούρασε και κάποιους παίκτες.

Η Εράνη έπαιξε αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις στο διάστημα 46-70’ όταν αφενός δεν απειλήθηκε και αφετέρου βγήκε σε κάποιες καλές επιθέσεις. Στο τελευταίο 20λεπτο ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει χαμηλά το δείκτη του σκορ.

Το θετικό για τους Φιλιατρινούς πως έδειξαν και χθες ότι διαθέτουν μια φουρνιά νεαρών παικτών που το μέλλον τούς ανήκει.

Φάσεις και γκολ

Στο 4’ ο Μίνγκας βρήκε τον Πινδώνη που μέσα από την περιοχή σούταρε λίγο άουτ ενώ στο 9’ ο Φουάσης βρήκε τον Λαθύρη στην περιοχή αλλά το πλασέ του τελευταίου εξουδετέρωσε ο Λυμπερόπουλος. Στο 12’ ο Φουάσης από αριστερά έκανε ωραία διαγώνια πάσα στον Μίνγκα που έκανε το κοντρόλ και ανατράπηκε από τον Λυμπερόπουλο. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Αθανασόπουλος για το 1-0.

Στο 20’ ο Μίνγκας βρήκε τον Φουάση που καθυστέρησε λίγο και τον πρόλαβε ο Λυμπερόπουλος ενώ στο 22’ ο Μίνγκας με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 33’ ο Μίνγκας έκανε την πάσα στον Λαθύρη που πλάσαρε αλλά βγήκε έγκαιρα και έσωσε ο Λυμπερόπουλος.

Στο επόμενο λεπτό ο Ψάνης βρήκε τον Αθανασόπουλο που πλάσαρε άουτ, ενώ στο 41’ ο Μίνγκας έκανε την πάσα στον Φουάση που νικήθηκε από τον Λυμπερόπουλο.

Στο 45’ είχαμε την καλύτερη φάση της Εράνης, όταν ο Χατζηαράπης λίγα μέτρα μετά την μεσαία γραμμή είδε τον Βούρα εκτός θέσης και προσπάθησε να τον νικήσει από πολύ μακρυά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο διάστημα 46’-70’ η Καλαμάτα προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ των Μίνγκα και Πινδώνη που δεν ανησύχησαν τους Φιλιατρινούς.

Στο 71’ όμως ο Μαστραντωνάκης από δεξιά γύρισε στον Πινδώνη που με σουτ πέτυχε 2-0, με τον Λυμπερόπουλο να φέρει ευθύνη καθώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει η μπάλα.

Στο 72’ ο Αλιατίδης με κεφαλιά μετά από κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 79’ ο Αλιατίδης έκανε επέλαση από αριστερά και γύρισε στον Φουάση που με ωραίο σουτ πέτυχε το 3-0. Στο 80’ ο Ζελέκου βρήκε τον Μαστραντωνάκη που με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι ενώ στο 90’ ο Ψάνης από αριστερά έκοψε στον Ζελέκου και αυτός με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Καλή η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών διαιτητών Τσουλάκου και Γ. Μιχαλόπουλου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας, Αλιατίδης, Βοσκόπουλος, Ψάνης, Αντωνιάδης, Λαθύρης (67’ Μαστραντωνάκης), Πινδώνης (83’ Ζαχαρόπουλος), Αθανασόπουλος, Μίνγκας (77’ Ζελέκου), Φουάσης (87’ Γκελγκέρια).

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Οικονομόπουλος, Νικολακόπουλος, Μπουρδέκας, Χάρμπας, Χρονόπουλος (35’ Μπακούρος), Χατζηαράπης, Πέππας, Κόλλιας (73’ Σταματόπουλος), Βλαχόπουλος (81’ Γκρέτσα), Παπαδήμος (69’ Μεϊντάνης).

Ανακοίνωσε τον Γιόνδη,

ίσως πάρει και στόπερ

Η Καλαμάτα το Σάββατο ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Αντώνη Γιόνδη.

Ο 29χρονος επιθετικός γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1989 στην Έδεσσα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εδεσσαϊκό και στην συνέχεια αποκτήθηκε από τον Ιωνικό. Με την ομάδα τη Νίκαιας αγωνίστηκε τέσσερις συνολικά σεζόν στο πρωτάθλημα της Football League και ακολούθησαν Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καλλονή και Φωστήρας επίσης στην FL. Στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Κηφισιά, Εορδαϊκό, Δόξα Δράμας, Πανθηραϊκό και πέρυσι στον Διαγόρα Ρόδου.

Μιλώντας στο επίσημο site της ομάδας fckalamata.gr, για τη μεταγραφή του, ο Αντώνης Γιόνδης, τόνισε: “Είμαι χαρούμενος που ήρθα στην Καλαμάτα, μια ιστορική ομάδα με κόσμο, η οποία πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα. Οι προσωπικοί μου στόχοι ταυτίζονται με αυτούς της ομάδας καθώς ήρθα για την άνοδο. Όπως διαπίστωσα, η ομάδα δουλεύει σε επαγγελματικό επίπεδο, υπάρχει η δυναμική και η διάθεση να πετύχει και να αλλάξει σελίδα και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.”

Να σημειωθεί πως η Καλαμάτα ενδέχεται να κάνει ακόμη μια μεταγραφή αποκτώντας παίκτη για το κέντρο της άμυνας.

Κατασκόπευσαν Ασπρόπυργο και Πάμισο

Δύο ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στην Γ’ εθνική κατασκόπευσαν οι άνθρωποι της Καλαμάτας το Σάββατο. Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρακολούθησε το φιλικό του Ασπρόπυργου με τον Ατρόμητο Πειραιά όπου η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα επικράτησε με 2-0.

Ο συνεργάτης του προπονητή της Καλαμάτας Γιάννης Γεωργιτζίκης παρακολούθησε το ματς Κυπέλλου Μεσσηνίας του Παμίσου με την Σπερχογεία, όπου οι “πράσινοι” επικράτησαν με 5-1.

Θυμίζουμε ότι την επόμενη Κυριακή η Καλαμάτα θα παίξει εντός έδρας με τον Πάμισο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας σε νοκ άουτ αγώνα.