Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 13:34

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 5-1: Ανατροπή με ξέσπασμα και σούπερ Σέγκμπια στο β’ ημίχρονο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 5-1: Ανατροπή με ξέσπασμα και σούπερ Σέγκμπια στο β’ ημίχρονο (φωτό)

 

Με τον Αλβιν Σέγκμπια σε... τρελά κέφια και τον Δήμο Νινιό να τα καταφέρνει περίφημα σε θέση φορ, ο Πάμισος συνέτριψε το Σάββατο τη Σπερχογεία με 5-1 και προκρίθηκε στους “8” του κυπέλλου Μεσσηνίας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη “Μαύρη Θύελλα”.

Οι “Ταύροι” έβαλαν δύσκολα στους νησιώτες στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν να προηγούνται με 1-0 χάρις σε πέναλτι – γκολ του Παναγιώτη Καραγιάννη, κοιτάζοντας στα ίσια μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας που έπαιζε στην έδρα της. Στο δεύτερο μέρος όμως ο Πάμισος ήταν καταιγιστικός σημειώνοντας πέντε γκολ σε μόλις 24 λεπτά παιχνιδιού! Από δύο τέρματα πέτυχαν οι Σέγκμπια, Νινιός και ένα ο Αριστομενόπουλος, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Πώς έπαιξε ο Πάμισος

Οι “πράσινοι” αγωνίστηκαν με πολλές ελλείψεις (εκτός οι Ηλιόπουλος, Μωράκης, Καρβάλιο, Ρήγας κ.ά.) και ο Νίκος Κακαλέτρης παρέταξε μια σύνθεση σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τρακάκης, από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα οι Σωτ. Δημητρακόπουλος, Μπριλάκης, Δοδοντσάκης, Αριστομενόπουλος, αμυντικά χαφ οι Οδ. Δημητρακόπουλος και Ντεμόλ (ο δεύτερος σε πιο δημιουργικό ρόλο), δεξί εξτρέμ ο Κωστάκης, αριστερά ο Σαραντόπουλος και ο Σέγκμπια πίσω από τον Νινιό που έπαιξε φορ.

Η Σπερχογεία από την άλλη έδειξε πως θα είναι μια από τις καλές ομάδες της Α’ τοπικής, που έχει σκοπό να παράξει παιχνίδι και όχι να καταστρέψει αυτό του αντιπάλου.

Αρεσαν στο α’ ημίχρονο οι “Ταύροι”,

προηγήθηκαν με Καραγιάννη

Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος και ειδικά από το 10’ μέχρι το 35’ έκανε φοβερή εμφάνιση.

Στο πρώτο 10λεπτο οι γηπεδούχοι με τη συμπαράσταση 150 φίλων τους μπήκαν δυνατά και στο 9’ άγγιξαν το γκολ... Ο Αριστομενόπουλος μετά από ωραία ενέργεια από τα αριστερά βρήκε στην περιοχή τον Σέγκμπια που αν και καθυστέρησε έκανε το γυριστό σουτ που σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και ήρθε στο 13’... Μετά από κόρνερ του Καραγιάννη ο Γ. Δωδεκάτος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τον Τρακάκη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία... Στην επαναφορά πρώτα ο Πανταζής και ύστερα ο Λαγωνικάκος δεν μπόρεσαν από κοντά να σκοράρουν, με τον Γ. Δωδεκάτο να πιάνει το δυνατό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους γηπεδούχους στο 26’ όταν ο Νινιός έδωσε κάθετα στον Ντεμόλ που έκανε κίνηση φορ και έπιασε το διαγώνιο σουτ που έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 31’ ο Κωστόπουλος έκανε φοβερή ενέργεια από δεξιά και πριν σεντράρει ανατράπηκε από τον Αριστομενόπουλο, με τον κ. Γκούμα να δίνει σωστά το πέναλτι.

Ο Καραγιάννης ξεγέλασε από τα 11 βήματα τον Τρακάκη και έκανε το 0-1, σκοράροντας κατά την πρώην oμάδας του. Μέχρι την ανάπαυλα η Σπερχογεία έδινε χώρο στον Πάμισο που ήταν όμως ασύνδετος, χωρίς ουσία στο παιχνίδι του και δυσκολευόταν να πατήσει την αντίπαλη περιοχή.

Πέντε γκολ σε 24 λεπτά

για τους Νησιώτες!

Στο δεύτερο μέρος ο Νίκος Κακαλέτρης έκανε μια αλλαγή βάζοντας στο ματς τον Μπογκντάνι. Ο νεαρός άσος έπαιξε αριστερό χαφ στη θέση του Σαραντόπουλου που έγινε μπακ και ο Αριστομενόπουλος πήγε δεξί χαφ αντί του Κωστάκη που δεν φάνηκε.

Οι Νησιώτες μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και μόλις στο 47’ ο Σέγκμπια ανατράπηκε από τον Λαγωνικάκο και ο κ. Γκούμας έδειξε ορθώς την άσπρη βούλα. Ο Σέγκμπια ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο β’ μέρος η σύνθεση του Παμίσου ήταν πιο ορθολογική και η μια φάση διαδεχόταν την άλλη. Στο 55’ ο Σαραντόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σωτ. Δημητρακόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Καλλιντέρης απέκρουσε.

Στο 58’ όμως έγινε το 2-1 όταν ο Λαγωνικάκος έκανε λάθος πάσα στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στο Νινιό με ένα ξερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να κάνει το 2-1, ανατρέποντας γρήγορα το σκορ.

Η άμυνα της Σπερχογείας πελαγοδρομούσε και στο 60’ ο Σέγκμπια έκανε ότι ήθελε από αριστερά, δίνοντας έτοιμο γκολ στο Νινιό που με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 3-1.

Οι Νησιώτες ήταν ασταμάτητοι και στο 66’ έφτασαν και σε τέταρτο γκολ όταν σε εκτέλεση φάουλ οι Σαραντόπουλος με κομπίνα έστρωσε στον Σέγκμπια που με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 4-1.

Ο... χορός των γκολ έκλεισε στο 69’ όταν ο Νινιός έδωσε στον Αριστομενόπουλο που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 5-1.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πάμισος κατέβασε ταχύτητα, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε πολλές αλλαγές και το ματς να ολοκληρώνεται δίχως άλλες συγκινήσεις.

Πολύ καλή η διαιτησία του Γκούμα και των βοηθών του Τσαβδαρίδη και Τζιαμουράνη.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης (86’ Καπατσώρης), Σωτ. Δημητρακόπουλος (75’ Γκίτσης), Αριστομενόπουλος, Μπριλάκης, Δοδοντσάκης, Οδ. Δημητρακόπουλος, Κωστάκης (46’ Μπογκντάνι), Ντεμόλ, Νινιός, Σέγκμπια (79’ Κατσιβαρδέας), Σαραντόπουλος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Μπαλαούρας, Ευθ. Δωδεκάτος (86’ Δ. Γιακουμής), Λαγωνικάκος, Γ. Δωδεκάτος, Παπαγιαννόπουλος, Κωστόπουλος (67’ Θ. Δηητρίου), Η. Καραχάλιος, Πανταζής (77’ Παπαδόγκωνας), Καραγιάννης (81’ Κουμπανάκης), Γ. Καραχάλιος.