Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 14:50

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-1 (παρ.): Με λυτρωτή τον Διακουμή στο 115’!

Γράφτηκε από τον

Χρειάστηκε ένα γκολ του Φώτη Διακουμή στο 115’ της παράτασης για να κάμψει ο Τσικλητήρας Πύλου την αντίσταση του αξιόμαχου Απόλλωνα Πεταλιδίου και να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0.

Οι Πυλιώτες τα βρήκαν σκούρα στην έδρα μιας ομάδας μικρότερης κατηγορίας, όμως έστω και στο... παραπέντε βρήκαν τη λύση και δεν πήγαν το ματς στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Πλέον η ομάδα του Γ. Αργυρόπουλου θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ομόνοια εντός έδρας και τις δίνεται η δυνατότητα να φτάσει ακόμη πιο ψηλά στο θεσμό.

Τρία δοκάρια οι Πυλιώτες

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την εδαφική υπεροχή σχεδόν σε όλο το ματς και συνάμα τρία δοκάρια, όμως τις εντυπώσεις τις έκλεψε το συγκρότημα του

Γ. Μηλίτση που στάθηκε επάξια απέναντι στο μεγάλο του αντίπαλο και λίγο έλλειψε να πάει το ματς στα πέναλτι, όπου θα είχε πολλές ελπίδες να προκριθεί.

Στο 15’ το μακρινό σουτ του Σούλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και πέντε λεπτά αργότερα ο Ντουγέρογλου σταμάτησε το σουτ του Ξαρχάκου.

Στο 32’ την παράλληλη σέντρα του Κωτσάκη δεν πρόλαβε για λίγο ο Ξαρχάκος.

Στο 35’ οι Πυλιώτες είχαν δεύτερο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Χ. Τρίψα με την μπάλα να χτυπά στην οριζόντια δοκό και να χτυπά στη γραμμή.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ζήτησαν δύο πέναλτι, το ένα σε χέρι αμυντικού σε εκτέλεση φάουλ και το δεύτερο σε ανατροπή του Ξαρχάκου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και τρίτο δοκάρι στο 55’ σε εκτέλεση φάουλ του Διακουμή και έχασαν ακόμη ευκαιρίες με τους Σούλα, Χ. Τρίψα και Τσώνη.

Απεναντίας το Πεταλίδι είχε δύο άστοχα σουτ με Ξαρχάκο και Πολίτη.

Στην παράταση ο Τσικλητήρας πίεσε ασφυκτικά την εστία του Πεταλιδίου και είχε καλές στιγμές στο 98’ (το σουτ του Καγιανά απέκρουσε ο Ρακόπουλος) και στο 104’ (κεφαλιά του Σεφεράσι λίγο άουτ).

Εν τέλει η λύτρωση για την ομάδα της Πύλου ήρθε στο 115’ όταν σε φάση διαρκείας και αφού ο Ρακόπουλος έκανε δύο αποκρούσεις, στη συνέχεια

ο Χ. Τρίψας σέντραρε και ο Διακουμής από κοντά έκανε με πλασέ το 0-1, στέλνοντας την ομάδα του στους “8”.

Η ομάδα του Πεταλιδίου έμεινε με παράπονα από τη διαιτησία του Καυκά, ο οποίος απέβαλε από τον πάγκο του Απόλλωνα τον προπονητή Γιώργο Μηλίτση στο α’ ημίχρονο, επειδή μπήκε ένα μέτρο στον αγωνιστικό χώρο για να φωνάξει για ένα φερ πλέι που δεν έκαναν οι αντίπαλοι ενώ υπήρχε παίκτης πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής ήταν ο Καυκάς, με βοηθούς τους Τσοπανάκη και Παναγιωτόπουλο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Ρακόπουλος, Κωτσάκης, Ψυχογιάννης, Γ. Παναγόπουλος, Στ. Γιαννόπουλος, Φωτόπουλος, Κορμπής (75’ λ. τρ. Β. Γιαννόπουλος), Θεριός (71’ λ. τρ. Πολίτης), Ξαρχάκος, Ι. Παναγόπουλος (116’ Μανώλης), Ι. Σαραντόπουλος (60’ Καπρουλάς).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Ντουγέρογλου, Καγιανάς, Κ. Μεμά (75’ Παυλάκος), Παπαγεωργίου, Γ. Τρίψας, Χ. Τρίψας, Τσώνης (118’ Ζίου), Διακουμής, Σούλα (70’ Ιλιάζι), Σεφεράσι, Κοτσοβός (90’ Κουρεμπανάς).