Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 17:13

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0: Πρόκριση από τα 11 βήματα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

 

Ενα γκολ με πέναλτι λίγο πριν το φινάλε του α’ ημιχρόνου ήταν αρκετό για τον Τέλλο Αγρα να πάρει τη νίκη με 1-0 από τον Εθνικό Μελιγαλά και μαζί την πρόκριση στους “8” του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Σκόρερ ποιος άλλος, ο Γιώργος Βέλλης που ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη, σε ένα ισορροπημένο ματς με λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Πλέον ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 6 γκολ στο κύπελλο (τα 3 με πέναλτι), έχοντας πετύχει όλα τα φετινά γκολ του Αγρα στα επίσημα παιχνίδια!

Η αναμέτρηση που έγινε παρουσία 200 περίπου φίλων του Τέλλου Αγρα, δεν είχε να επιδείξει ποιοτικό ποδόσφαιρο, με το ματς να πηγαίνει στη δύναμη.

Ο Εθνικός στάθηκε αρκετά καλά σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα και με τις φάσεις που δημιούργησε προς το τέλος δικαιούταν ένα γκολ.

Η ομάδα του Κώστα Στυλιανόπουλου μπήκε δυνατά στο ματς και στο 13’ ο νεαρός Αλεξανδρόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και μπήκε στην περιοχή, πέφτοντας κάτω από τζαρτζάρισμα του Δημητρίου.

Μετά το 15λεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και μέχρι το 35’ πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο με τον Καρατζούλια να κάνει πολλή δουλειά στο κέντρο.

Στο 16’ ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ξυδιάς έκανε γέμισμα από δεξιά προς τον Γεωργιόπουλο που πλάσαρε από κοντά με την μπάλα να σταματά στο σώμα του πεσμένου στο έδαφος Γεωργόπουλου.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κουρούπης εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Καρατζούλιας πήρε την κεφαλιά όμως ο Αλεξόπουλος σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 40’ και ήταν για τον Εθνικό με το φάουλ του Γεωργιόπουλου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Αλεξόπουλος.

Με πέναλτι ο Βέλλης το 1-0 στο 42' 

Στο 42’ ο Γεωργιόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά, με τον Δημητρίου να σπρώχνει τον Αλεξανδρόπουλο που έκανε κίνηση να πάρει την κεφαλιά και τον κ. Σκόρδο που ήταν κοντά στη φάση να δίνει το πέναλτι, κάτω από τις διαμαρτυρίες των “κυανόλευκων”.

Ο Βέλλης ξεγέλασε από τα 11 βήματα τον Σπάλα και έγραψε το 1-0, σε ένα καίριο χρονικά σημείο.

Στο δεύτερο μέρος ο Στυλιανόπουλος πέρασε τον Βέλλη στην επίθεση (έπαιξε στον άξονα στο πρώτο μέρος) και έβαλε αμυντικό χαφ τον Γρ. Αναστασόπουλο από δεξί χαφ που έπαιζε στο πρώτο.

Μάλιστα ο Βέλλης λίγο έλλειψε να σκοράρει και πάλι στο 48’ όταν ο Μπολούν τον βρήκε από τα αριστερά, όμως το πλασέ του ήταν για λίγο άστοχο.

Αποβλήθηκαν στο 52’

Γεωργόπουλος, Λάγιος

Στο 52’ οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολών των Γεωργόπουλου και Λάγιου για μεταξύ τους χτυπήματα, με τον κ. Σκόρδο να ασπάζεται την άποψη του β’ βοηθού Ταβουλαρέα.

Μετά από μια ώρα αγώνα η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή βγήκε μαζικά μπροστά και πίεσε για την ισοφάριση.

Στο 73’ το διαγώνιο σουτ του Κουρούπη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στις αντεπιθέσεις ο Αγρας ήταν επικίνδυνος και σε μια από αυτές στο 77’ ο Θανόπουλος έκανε λάθος γύρισμα, ο Βέλλης πήρε την μπάλα αλλά ο Σπάλας έπεσε σωτήρια στα πόδια του και μπλόκαρε.

Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κουρούπης σούταρε, ο Αλεξόπουλος έδιωξε με τον Θανόπουλο να παίρνει την κεφαλιά και το νεαρό Ρουμελιώτη να μην μπορεί από κοντά να την σπρώξει στα δίχτυα.

Οι “ερυθρόλευκοι” άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 90’ με τον Βέλλη με κάθετη πάσα να βγάζει τετ α τετ τον Γεωργιόπουλο που αντί να πλασάρει, πήγε να περάσει τον Σπάλα και σούταρε ψηλά άουτ.

Στις καθυστερήσεις η ομάδα του Μελιγαλά είχε δύο καλές στιγμές για να στείλει το ματς στην παράταση...

Στο 91’ το σουτ του Γεωργιόπουλου απέκρουσε ο Αλεξόπουλος και στο 94’ ο Θανόπουλος έκανε τη σέντρα με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Γεωργιόπουλου να φεύγει ψηλά άουτ.

Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Σκόρδου, ο οποίος πάντως θα μπορούσε να δώσει περισσότερες κάρτες σε ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα.

Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Γαλακούτης και Ταβουλαρέας.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Αλεξόπουλος, Π. Αναστασόπουλος (68’ Γεωργακόπουλος), Λ.Ν. Ανδρώνης (82’ λ.τρ. Κανελλόπουλος), Αλεβίζος, Γεωργόπουλος, Μπολούν, Γ. Αναστασόπουλος, Βέλλης, Αλεξανδρόπουλος, Θ. Γεωργιόπουλος, Κάππος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Σπάλας, Μακρής, Χαραλαμπόπουλος, Δημητρίου (62’ λ. τρ. Διακουμάκος), Καρατζούλιας, Θανόπουλος, Σεμούνι (78’ Ρουμελιώτης), Λάγιος, Φ. Γεωργιόπουλος, Κουρούπης, Ξυδιάς.