Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 16:09

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς έφθασε...

Την Κυριακή (20:30) και στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, σε μία αναμέτρηση που «κουβαλά» έντονο πρόσφατο παρελθόν από τα περυσινά γεγονότα που έκριναν τον τίτλο, ενώ ταυτόχρονα, ενδεχομένως αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον. Οι δύο «δικέφαλοι» προέρχονται από ευρωπαϊκές ήττες στην πρεμιέρα Europa και Champions League, αντίστοιχα, με κυρίαρχο στοιχείο την κόπωση που προκύπτει μετά τους αγώνες με Τσέλσι και Αγιαξ.

Η ΑΕΚ θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Τούμπα, αφ΄ ενός για να διατηρήσει ή και να μεγαλώσει την διαφορά της από τον ΠΑΟΚ και αφ΄ ετέρου προκειμένου να διατηρήσει το αήττητο και να παραμείνει επικεφαλής στην κατάταξη. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι, θέλουν τους τρεις βαθμούς για να προσπεράσουν την ΑΕΚ στην βαθμολογία, διατηρώντας το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής, που στερούνται επί της ουσίας λόγω της αφαίρεσης δύο βαθμών από την περυσινή διοργάνωση.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς και το γεγονός ότι «άρχοντας» του αγώνα, ορίσθηκε ο Φινλανδός, Ματίας Γκεστράνιους, συνεχίζοντας την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής για αλλοδαπούς διαιτητές στα σημαντικά ματς.

Ο τρίτος «Ευρωπαίος» της Super League, Ολυμπιακός, μετά την εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία με την Μπέτις, φιλοξενείται την Δευτέρα στην Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Με τον ίδιο στόχο, ο Αρης, που αποτελεί -μαζί με τον Παναθηναϊκό- τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, δοκιμάζεται στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ, σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση.

Οι πιτσιρικάδες του Γιώργου Δώνη, έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν το εκπληκτικό σερί τους και να φθάσουν σε τέταρτη διαδοχική νίκη, καθώς υποδέχονται τον Λεβαδειακό και όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα, μπορούν να κάνουν το «4χ4» απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται ν΄ αποδειχθεί δυσκολοκατάβλητη στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο Ατρόμητος φιλοξενεί την ΑΕΛ και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, όπως τόσο ο Παναιτωλικός που υποδέχεται την Λαμία, όσο και ο Αστέρας Τρίπολης που θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και η Ξάνθη που θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο

Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης (6.15 μ.μ. NOVA)

Ατρόμητος - ΑΕΛ (7 μ.μ. ΕΡΤ-1)

ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης (8.30 μ.μ. NOVA)

 

Κυριακή

Ξάνθη - ΟΦΗ (4 μ.μ. ΕΡΤ-1)

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός (7 μ.μ. ΕΡΤ-1)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (8.30 μ.μ. NOVA)

 

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Παναιτωλικός - Λαμία (7 μ.μ. ΕΡΤ-1)

Πανιώνιος - Ολυμπιακός (7.30 μ.μ. NOVA)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 8-1 9

2. Άρης 7-0 9

-. ΑΕΚ 7-0 9

4. ΠΑΟΚ 5-1 7

5. Ατρόμητος 3-1 7

6. Παναιτωλικός 4-4 4

7. Παναθηναϊκός 7-2 3

8. Λεβαδειακός 1-3 3

9. ΑΕΛ 2-5 3

10. ΠΑΣ Γιάννινα 2-8 3

11. Ξάνθη 1-2 2

12. ΟΦΗ 4-7 1

13. Πανιώνιος 2-7 1

14. Απόλλων Σμύρνης 1-4 0

15. Αστέρας Τρίπολης 1-4 0

16. Λαμία 1-7 0

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.