Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 17:19

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 2-1: Πρόκριση με ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 2-1: Πρόκριση με ανατροπή στο τελευταίο 20λεπτο (φωτό)

Ονειρα τελικού κάνει ο Απόλλωνας από το Σάββατο το απόγευμα μιας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας...

Η καλαματιανή ομάδα μετά το Διαβολίτσι έριξε στο... καναβάτσο και την Ανδρούσα, κερδίζοντας με 2-1 στο γήπεδο του Ασπροχώματος. Μάλιστα αυτή η νίκη ήρθε με ανατροπή χάρις σε δύο γκολ των Τρικουράκη και Μανωλόπουλου στο τελευταίο 20λεπτο.

Στους “4” του θεσμού ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Τσικλητήρα Πύλου και του δίνεται η ευκαιρία να βρεθεί και πάλι μετά από λίγα χρόνια στον τελικού του κυπέλλου.

Ο προχθεσινός αγώνας συγκέντρωσε πολύ κόσμο (400 και πλέον άτομα) στο γήπεδο του Ασπροχώματος, οι οποίοι ήθελαν να δουν δύο από τις πιο δυνατές ομάδες της Α’ τοπικής.

Με... μισή ομάδα η Ανδρούσα

Η Ανδρούσα παρατάχθηκε με... μισή ομάδα στο σαββατιάτικο ματς μιας και οι απουσίες ήταν πολλές για την ομάδα του Νίκου Γεωργακλή. Παρόλα αυτά στάθηκαν καλά απέναντι στο εξαιρετικά δουλεμένο σύνολο του Τάκη Σακελλαρόπουλου. Προηγήθηκαν με τον Διαμαντή στο 43’ και επιλέγοντας να δώσουν χώρο στον Απόλλωνα, επιδίωκαν να χτυπήσουν στη κόντρα και να εκμεταλλευτούν κάποια στατική φάση.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη ήταν το “αφεντικό” στο ματς από το ξεκίνημα και με ορθολογικό ποδόσφαιρο προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της Ανδρούσας.

Εν τέλει η πίεση τους απέδωσε καρπούς μετά το 70’, σε ένα διάστημα που η κούραση είχε καταβάλει τους φιλοξενούμενους.

Παιχνίδι πρωτοβουλίας από το ξεκίνημα

Οι “ασπρόμαυροι” με τους Σπανό και Μανωλόπουλο να παίρνουν πρωτοβουλίες και τον Κουντάνη να κάνει πολλή δουλειά στον άξονα, πήραν τα ηνία από την αρχή και στο 14’ το σουτ του Κουντάνη έφυγε ψηλά άουτ.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Σπανός εκτέλεσε με πολύ φάλτσο ένα κόρνερ με την μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να φεύγει άουτ.

Επόμενη καλή στιγμή για τους Απολλωνιστές σημειώθηκε στο 38’ με το καλοχτυπημένο φάουλ του Μανωλόπουλου να φεύγει λίγο άουτ.

Η Ανδρούσα απείλησε για πρώτη φορά στο 42’ με τον Α. Καλογερόπουλο να σουτάρει και τον Γιακουμή να αποκρούει.

Αιφνιδιασμός με Διαμαντή στο 43’

Στο επόμενο λεπτό όμως οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ ύστερα από μια έμπνευση του Αντώνη Καλογερόπουλου... Ο αριστεροπόδαρος μέσος με κάθετη πάσα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον ταχύτατο Ξεροβάσιλα που πέρασε και τον Γιακουμή και από πλάγια θέση πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι... Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο προωθημένος Διαμαντής με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Τάκης Σακελλαρόπουλος έβαλε στο ματς τον έμπειρο Τρικουράκη στη θέση του Κουτσουρόπουλου που δεν φάνηκε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με την Ανδρούσα να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα.

Στο 51’ ο Τσουλάκος με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Τρικουράκη που έπιασε την κεφαλιά όμως ο Κατσίποδας μπλόκαρε.

Στο 61’ η Ανδρούσα έχασε σημαντική ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον

Α. Καλογερόπουπο να εκτελεί ένα φάουλ και τον Δασκαλάκη από κοντά να αιφνιδιάζεται και να στέλνει με προβολή την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Τσουλάκος με κάθετη πάσα έδωσε στον Αλεξόπουλο που επιχείρησε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε πόδι αμυντικού και να βγαίνει κόρνερ.

“Χρυσή” αλλαγή ο Τρικουράκης,

ισοφάρισε στο 70’

Στις στημένες φάσεις η Ανδρούσα ήταν απειλητική και στο 65’ ο Περιβολάρης λίγο έλλειψε να σημειώσει αυτογκόλ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Α. Καλογερόπουλου όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση του Απόλλωνα καρποφόρησε στο 70’ όταν ο Σπανός από αριστερά έκανε μια “γλυκιά” σέντρα και ο Τρικουράκης (“χρυσή” αλλαγή του Σακελλαρόπουλου) με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έγραψε το 1-1.

Ο Νίκος Γεωργακλής αναγκάστηκε στο τελευταίο τέταρτο να βάλει στο ματς τον προερχόμενο από τραυματισμό Γιάννη Καλογερόπουλο που έπαιξε στα χαφ, χωρίς όμως να είναι έτοιμος.

Στο 75’ ο Μπάκας μετά από κούρσα έδωσε στον Αλεξόπουλο που από πλάγια θέση πλάσαρε, όμως ο Κατσίποδας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Φοβερό γκολ από Μανωλόπουλο στο 82’

Στο 82’ όμως έγινε το 2-1 όταν ο Μανωλόπουλος βρέθηκε 7-8 μέτρα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Κατσίποδα.

Στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία για να πάνε το ματς στην παράταση.

Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Κουτσαναστάση και των βοηθών του Ρηγόπουλου και Μπασιλάρη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Στραβάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Δ. Τσουλάκος, Σπανός (71’ Μπάκας), Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος, Κουτσουρόπουλος (46’ Τρικουράκης).

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Διαμαντής, Κακογιάννης, Τσώνης (15’ λ. τρ. Ξεροβάσιλας), Α. Καλογερόπουλος, Κάλλας (75’ λ.τρ. Γ. Καλογερόπουλος), Βασιλογιαννακόπουλος, Χαρμπίλας, Ιμεράσι, Δασκαλάκης, Μπάλλας.