Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018 17:49

Παπασταθόπουλος: Ο πρώτος σκόρερ της Αρσεναλ στη μετά-Βενγκέρ εποχή που δεν δούλεψε με τον Γάλλο

Γράφτηκε από τον

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος άνοιξε το σκορ στη νίκη της Άρσεναλ επί τη Καραμπάχ κι έγινε ο πρώτος "gunner" που σκόραρε στη μετά-Βενγκέρ εποχή και δεν είχε συνεργαστεί με τον Γάλλο τεχνικό.

Η Άρσεναλ νίκησε εκτός έδρας (0-3) την Καραμπάχ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και το δρόμο για την επικράτηση των "gunners" στο Μπακού άνοιξε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο του 30χρονου Μεσσήνιου διεθνή κεντρικού αμυντικού με την Άρσεναλ, αλλά επίσης ιστορικό για την ομάδα του Λονδίνου. Ήταν το πρώτο γκολ στη μετά-Βενγκέρ εποχή από παίκτη που δεν συνεργάστηκε ποτέ με τον επί 22 χρόνια Γάλλο τεχνικό της.

Άλλωστε, όλοι οι μέχρι (και το γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου) σκόρερ της αγγλικής ομάδας στη σεζόν - Μουστάφι, Μονρεάλ, Εζίλ (3), Τζάκα, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (4), Λακαζέτ (3), Ιγουόμπι (1) και Γουέλμπεκ (4) - δούλεψαν (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο) με τον 68χρονο προπονητή. Κατά σύμπτωση, ούτε οι άλλοι δύο που σκόραραν στη νίκη της Άρσεναλ επί της Καραμπάχ (Γκεντουζί και Σμιθ Ρόου) δεν είχαν συνεργαστεί με τον Βενγκέρ.

Πηγή: sport24.gr