Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2014 10:40

Φινάλε στον πρώτο γύρο της Α' τοπικής Μεσσηνίας, τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Με τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής πέφτει αυτό το διήμερο η αυλαία στο πρώτο γύρο της Α' τοπικής Μεσσηνίας. Αξιοσημείωτο ότι και οι τέσσερις πρωτοπόροι αγωνίζονται εντός έδρας, αλλά με επικίνδυνους αντιπάλους.

Η Κυπαρισσία φιλοξενεί τον Τέλλο Αγρα και θέλει ένα βαθμό για να κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.
Ο Πάμισος θα υποδεχτεί στη Μεσσήνη την Ανδρούσα, ο τρίτος Εθνικός Μελιγαλά τον 5ο της βαθμολογίας Τσικλητήρα Πύλου και η 4η Εράνη τον Αστέρα Αρφαρών.
Στην ουρά έχουμε επίσης ματς με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον: Δώριο - Σπερχογεία, Α.Ο. Φαραί - Διαβολίτσι, Απόλλωνας - Ομόνοια και Ολυμπιακός - Μεθώνη.
Ας δούμε σε αυτό το σημείο τα τελευταία νέα των  16 ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ
Να συνεχίσει την ανοδική του πορεία θέλει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μεθώνη. Οι "ερυθρόλευκοι"  μετρούν τρεις αγωνιστικές αήττητοι και με νίκη θα έχουν την ευκαιρία να απομακρυνθούν αισθητά από τις τελευταίες θέσεις. Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Ο Τζίφας εξέτισε την ποινή του και θα είναι στη διάθεση του Διονύση Πουλή, ενώ επέστρεψε μετά από μεγάλο διάστημα και ο Πετράκος.
Ιδανική 11άδα θα παρατάξει και ο Θανάσης Λακριντής που ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Μεθώνη μετά την ήττα από την Εράνη υποχώρησε στη τελευταία θέση της Α' τοπικής και είναι υποχρεωμένη σε κάθε ματς να αναζητά βαθμούς ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου.

ΕΡΑΝΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή της Α' τοπικής έχει βρεθεί η Εράνη μετά το διπλό στη Μεθώνη.  Στα Φιλιατρά κρατούν πάντως χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι δεν είναι στόχος το πρωτάθλημα. Από την άλλη όμως δεν θα πουν όχι… αν έρθει.
Το σίγουρο είναι ότι η Εράνη θα μπει με καλή ψυχολογία στο σημερινό ματς με τον Αστέρα Αρφαρών και με στόχο την τέταρτη συνεχόμενη νίκη. Ο Μιχάλης Ζάγκος υπολογίζει τους Κιούτακ, Κόλλια, Αντωνόπουλο, όχι όμως και το Χρονόπουλο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αναστασόπουλου.
Ο Αστέρας προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Εθνικού Μελιγαλά, ενώ έχει κόψει βαθμούς και από την Κυπαρισσία. Κάτι που δείχνει ότι η ομάδα του Τάκη Βούτσα είναι ικανή για θετικό αποτέλεσμα με οποιοδήποτε αντίπαλο. Με αυτό το σκεπτικό θα παραταχθεί στα Φιλιατρά προκειμένου να κάνει ένα ακόμα βήμα για την άνετη παραμονή.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Μόνο νίκη θέλει ο Εθνικός με αντίπαλο τον Τσικλητήρα προκειμένου να μείνει "ζωντανός" στη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Μελιγαλά βρίσκεται στο -4 από την κορυφή μετά την ήττα από τον Αστέρα Αρφαρών και δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών και δη εντός έδρας. Ο Αντώνης Μαυρέας μίλησε μεσοβδόμαδα σε έντονο ύφος στους παίκτες και προσμένει ότι σήμερα θα δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα.
Βλέπετε, ο Τσικλητήρας αγνοεί την ήττα στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές, όπου έχει απολογισμό πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Ετσι φιγουράρει στην 5η θέση και σε απόσταση έξι βαθμών από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Ο Κώστας Κλάδης χαρακτήρισε τον Εθνικό φαβορί, όμως πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να φύγει με βαθμούς από το Μελιγαλά.


Α.Ο ΦΑΡΑΙ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Ορθιος στη Μεσσήνη έμεινε ο Α.Ο. Φαραί παίρνοντας ένα βαθμό ουσίας και ψυχολογίας απέναντι στον Πάμισο, καθώς προερχόταν από πέντε συνεχόμενες ήττες. Για να έχει όμως αντίκρισμα θα πρέπει νικήσει απόψε το Διαβολίτσι που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Με το τρίποντο  οι καλαματιανοί θα απομακρυνθούν 7 βαθμούς από την 14η ανεπιθύμητη θέση και θα πάνε με περισσότερο κέφι στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας. Αυτή θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ στο κέντρο "Καπόγλης" στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, όπου θα υπάρχει φαγητό και ζωντανή μουσική.
Ο Β. Μπλέτσας δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον Φλέσσα που είναι ανέτοιμος.
Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τους Κανέλλο, Αθανασόπουλο, Ζαμπάρα, αλλά με καλή ψυχολογία, ύστερα από την εμφάνιση και την ισοπαλία με την Κυπαρισσία. Το Διαβολίτσι έδειξε σημάδια ανάκαμψης κόντρα στην πρωτοπόρο και λίγο έλειψε να πάρει μια μεγάλη νίκη. Ο Σ. Δημάκης πιστεύει σε ανάλογη συνέχεια στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης".

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Ενα βαθμό θέλει η Κυπαρισσία για να πάρει την πρώτη θέση στον α' γύρο της Α' τοπικής, μιας και έχει νικήσει το δεύτερο Πάμισο στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο ΑΟΚ θα αγωνιστεί βέβαια μόνο για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Τέλλο Αγρα, διότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τέλος της σεζόν και η πρωτοπόρος δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών στην έδρα της. Προέρχεται άλλωστε από την ισοπαλία με το Διαβολίτσι, αλλά παρέμεινε στην κορυφή, διότι και οι διώκτες της μπήκαν με το… αριστερό στο 2014.
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος ζήτησε μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα, αφού ο Αγρας είναι φορμαρισμένος.
Η ομάδα των Γαργαλιάνων έχει πέντε σερί νίκες που την έχουν φέρει στην 6η θέση και θα επιδιώξει να φύγει αλώβητη και από την έδρα της Κυπαρισσίας. Ο Γιώργος Μηλίτσης αναμένεται να παρατάξει ιδανική 11άδα.

ΔΩΡΙΟ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Ιδιαίτερα κρίσιμο για τη συνέχεια είναι για το Δώριο το αυριανό παιχνίδι με τη Σπερχογεία. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θέλουν μόνο νίκη  με δεδομένο ότι αγωνίζονται εντός έδρας.
Ο προπονητής Γιάννης Αντωνόπουλος τόνισε ότι τέτοια ματς το Δώριο οφείλει να τα κερδίζει για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα παραμονής. Στα θετικά ότι ο Γεωργακόπουλος εξέτισε την ποινή του, ενώ επιστρέφουν και οι Γκρίτζαλης, Βεσέλις. Μοναδική απουσία είναι ο Γ. Γκότσης.
Η Σπερχογεία αγνοεί τη νίκη εδώ και δύο μήνες με συνέπεια να έχει κατρακυλήσει στην 13η θέση. Οι ¨ταύροι" έχουν 5 ήττες και 2 ισοπαλίες στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές και θα προσπαθήσουν να δώσουν τέλος στο αρνητικό σερί.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής προσμένει ανάκαμψη και θεωρεί ότι ένα μεγάλο αποτέλεσμα θα δώσει ψυχολογία στην ομάδα. Να σημειωθεί ότι στις προπονήσεις επέστρεψε και ο Καλλιντέρης.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε ο Πάμισος στο ματς με τον Α.Ο. Φαραί και έτσι παραμένει στη δεύτερη θέση. Οι Νησιωτες θα αγωνιστούν αύριο εκ νέου εντός έδρας, αυτή τη φορά με την Ανδρούσα και πιστεύουν ότι θα επιστρέψουν στις νίκες.
Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι άλλωστε αποτυχία με δεδομένο ότι ο Πάμισος κυνηγά την Κυπαρισσία και υποδέχεται μια νεοφώτιστη ομάδα. Ο Σπύρος Τσίκινης υπολογίζει και στον Κωτσάκη, ενώ ίσως είναι διαθέσιμος και ο Γ. Τρίψας.
Στον αντίποδα ο Κώστας Καλογερόπουλος δεν θα έχει τον τιμωρημένο Κατζιλιέρη. Ο τεχνικός της Ανδρούσας έχει αγωνιστεί για 11 χρόνια στον Πάμισο και το κυριακάτικο ματς έχει γι' αυτόν ιδιαιτερότητες. Παραδέχεται ότι οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο, όμως τονίζει ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει για το καλύτερο ώστε να παραμείνει μακριά από τις τελευταίες θέσεις.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Την Ομόνοια θα υποδεχτεί αύριο ο Απόλλωνας στο ματς με το οποίο θα ολοκληρωθεί η 15η αγωνιστική της Α' τοπικής. Ο ιστορικός σύλλογος προέρχεται από τη βαριά ήττα στους Γαργαλιάνους και θέλει μόνο νίκη για να ανασάνει βαθμολογικά. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος ξέρει ότι το τρίποντο σ' αυτό το ματς έχει διπλή αξία, καθώς η Ομόνοια είναι μία από τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή.
Το συγκρότημα του Σωτήρη Μπουραντώνη θα παίξει με καλή ψυχολογία ύστερα από τη νίκη επί της Σπερχογείας, που ήταν μόλις η δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα. Ετσι η Ομόνοια παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και θα προσπαθήσει για βαθμούς ή βαθμό. Δεν υπολογίζονται ο τραυματίας Κάππος και ο Σταματόπουλος που είναι τιμωρημένος από τη διοίκηση.


Το πρόγραμμα και οι διαιτητές


Σάββατο

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Μεθώνη
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Νίκας, Κασκάνης, Ταβουλαρέας
Εράνη – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Καλογερόπουλος, Ι. Γιαννέτσος
Εθνικός Μελιγαλά – Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Καστανάς, Τσίρμπας
Α.Ο. Φαραί – Διαβολίτσι
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου

Κυριακή

Κυπαρισσία – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Ι. Γιαννέτσος
Δώριο – Σπερχογεία
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
Πάμισος – Ανδρούσα
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Λάμιας, Γεωργαντάς, Τσίρμπας
Απόλλωνας Καλαμάτας – Ομόνοια
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.
Αλεξέας, Τσοπανάκης, Καστανάς

Η βαθμολογία
(σε 14 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    32-14    33
2. Πάμισος    33-16    31
3. Εθνικός Μελιγαλά    26-9    29
4. Εράνη    15-6    28
5. Τσικλητήρας Πύλου    21-16    27
6. Τέλλος Αγρας    22-18    23
7. Ανδρούσα    17-16    19
8. Ολυμπιακός Καλαμάτας    9-11    17
-. Αστέρας Αρφαρών    14-13    17
10. Α.Ο. Φαραί    12-12    16
11. Δώριο    9-18    14
12. Σπερχογεία    15-20    13
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    7-25    13
14. Διαβολίτσι    16-23    12
15. Ομόνοια    11-23    9
16. Μεθώνη    13-32    8