Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018 11:04

A' TΟΠΙΚΗ: Μονομαχία πρωτοπόρων στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

Η κορυφή χωράει μόνο έναν ή και τους δύο;

Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή το απόγευμα, μετά το πέρας του ντέρμπι των πρωτοπόρων ανάμεσα στο Διαβολίτσι και τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Οι δύο ομάδες μετρούν από 6 βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές (με μια νίκη στα χαρτιά επί του Α.Ο. Φαραί) και ο νικητής θα απολαμβάνει τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής. Με ισοπαλία θα συνεχίσουν και οι δύο στο ρετιρέ, αλλά έχοντας και άλλους συγκάτοικους. Η μονομαχία των πρωτοπόρων θα διεξαχθεί αύριο στις 3.30 μ.μ. στο Διαβολίτσι και είναι αυτή που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής.

Από εκεί και πέρα, στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς ισοβαθμούν Ανδρούσα, Α.Ε. Μάνης και Τσικλητήρας Πύλου.

Η πρώτη θα πάρει ξεκούραστο τρίποντο με τον Α,Ο. Φαραί και θα περιμένει το αποτέλεσμα στο Διαβολίτσι για να δει σε ποια θέση θα βρεθεί.

Η νεοφώτιστη και αήττητη Α.Ε. Μάνης.θα υποδεχτεί σήμερα τον Πανθουριακό με τη ψυχολογία στα ύψη ύστερα από τη μεγάλη νίκη στο Μελιγαλά. Από τρίποντο ωστόσο προέρχεται και ο Πανθουριακός, που έχει 3 βαθμούς.

Ο Τσικλητήρας θα παίξει επίσης σήμερα στη Μεθώνη με τον Εθνικό Μελιγαλά, με στόχο τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, μιας και την περασμένη Κυριακή αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Τέλλο Αγρα. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ν. Παπαγεωργίου από τους τυπικά γηπεδούχους και ο Μακρής από τους φιλοξενούμενους, που θα παραταχθούν με νέο προπονητή στον πάγκο, αφού μετά την ήττα από τη Μάνη ο Μιχάλης Φασουλής υπέβαλε την παραίτησή του και η διοίκηση έδωσε τα χέρια με τον πρώην τεχνικό της ΑΕΜ Παναγιώτη Πολίμο.

Το τρίτο ματς που θα διεξαχθεί σήμερα είναι αυτό στη Μεσσήνη ανάμεσα στον Ολυμπιακό Ανάληψης και την Α.Ε. Αβίας. Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες έκαναν "σεφτέ" στους βαθμούς την περασμένη αγωνιστική. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν το διπλό στο "Γ. Λουκαρέας" (1-0 την Ομόνοια) και η Αβία το βαθμό από τη φιλόδοξη Ανδρούσα (2-2), παρότι μέχρι το 85' έχανε με 2-0.

Την Κυριακή εκτός από το Διαβολίτσι - Απόλλωνας, θα παίξουν Κυπαρισσία - Ολυμπιακός Καλαμάτας, Σπερχογεία - Τέλλος Αγρας και Ομόνοια - Εράνη.

Το πρώτο ζευγάρι αντάμωσε και στο θεσμό του κυπέλλου Μεσσηνίας, με την Κυπαρισσία να παίρνει την πρόκριση σε διπλές αναμετρήσεις. Τόσο ο ΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός γνώρισαν την ήττα τη 2η αγωνιστική από Απόλλωνα και Πανθουριακό, αντίστοιχα και θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Τιμωρημένος για τους “ερυθρόλευκους” είναι ο Μπέρμπερη.

Στη Σπερχογεία, η ομώνυμη ομάδα θα ψάξει κόντρα στον Τέλλο Αγρα τη δεύτερη νίκη στην έδρα της, μετά το 1-0 στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, όπου τελείωσε το ματς με 8 παίκτες. Οι "ταύροι" την περασμένη Κυριακή έχασαν στα Φιλιατρά από την Εράνη, ενώ θα παίξουν αύριο χωρίς τους τιμωρημένους Κωστόπουλο, Παπαγιαννόπουλο και τον τραυματία Δωδέκατο. Ακόμα αποχώρησε για επαγγελματικούς λόγους ο Λυκούργος Παπαδόγκωνας. Επιστρέφει πάντως από τιμωρία ο ο Ηρακλής Καραχάλιος. .Στον αντίποδα ο Τέλλος Αγρας μετρά δύο ισοπαλίες με Μάνη και Τσικλητήρα Πύλου και θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Αναστασόπουλο.

Τέλος στο "Γ. Λουκαρέας", η Ομόνοια που δεν έχει ακόμα βαθμό, θα φιλοξενήσει την Εράνη, που νίκησε τη Σπερχογεία και έρχεται αποφασισμένη και για το πρώτο διπλό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 3ης αγωνιστικής και οι διαιτητές έχουν ως εξής

 

Σάββατο

 

Α.Ε. Μάνης – Πανθουριακός

Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας (Σφαγείων)

Κουτσαναστάσης, Γεωργαντάς, Μπασιλάρης

Τσικλητήρας Πύλου – Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Μεθώνης

Σκόρδος, Ταβουλαρέας, Αντωνόπουλος

Ολυμπιακός Ανάληψης – Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Μεσσήνης

Ψηλοπαναγιώτης, Ρηγόπουλος, Τσίρμπας

 

Κυριακή

 

Κυπαρισσία – Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Νικολόπουλος, Κασκάνης, Ταβουλαρέας

Διαβολίτσι – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Διαβολιτσίου “Καπετάν Βασίλης”

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Αντωνόπουλος

Σπερχογεία – Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς”

Ζαρακοβίτης, Μπασιλάρης, Τζιαμουράνης

Ομόνοια – Εράνη

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Πλακογιάννης, Κομπιλίρης, Τσουκάλη

Ανδρούσα – Α.Ο. Φαραί 3-0 (α.α.)

* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3.30 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 2 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 3-0 6

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 3-1 6

3. Ανδρούσα 4-2 4

-. Τσικλητήρας Πύλου 3-2 4

- Α.Ε. Μάνης 2-1 4

6. Εράνη 3-2 3

-. Πανθουριακός 2-2 3

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 1-1 3

-. Κυπαρισσία 2-3 3

-. Σπερχογεία 1-2 3

11. Τέλλος Αγρας 1-1 2

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 2-3 1

-. Εθνικός Μελιγαλά 2-3 1

-. Α.Ε Αβίας 2-5 1

15. Ομόνοια 0-3 0

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.