Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 19:38

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΕΡΑΝΗ 1-2: Δεύτερο σερί διπλό με Βλαχόπουλο στο 89!

Γράφτηκε από τον

Δεύτερο σερί διπλό στην Καλαμάτα (μετά από αυτό επί της Ομόνοιας) πήρε η Εράνη χάρις σε γκολ του Κώστα Βλαχόπουλου στο 89’ στο χθεσινό ματς με την Αβία στο γήπεδο του Κορδία...

Ο Ηλειος επιθετικός έγραψε το 1-2 με άψογη εκτέλεση φάουλ ένα λεπτό πριν το φινάλε και με αυτή τη νίκη οι “πράσινοι” βρέθηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς!

Ηταν μια αγχωτική νίκη για την ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου, που αν και ανώτερη σε όλο το 90λεπτο, δεν φρόντισε να “κλειδώσει” το τρίποντο και λίγο έλλειψε να το πληρώσει.

Η Αβία από την άλλη πάλεψε το ματς, παίζοντας με ψυχή και έχοντας αμυντική τακτική και έφτασε κοντά στο να πάρει ένα σημαντικό βαθμό, στην προσπάθεια που δίνει για σωτηρία.

Γενικώς ο αγώνας δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με την Εράνη να έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας και την Αβία να αμύνεται, προσπαθώντας να βγάλει κάποια επικίνδυνη αντεπίθεση.

Πίεσε από το ξεκίνημα

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 10’ με τον Βλαχόπουλο να σουτάρει λίγο άουτ.

Στο 28’ ο Χατζηαράπης έπιασε ένα διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχιζόταν με τον Χρονόπουλο να κυριαρχεί στον άξονα και τους Βλαχόπουλο και Χατζηαράπη να απειλούν από τις πτέρυγες.

Στο 33’ ο Βλαχόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Χατζηαράπης πλάσαρε, με τον Αποστολίδη να διώχνει.

Στο επόμενο λεπτό ο Βλαχόπουλος έδωσε δεξιά στον Πέππα που έκανε τη σέντρα σουτ με την μπάλα να χτυπά στο πόδι του Γεωργίκου να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι και να βγαίνει κόρνερ.

Η ομάδα του Διονύση Πουλή απείλησε για μια φορά στο πρώτο ημίχρονο στο 45’ με τον Βαβαρούτσο να πιάνει ένα σουτ από πλάγια θέση που έφυγε σύριζα άουτ.

Ανοιξε το σκορ με Χατζηαράπη

Το δεύτερο ημίχρονο είχε το ίδιο τέμπο με το πρώτο με τους Φιλιατρινούς να εντείνουν τις προσπάθειες τους για ένα γκολ. Τελικά το γκολ ήρθε στο 56’ από μια πολύ ωραία συνεργασία... Ο Βλαχόπουλος έκανε κούρσα από αριστερά και έκοψε την μπάλα, ο Κόλλιας έκανε προσποίηση και ο Χατζηαράπης με φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι μετά το γκολ, αλλά δεν επιδίωξαν να “τελειώσουν” το ματς με ένα δεύτερο. Στο 68’ είχαν μια καλή στιγμή όταν ο Βλαχόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Χατζηαράπης σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

Ισοφάριση στο 70’ με Π. Καρδάση

Η Αβία έψαχνε μια φάση για να φτάσει στην ισοφάριση και τη βρήκε στο 70’... Ο Κορμπής με κάθετη πάσα έδωσε στον Π. Καρδάση που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Αλεξανδρόπουλο γράφοντας το 1-1.

Η Εράνη πίεσε στο τελευταίο 20λεπτο και στο 78’ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Βαβαρούτσου στον Κόλλια, με τον κ. Ρέκκα να δίνει -ορθώς- συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 89’ όμως οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Βλαχόπουλο με άψογη εκτέλεση να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία γράφοντας το 1-2 και χαρίζοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό διπλό.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ρέκκα και των βοηθών του Μιχαλόπουλου και Γάκη.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Γ. Βαβαρούτσος, Π. Καρδάσης, Θ. Καρδάσης, Αποστολίδης, Ψαρρέας (46’ Τζανετέας), Κορμπής, Αλντέσκου (75’ Β. Βαβαρούτσος), Γεωργουλέας, Κωνσταντόπουλος, Γεωργίκος.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Γριβοκωστόπουλος (83’ Λαμπρόπουλος), Νικολακόπουλος, Αλμπάν, Μπουρδέκας, Χρονόπουλος, Χατζηαράπης, Μεϊντάνης (90’ Χάρμπας), Κόλλιας, Βλαχόπουλος, Πέππας.