Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 19:20

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2: Σπουδαίο διπλό με Διακουμή, Σεφεράσι

Γράφτηκε από τον

 

Τρίποντο εκτός έδρας πήρε ο Τσικλητήρας Πύλου, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου επικράτησε στο “Πέτρος Γεωργανάς” του Πανθουριακού με 2-1.

Με αυτή τη νίκη, που ήρθε με ανατροπή στο σκορ, η ομάδα της Πύλου παρέμεινε αήττητη για 4η σερί αγωνιστική έχοντας συνολικά 3 νίκες και μία ισοπαλία. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και νίκη για τρεις πρώην της γηπεδούχου ομάδας, τους Χρήστο Τρίψα, Ρεντινέλ Σεφεράσι και τον προπονητή Γιώργο Αργυρόπουλο.

Τον αγώνα παρακολούθησε από το χώρο των αποδυτηρίων και η πρόεδρος του Τσικλητήρα Ολγα Μπέλα, η οποία στις καλές στιγμές της ομάδας και τα γκολ πανηγύρισε με κόσμιο τρόπο, ενώ στο τέλος ήταν αρκετά ευχαριστημένη από τη νίκη.

Ο Πανθουριακός μπορούσε να έχει διαφορετική μοίρα στο παιχνίδι, αφού πήρε κεφάλι στο σκορ, ενώ λίγα λεπτά μετά το 1-1 έχασε πολύτιμη ευκαιρία για να προηγηθεί και πάλι στο σκορ και να έχει άλλη εξέλιξη το ματς, όμως ο Μουστάκας δεν ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα.

Φάσεις – γκολ

 Στο 14' σε σέντρα στην περιοχή αδράνησαν οι αμυντικοί και ο Ντουγέρογλου και η μπάλα στρώθηκε στον Ξεροβάσιλα, ο οποίος χωρίς καθυστέρηση σούταρε διαγώνια και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθουριακό. Στο 26' μπροστινή μπαλιά του Χρ. Τρίψα για τον Διακουμή, αυτός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών πρόλαβε την έξοδο του Σταθά και με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 30' ο Παντσιώτης έκανε τη σέντρα και παρότι ήταν δυνατή η μπαλιά την κυνήγησε ο Χαρλέπας, ο οποίος από το κράτημα του Ν. Παπαγεωργίου βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή Κουτσαναστάση να σφυρίζει πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μουστάκας στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντουγερόγλου, αλλά ο β' βοηθός Τσίρμπας υπέδειξε κόρνερ υποστηρίζοντας ότι ο Ντουγερόγλου βρήκε την μπάλα με τα χέρια. Στο 40'σέντρα του Μουστάκα στη μικρή περιοχή, ο Μερκούρης έκανε την κεφαλιά, όμως όχι όπως θα ήθελε και έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 45' σουτ Χαρλέπα έξω από την περιοχή ο Ντουγερόγλου εκτινάχθηκε και με γροθιές απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 47' Χρ. Τρίψας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Σεφεράσι που είχε προωθηθεί με κεφαλιά στην απέναντι γωνία έβαλε μπροστά στο σκορ τον Τσικλητήρα, κάνοντας το 1-2.

Στο 64' ο Χρ. Τρίψας κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, μπήκε στην περιοχή και ξέφυγε από τον Σταθά, ο οποίος έπεσε στα πόδια του αλλά δεν κατάφερε να του αποσπάσει την μπάλα και σούταρε διαγώνια, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ αρκετά μέτρα από το κάθετο δοκάρι. Στο 77’ ο Μερκούρης προσπάθησε να σκοράρει με σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 90’ σε μπροστινή μπαλιά του Κανανάι, ο Ζώτος έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και βγήκε φάτσα με τον Ντουγερόγλου, αυτός πρόλαβε έπεσε στα πόδια του, πριν απειλήσει την εστία του και κέρδισε το φάουλ.

Εύκολο έργο είχαν ο διαιτητής Κουτσαναστάσης και οι βοηθοί διαιτητές Καρβούνης και Τσίρμπας.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης (57’ Μωραγιάννης), Ζαφειρόπουλος, Κοστρίβας, Παναγιωτόπουλος, Καράμπελας, Ξεροβάσιλας (66’ Πικιός), Μουστάκας, Μερκούρης, Φωτιάδης (69’ Κανανάι), Χαρλέπας (57’ Ζώτος).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Ντουγερόγλου, Παυλάκος (71’ λ.τρ. Ιλιάζι), Ν. Παπαγεωργίου, Σεφεράσι, Γεωργιάδης, Γρ. Παπαγεωργίου (46’ Καγιανάς), Τσώνης, Ι. Τρίψας, Διακουμής (92’ Ε. Μεμά), Χρ. Τρίψας, Σούλα (81’ Ζίου).