Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 12:00

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Το καλύτερο ξεκίνημα της στην Γ’ εθνική (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μετά την... ανώμαλη πτώση της από τις εθνικές κατηγορίες το καλοκαίρι του 2010, η “Μαύρη Θύελλα” προσπαθεί ανεπιτυχώς μέχρι σήμερα να ανακάμψει.

Θυμίζουμε ότι μετά την πτώση από την Α’ εθνική το 2000 και 9 σερί χρονιές στην Β’ εθνική, ο υποβιβασμός το 2010 την έριξε απευθείας δύο κατηγορίες λόγω της διάλυσης της ΠΑΕ.

Την επόμενη χρονιά η Καλαμάτα ανέβηκε εύκολα ως πρωταθλήτρια από την Δ’ στην Γ’ εθνική αλλά το βήμα παραπάνω δεν ήρθε ποτέ. Μετά από πέντε σερί παρουσίες στην τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα σύντομο πέρασμα μιας σεζόν από το τοπικό, πέρυσι έπαιξε πάλι στην Γ’ εθνική χωρίς επιτυχία.

Οι νίκες, τα ρεκόρ και η επιστροφή του κόσμου

Φέτος, στην 7η παρουσία της στην Γ’ εθνική την τρέχουσα δεκαετία, η “Μαύρη Θύελλα” πραγματοποιεί το πιο φιλόδοξο ξεκίνημα της όλα αυτά τα χρόνια, γράφοντας ήδη κάποια σημαντικά ρεκόρ που δημιουργούν αισιοδοξία.

Κατ’ αρχήν, η Καλαμάτα για πρώτη φορά ξεκινά με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας σε πρωτάθλημα Γ’ εθνικής και η πρώτη φορά που βάζει τις άλλες ομάδες να την κυνηγούν.

Από εκεί και πέρα, έχει σκοράρει 8 φορές ενώ κρατά απαραβίαστη ακόμη την εστία της. Παράλληλα, με το νικηφόρο 2-0 επί του Παναργειακού, έσπασε την “κατάρα” των εντός έδρας ντέρμπι που την ήθελε να μην κερδίζει σχεδόν ποτέ τα μεγάλα ματς στο γήπεδο της.

Και το σημαντικότερο από όλα, η νέα προσπάθεια φαίνεται πως πείθει το φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Οι 2.000 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν προχθές στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (σε ένα ματς μόλις της 4ης αγωνιστικής), έδειξαν πως στον κόσμο υπάρχει πλέον η πίστη ότι κάτι καλό γίνεται φέτος και ότι ίσως έφτασε η ώρα της ανόδου. Τα προηγούμενα χρόνια της Γ’ εθνικής, μόνο στο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ το 2011 και στο ματς πρωταθλήματος το 2013 με την Ερμιονίδα υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, όμως εκεί επρόκειτο για ένα παιχνίδι απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη για ένα παιχνίδι β’ γύρου που ουσιαστικά έκρινε ένα πρωτάθλημα.

Καλείται να μείνει στην κορυφή

Το δύσκολο, ως γνωστόν, δεν είναι να ανέβεις στην κορυφή αλλά να μείνεις εκεί. Και η Καλαμάτα από την προσεχή αγωνιστική θα έχει το δύσκολο έργο να προσπαθήσει να μείνει στην πρώτη θέση του ομίλου της που εξασφαλίζει απευθείας άνοδο. Η άμεση συνέχεια μάλιστα περιλαμβάνει δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε επικίνδυνες ομάδες. Το πρώτο το προσεχές Σάββατο στην Λακωνία με την Ενωση Πελλάνας και το δεύτερο μια εβδομάδα αργότερα στη Ζάκυνθο με τον ΑΟ Κατασταρίου με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο της σερί.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι από τους 8 ομίλους της φετινής Γ’ εθνικής, εκτός από την “Μαύρη Θύελλα”, μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου στον 4ο όμιλο και ο Ιάλυσος στον 6ο όμιλο έχουν κάνει 4 στα 4, ενώ 3 νίκες σε ισάριθμα ματς έχει ο Εθνικός στον 5ο όμιλο.

Το “κλειδί της νίκης

Η νίκη στο προχθεσινό ντέρμπι φάνηκε πως ήρθε σχετικά εύκολα, ωστόσο στο ξεκίνημα του ο αγώνας είχε πολλές δυσκολίες. Ο Παναργειακός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και έβγαινε πιο ορθολογικά στην επίθεση απέναντι στους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Η Καλαμάτα ωστόσο αντιμετώπισε με ψυχραιμία το δυνατό ξεκίνημα του αντιπάλου: Αμύνθηκε σωστά, απέφυγε τα λάθη, διάβασε το παιχνίδι των φιλοξενούμενων και ουσιαστικά δεν δέχθηκε γκολ αλλά ούτε και ευκαιρία στο καλό διάστημα του Παναργειακού. Αυτό ήταν και το “κλειδί” της νίκης. Μια πάσα... ξυράφι του πολύπειρου Χρήστου Μίνγκα (που μετά το δύσκολο πρώτο 20λεπτ ξεκίνησε με τις προσπάθειες του την αντεπίθεση) και ένα άψογο τελείωμα του Αντώνη Φουάση (που σκόραρε για τρίτη φορά σε δυο ματς) στο 26’ αρκούσαν για να ανατρέψουν το σκηνικό με την Καλαμάτα να φτάνει από εκεί και πέρα δίκαια στην επικράτηση, παρότι στο τελευταίο ημίωρο επαναπαύθηκε στο 2-0 και στο αριθμητικό πλεονέκτημα και έπαιξε λίγο με τη φωτιά χωρίς ευτυχώς να... καεί.

Ενα μήνα εκτός ο Αντωνιάδης

Στο προχθεσινό ντέρμπι προέκυψε και κάτι δυσάρεστο για την “Μαύρη Θύελλα” μιας και αποχώρησε τραυματίας ο Παντελής Αντωνιάδης. Ο μέσος της Καλαμάτας έπαθε κάταγμα στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ της ομάδας, θα μείνει ένα περίπου μήνα εκτός δράσης. Η Μεσσηνιακή ομάδα χάνει λοιπόν για τα επόμενα ματς ένα βασικό παίκτη. Παράλληλα, για το ματς του Σαββάτου με την Ενωση Πελλάνας δεν υπολογίζεται ούτε ο τραυματίας Βασίλης Αθανασόπουλος (ο οποίος δεν έπαιξε ούτε με Παναργειακό) όπως και οι πέντε ξένοι της ομάδας καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα δελτία τους.