Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2018 13:46

ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΝΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Με νέο διπλό έκανε το 5 στα 5 και παραμένει μόνη πρώτη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΝΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Με νέο διπλό έκανε το 5 στα 5 και παραμένει μόνη πρώτη (φωτό)

 

Ασταμάτητη είναι η “Μαύρη Θύελλα” στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής! Η Μεσσηνιακή ομάδα την Κυριακή ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ενωσης Πελλάνας την οποία νίκησε με 2-0 στο γήπεδο της Σπάρτης.

Ετσι έκανε το 5 στα 5 στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής και παραμένει μόνη πρώτη έχοντας 15 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Ασπρόπυργος και Παναργειακός με 12 και η Ερμιονίδα με 11 βαθμούς.

Εχοντας την στήριξη 200 φιλάθλων της που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα η ομάδα της Καλαμάτας ήταν καλύτερη στο ματς με την Ενωση Πελλάνας και έφτασε δίκαια στην νίκη με 2-0.

Στο πρώτο ημίχρονο το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την κατοχή που είχε απέναντι στους Λάκωνες που είχαν μια καλή στιγμή με τον Ντιάτα στο 13. Η Καλαμάτα είχε μια καλή στιγμή με τον Λαθύρη στο 44’ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Μεσσήνιοι έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές καθώς αποχώρησαν νωρίς τραυματίες οι Γιόνδης και Τσόπελας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα κυριάρχησε και έφτασε δίκαια στη νίκη. Προηγήθηκε με τον Μίνγκα στο 64′ λεπτό ο οποίος από δεξιά πλάγια θέση ξεγέλασε τον Κραβαρίτη στέλνοντας την μπάλα στη κλειστή γωνία.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 72′ λεπτό μετά από εκτέλεση του Μίνγκα από αριστερά με τον Πινδώνη να εκμεταλλεύεται ολιγωρία των αμυντικών της Ένωσης και να κάνει από κοντά το 0 – 2.

Ψάνης και Λαθύρης στο 73’ και το 75’ αντίστοιχα είχαν δύο καλές ευκαιρίες να διευρύνουν και άλλο το σκορ ωστόσο η Καλαμάτα διατήρησε εύκολα το υπέρ της 2-0 και έφτασε στην κατάκτηση της νίκης.

ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΝΑΣ: Κραβαρίτης, Γενιτσαρίδης, Παναγιωτίδης, Εμέκα (66′ Μπιταξής), Καλογέρης (53′ Ρασιάς Λ.), Αναστασάκος, Γεωργαντάς (76′ Ζαραφέτας), Λαμπρόπουλος, Ντιατά, Σικαλόπουλος, Γουόρντεν (63′ Στ. Ρασιάς).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας (18′ λ. τρ. Ζελέκου), Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Φουάσης, Πινδώνης, Γιόνδης (21′ λ. τρ. Λαθύρης), Μίνγκας (89′ Χότζα), Μαστραντωνάκης (80′ Γκελγκέρια).

Γ. Χριστόπουλος:“Δείξαμε χαρακτήρα”

Στη σπουδαιότητα της νίκη που ήρθε παρά τις πάρα πολλές απουσίες στάθηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος που έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του. “Ηταν η πιο σημαντική νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και λόγω του επιπέδου δυσκολίας του αντιπάλου και λόγω των πολλών προβλημάτων που είχαμε καθώς είμαστε αποδεκατισμένοι. Δεν ξέρω πόσες ομάδες θα μπορούσαν να είναι στην κορυφή παίζοντας χωρίς 7 ή 9 παίκτες όπως εμείς στο ματς αυτό. Οι παίκτες όμως έδειξαν χαρακτήρα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Υπάρχει ειδικό βάρος στην ομάδα και ήρθε η νίκη παρά τις αντιξοότητες”. Ο τεχνικός της Καλαμάτας χαρακτήρισε επίσης σπουδαίο επίτευγμα το ότι η ομάδα κρατά το μηδέν στην άμυνα στο πρωτάθλημα (σ.σ. 10-0 τέρματα σε πέντε ματς) ενώ χαρακτήρισε εξίσου δύσκολο το εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΑΟ Κατασταρίου.

 

Βοσκόπουλος: “Ολα τα ματς τελικοί”

Ο αμυντικός της Καλαμάτας Γιάννης Βοσκόπουλος από την πλευρά του τόνισε: “Δεν στεκόμαστε στις απουσίες που είχαμε. Ολα τα παιδιά ανταποκρίνονται 100% και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι σημαντικό ότι τα αποδυτήρια της ομάδας είναι πολύ καλά και είμαστε μια οικογένεια. Ολα τα ματς που ακολουθούν για εμάς είναι τελικοί. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε”.

(Φωτογραφίες: Τάκης Κούρος)