Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018 15:10

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-0: Χτύπησε στο τέλος των δύο ημιχρόνων (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-0: Χτύπησε στο τέλος των δύο ημιχρόνων (φωτό)

Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της σημείωσε η Σπερχογεία, το απόγευμα του Σαββάτου στο “Πέτρος Γεωργανάς”, επικρατώντας με 2-0 του Πανθουριακού.

Οι νικητές σημείωσαν τα δύο γκολ προς το τέλος των δύο ημιχρόνων, ιδιαίτερα το πρώτο ήταν σε καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του ματς και αποδείχθηκε πολύ σημαντικό. Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί στα πρώτο μέρος κυρίως μέχρι το 35’. Από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασαν την απόδοση του, μείωσαν τις λάθος επιλογές και στο β’ ημίχρονο έγιναν ακόμη πιο σοβαροί και κοίταξαν αρχικά να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα και επιθετικά επιδίωξαν να φτάσουν και σε άλλο γκολ, ώστε να “σφραγίσουν” τη νίκη τους.

Ο Πανθουριακός που στο πρώτο ημίχρονο είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και βρισκόταν διαρκώς στην επίθεση, δημιουργούσε φάσεις κυρίως με τον Καράμπελα, όμως δεν κατόρθωσε να σκοράρει. Αν οι παίκτες του στις φάσεις που δημιούργησαν είχαν βρει δίχτυα, η ομάδα θα μπορούσε να έχει προηγηθεί με δύο και τρία γκολ διαφορά. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την ομάδα της Θουρίας, αν δεν είχε δεχτεί το γκολ λίγο πριν τη λήξη του α’ μέρους και στην εκπνοή σχεδόν, δεν έχανε λόγω τραυματισμού τον Καράμπελα. Ο έμπειρος μέσος σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Παπαγιαννόπουλο, τραυματίστηκε στο πάνω μέρος του κεφαλιού και μετά τις πρώτες βοήθειες από τη γιατρό του αγώνα Κυριακή Τσίχλη, έφυγε για το νοσοκομείο Καλαμάτας, ώστε να αντιμετωπιστεί το σκίσιμο στο κεφάλι, καθώς αιμορραγούσε.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί του έκαναν τρία ράμματα και επέστρεψε στο γήπεδο. Η απουσία του αποδείχθηκε καθοριστική, όπως και του Μουστάκα, ο οποίος στη διάρκεια του β’ μέρους αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να γίνει πιο δύσκολο το έργο της ομάδας ώστε να διεκδικήσει κάτι θετικό από το παιχνίδι.

Φάσεις – γκολ

Στο 2’ ο Καράμπελας με κοντινό σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Καλλιντέρης έδειξε τα αντανακλαστικά του και με σωτήρια επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Στο 11’ κόρνερ του Φωτιάδη, ο Καράμπελας έκανε την κεφαλιά και ο Καλλιντέρης εκτινάχθηκε στη δεξιά πλευρά της εστία του και έδιωξε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μουστάκας και ο Καράμπελας που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά την έστειλε να περάσει άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 24’ ο Μερκούρης με ατομική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους του και από το ημικύκλιο της περιοχής σχεδόν σούταρε συρτά για να φύγει η μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά από λάθος διώξιμο του Καλλιντέρη ο Ζώτος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ψηλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28’ κόρνερ του Μουστάκα, στο πίσω δοκάρι κινήθηκε ο Καράμπελας που έκανε τη διαγώνια κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι, παρότι στην πορεία της κινήθηκε ο Ξεροβάσιλας, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά. Στο 39’ σουτ του Πανταζή λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά την ίδια κατάληξη είχε το διαγώνιο γυριστό σουτ του Ζώτου. Στο 42’ ο Παντσιώτης με κεφαλιά γύρισε την μπάλα προς τον Σταθά, ο Καραγιάννης έτρεξε στην πορεία της μπάλας και πριν σουτάρει, τον πρόλαβε ο Καράμπελας και την έδιωξε σε κόρνερ.

Ενα λεπτό μετά ο Καραγιάννη εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαγωνικάκος που πετάχτηκε στο πίσω δοκάρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 68’ ο Ζαφειρόπουλος έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και επιχείρησε τη σέντρα με την μπάλα να φεύγει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 82’ μπροστινή μπαλιά του Απ. Μωραγιάννη για τον Μερκούρη, αυτός μπήκε στην περιοχή, αρχικά έχασε την μπάλα από του αμυντικούς, όμως την πήρε και σούταρε συρτά στην κλειστή γωνία του Καλλιντέρη, ο οποίος έπεσε και την μπλόκαρε, αλλά βγήκε εκτός γραμμής και ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης με τη σύμφωνη γνώμη του β’ βοηθού Αντωνόπουλου, έδειξε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ο Καλλιντέρης όταν πήρε την μπάλα, ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 90’ ο Π. Οικονομόπουλος έκανε την πάσα στον Πετράκο και αυτός με φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή την έστειλε στη δεξιά γωνία της εστίας του Σταθά και έτσι διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ευθ. Δωδέκατος, Λαγωνικάκος, Γ. Δωδέκατος, Δικαίος, Ηρ. Καραχάλιος (81’ Πετράκος), Παπαγιαννόπουλος (69’ Μπαλαούρας), Πανταζής, Καραγιάννης (92’ Γρ. Μωραγιάννης), Ι. Καραχάλιος (64’ Π. Οικονομόπουλος).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Ζαφειρόπουλος, Κοστρίβας, Παναγιωτόπουλος, Καράμπελας (45’ λ.τρ. Απ. Μωραγιάννης), Ξεροβάσιλας (56’ Κανανάι), Μουστάκας (63’ λ.τρ. Δημόπουλος), Μερκούρης, Φωτιάδης (74’ Πικιός), Ζώτος.

Καλόμαλος: “Καθοριστικό το πρώτο γκολ”

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Σπερχογείας Γιώργος Καλόμαλος με δηλώσεις του στο “Notosport” ανέφερε: “Μας βοήθησε το πρώτο γκολ. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Η Θουρία ήταν καλύτερη μέχρι το 35ό λεπτό. Μετά ισορροπήσαμε και το γκολ που πετύχαμε ήταν καθοριστικό, καθώς σημειώθηκε σε κρίσιμο σημείο του αγώνα. Στην επανάληψη ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο μας να κινηθεί απειλητικά στην εστία του Καλλιντέρη”.