Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2018 19:34

Εθνική Ελλάδας: Τα βρόντηξε ο Βρύζας

Γράφτηκε από τον
Εθνική Ελλάδας: Τα βρόντηξε ο Βρύζας

Μόνο η ανακοίνωση απομένει για την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα από την Εθνική Ελλάδας, αφού δεν δέχθηκε την πρόταση του Βαγγέλη Γραμμένου να “μετακινηθεί” σε άλλο πόστο εντός Ομοσπονδίας, πέφτοντας ουσιαστικά “θύμα” της εποχής Άγγελου.

Η άρνηση να συνεργαστεί με τον Αναστασιάδη, το “καπέλο Μπασινά”, οι σπουδές του και η προοπτική επιστροφής του στον ΠΑΟΚ.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, που είχε αποκαλύψει το 24o Ευαγγέλιο στο λογαριασμό του στο twitter στις 24 Οκτωβρίου, οριστικοποιήθηκε μόλις χθες. Ο Ζήσης Βρύζας αποχωρεί οριστικά από την θέση του τεχνικού διευθυντή των Εθνικών ομάδων, ενώ για να ανακοινωθεί το “τέλος” του απομένουν τα τελευταία διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με την σύνταξη της οικειοθελούς αποχώρησής του (είχε κλειστό συμβόλαιο με πολύ καλές αποδοχές) και τις απαραίτητες υπογραφές. Θέμα χρόνου, ημερών ή και ωρών αποτελεί δηλαδή...

Ο Βρύζας παρότι προερχόταν από τον ΠΑΟΚ και είχε την υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη ουσιαστικά αποτελεί θύμα της “εποχής Αναστασιάδη” στην Εθνική Ελλάδας. Σύμφωνα με την πιάτσα, τόσο των agents όσο και στο Πάρκο Γουδή, με οποιονδήποτε άλλο εκλέκτορα, Έλληνα ή ξένο, αντί του Άγγελου, θα είχε παραμείνει στην θέση του ή τουλάχιστον θα δεχόταν να... μετακινηθεί σε άλλο πόστο στην Ομοσπονδία.

Τώρα, παρότι ο πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος του πρότεινε να μείνει με διαφορετικό ρόλο, ο Βρύζας αρνήθηκε. Και για λόγους... δεοντολογίας αφού ως τεχνικός διευθυντής εξαρχής έκανε αρνητική εισήγηση για την λύση/επιλογή Αναστασιάδη, - με τον οποίο άλλωστε ήταν τσακωμένοι κατά την συνύπαρξη τους στον ΠΑΟΚ - αλλά και για λόγους ... ευαισθησίας αφού ο Άγγελος ουσιαστικά τον “καπέλωσε” με τον Μπασινά (παίρνοντας τις περισσότερες, αν όχι όλες, από τις αρμοδιότητες του Βρύζα)!

Άλλωστε ο Ζήσης Βρύζας είχε αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του τεχνικού διευθυντή, σπουδάζοντας παράλληλα το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, περνάει διετές σεμινάριο για να πάρει και το σχετικό δίπλωμα από την UEFA, το οποίο μάλιστα κοστίζει 60.000 €. Ένα δίπλωμα που στην Ελλάδα έχει πάρει ο Νίκος Νταμπίζας ενώ μαζί με τον Βρύζα φοιτούν και οι συμπαίκτες του στην ομάδα του 2004, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιάννης Αμανατίδης.

Η... επόμενη ημέρα του Ζήση Βρύζα, πόσο μάλλον από την στιγμή που θα είναι και τεχνικός διευθυντής με international τίτλο, δεν αποκλείεται να τον (ξανα)βρεί στον ΠΑΟΚ! Ενδεχόμενο που παίζει δυνατά.

ΥΓ. Πριν καταλήξουν στον Άγγελο Μπασινά για “αντί-Βρύζα”, με υπόδειξη Αναστασιάδη βεβαίως βεβαίως, από την ΕΠΟ... κτύπησαν και την πόρτα του Τάκη Φύσσα! Μόνο που εισέπραξαν ένα μεγαλοπρεπές “όχι” αφού αντί να γυρίσει στην Εθνική Ελλάδας προτίμησε να συνεχίσει την ομολογουμένως πολύ πετυχημένη δουλειά του ως Διευθυντής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού! Συγκεκριμένα, ο Μπασινάς ζήτησε αρχικά από τον Φύσσα να πάνε μαζί στην Εθνική, ως δίδυμο, ενώ στη συνέχεια έπεσε και το σχετικό τηλεφώνημα από την Ομοσπονδία. Με το "πράσινο" στέλεχος να αρνείται την πρόταση.\

Πηγή: sport24.gr