Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 17:38

ΕΡΑΝΗ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στα Φιλιατρά (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν χθες στα Φιλιατρά η Εράνη με το Διαβολίτσι μένοντας στο 1-1.

Ενα αποτέλεσμα που δεν άρεσε σε καμία από τις δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγους... Στην Εράνη διότι παρότι προηγήθηκε με γκολ του Νικολακόπουλου στο πρώτο ημίχρονο και είχε καλή απόδοση (όπως και πριν μια εβδομάδα με τον Απόλλωνα) δεν μπόρεσε να πάρει μια σπουδαία νίκη επί ενός δυνατού αντιπάλου... Και στο Διαβολίτσι γιατί έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα διπλό σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα και έτσι δεν μπόρεσε να φτάσει στην κορυφή τον Απόλλωνα που “κόλλησε” στους Γαργαλιάνους.

Ο ΑΟΔ ισοφάρισε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Κουλόπουλο και είχε τις ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, όμως θα μπορούσε να είχε δεχθεί κι άλλο γκολ από την Εράνη ειδικά στην... απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Κόλλια στο 55’.

Ετσι η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα, αλλά παρέμεινε στο -2 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, ενώ η Εράνη παρέμεινε στην τρίτη θέση έχοντας παίξει στην έδρα της με τους δύο διεκδικητές του τίτλου.

Προηγήθηκε στο 32’ με Νικολακόπουλο

Οι “πράσινοι” που είχαν την συμπαράσταση 150 περίπου φιλάθλων τους ήταν πιο ορεξάτοι στο ξεκίνημα και με τον Χατζηαράπη και τον Κόλλια να παίρνουν πρωτοβουλίες και τον Χρονόπουλο να κάνει μεστό παιχνίδι στο χώρο του κέντρου είχαν τον έλεγχο.

Στο 15’ ο Νικολακόπουλος έδωσε από δεξιά στον Κόλλια που κοντρόλαρε και επιχείρησε το ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το Διαβολίτσι απάντησε στις ευκαιρίες στο 30’ όταν ο Εμμανουήλ εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Τζανετέα να πιάνει την κοντινή κεφαλιά,

όμως πρώτα ο Λυμπερόπουλος και ύστερα οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 32’... Σε μια άψογη αντεπίθεση ο Κόλλιας πήρε την μπάλα από την αμυντική γραμμή, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή έδωσε δεξιά στον Νικολακόπουλο που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0.

Ο ΑΟΔ αδυνατούσε να πατήσει την περιοχή της Εράνης, με τους παίκτες του να είναι φλύαροι και να μην έχουν φαντασία και σωστές συνεργασίες στο παιχνίδι τους.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία με Κόλλια

Στο ημίχρονο ο Κώστας Παλαμάρας έβαλε στο ματς τους Κανελλόπουλο και Πάλια αντί των Ζάκκα και Εμμανουήλ, αλλάζοντας πρόσωπα.

Η ομάδα που άγγιξε όμως το γκολ στο δεύτερο μέρος ήταν η Εράνη...

Στο 55’ συγκεκριμένα ο Βλαχόπουλος “χόρεψε” την άμυνα του Διαβολιτσίου από αριστερά και έκανε τη συρτή σέντρα με τον Κόλλια από το ένα μέτρο να πλασάρει ψηλά άουτ σε κενή εστία! Ηταν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους “πράσινους” που αν έκαναν τότε το 2-0 θα είχαν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.

Το Διαβολίτσι ανέβηκε στη συνέχεια και στο 57’ ο Πιτσιλής βρήκε στη περιοχή τον Κουλόπουλο που σούταρε, με τον Μπουρδέκα να διώχνει σε κόρνερ με προβολή.

Ισοφάρισε στο 61’ ο Κουλόπουλος

Στο 61’ ο Κάνιστρας έκανε μια έξοχη ενέργεια από αριστερά προσπερνώντας τον Μπουρδέκα και όταν μπήκε στην περιοχή έκοψε την κατάλληλη στιγμή για τον Κουλόπουλο που “τσίμπησε” την μπάλα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 68’ η Εράνη έχασε καλή ευκαιρία με τον Χατζηαράπη να εκτελεί ένα φάουλ και τον Πέππα να πιάνει την κεφαλιά, με τον Κωνσταντακόπουλο να αποκρούει.

Καλή στιγμή είχε και ο ΑΟΔ στο 70’ όταν και πάλι ο Κάνιστρας από αριστερά σέρβιρε για τον Κουλόπουλο που πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως ο Λυμπερόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, δεν σημειώθηκε άλλη ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες και οι δύο ομάδες φάνηκε να βολεύονται με την ισοπαλία.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Κασκάνη και Ταβουλαρέα.

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Γριβοκωστόπουλος (73’ Μεϊντάνης), Μπακούρος (80’ Φ. Γιαννακόπουλος), Μπουρδέκας (64’ λ. τρ. Χάρμπας), Πέππας, Αλμπάν, Χρονόπουλος (83’ λ. τρ. Λαμπρόπουλος), Χατζηαράπης, Κόλλιας, Βλαχόπουλος, Νικολακόπουλος.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος (85’ Ασημακόπουλος), Εμμανουήλ (46’ Πάλιας), Μπαλόπουλος, Μπαστακός, Τζανετέας, Πιτσιλής, Ζάκκας (46’ Κανελλόπουλος), Κάνιστρας, Κουλόπουλος (90’ Τσουκαλάς), Σταματελόπουλος.