Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2018 11:18

Τι έγινε στις έξι τελευταίες κόντρες Καλαμάτας και Παμίσου

Γράφτηκε από τον
Τι έγινε στις έξι τελευταίες κόντρες Καλαμάτας και Παμίσου

Πάμισος και Καλαμάτα θα βρεθούν αντιμέτωποι σήμερα Κυριακή στο γήπεδο της Μεσσήνης, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Οι δύο μεγάλες ομάδες του νομού μας θα συναντηθούν για δεύτερη φορά φέτος καθώς είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στον προημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας στις 23 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου η Καλαμάτα είχε επικρατήσει με 2-1 στην παράταση. Την δεκαετία που διανύουμε Καλαμάτα και Πάμισος έχουν βρεθεί αντιμέτωπες έξι φορές. Δύο σε κύπελλο, δύο σε πρωτάθλημα Α’ τοπικής και δύο σε επίπεδο Δ’ εθνικής. Πριν την φετινή συνάντηση του κυπέλλου, είχε προηγηθεί ο περσινός τελικός του Κυπέλλου όπου η Καλαμάτα είχε κερδίσει 2-1, πάλι στην παράταση. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει 4 φορές ακόμη σε επίπεδο πρωταθλήματος, το 2010-2011 στην Δ’ εθνική και το 2016-2017 στην Α’ τοπική. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι είχε γίνει στις έξι προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων (η φωτό από το ματς του 2010 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού). 

Από μια νίκη στην Δ’ εθνική

Τη σεζόν 2010-2011 Καλαμάτα και Πάμισος έπαιξαν στο πλαίσιο της Δ' εθνικής. Το πρώτο ματς είχε γίνει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το ματς είχε γίνει παρουσία σχεδόν 3.000 φιλάθλων, εκ των οποίων και περίπου 300 φίλοι του Παμίσου. Ο Βασίλης Μπεγέτης στο 14' είχε σουτ στο δοκάρι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους «πράσινους». Τελικά η Καλαμάτα είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Αργύρη Νικητόπουλου στο 40' ενώ στο 92' ο Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος είχε διαμορφώσει το τελικό 2-0 για την "Μαύρη Θύελλα". Η Καλαμάτα εκείνης της σεζόν με την σημερινή έχει κοινό πρόσωπο τον Βασίλη Αθανασόπουλο. Στον πάγκο ήταν τότε ο Ελβιο Μάνα. Στον πάγκο του Παμίσου ήταν ο Κώστας Κλάδης ενώ κοινά πρόσωπα της σημερινής με την τότε ομάδα είναι οι Μωράκης, Ηλιόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Νικητόπουλος (77' Γαλανόπουλος), Δρούγας, Μπαστακός, Μπλέτσας, Κωνσταντόπουλος, Σισμανίδης (69' Δημητρακόπουλος), Τσαγκαράκης, Αγγελόπουλος (64' Αθανασόπουλος), Γρηγορακάκης, Αλεξανδρόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Κατσίποδας, Καπακλής (72' Κούτρης), Πετσόπουλος, Κουρεντζής, Φουρναράκος (79' Κωτσάκης), Μωράκης, Βαβαρούτσος, Κάνιστρας (60' Γατσώρης), Μπεγέτης, Ηλιόπουλος, Αντωνίου.

Στο ματς του β' γύρου στη Μεσσήνη ο Πάμισος είχε πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Καλαμάτα, η οποία ήταν πρώτη με διαφορά στην βαθμολογία και ήταν από νωρίς πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την άνοδο στην Γ' εθνική, κάτι που τελικά έγινε εύκολα στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Το ματς είχε γίνει υπό βροχή και παρουσία περίπου 1.000 φιλάθλων των δύο ομάδων, σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο ο οποίος θύμιζε περισσότερο... βούρκο. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποφασιστικοί στην επανάληψη και με ένα γκολ του Αντωνίου στο 64' πήραν την μεγάλη νίκη με 1-0.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Καλλιντέρης, Καπακλής, Κωτσάκης, Κουρεντζής, Κυριόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης, Βαβαρούτσος (84' Ζάκκας), Μπεγέτης (92' Βιδάκης), Ηλιόπουλος, Αντωνίου (81' Κούτρης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Μητσέας (68' Αγγελόπουλος), Δημητρακόπουλος, Μπλέτσας, Κωνσταντόπουλος (78' Χελάς), Σισμανίδης, Ελ Γαζάουι (46' Δαμουράς), Αθανασόπουλος, Γρηγορακάκης, Τσόπελας.

Νίκες της Καλαμάτας με 1-0 στην Α’ τοπική

Καλαμάτα και Πάμισος συναντήθηκαν τη σεζόν 2016-2017 στο πλαίσιο της Α’ τοπικής. Μια προσωπική ενέργεια του Σταύρου Τσουλάκου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έφερε με σουτ το γκολ που έκρινε το πρώτο ντέρμπι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Η "Μαύρη Θύελλα" επικράτησε δύσκολα με 1-0 παρουσία περίπου 800 φιλάθλων και των δύο ομάδων. Το ντέρμπι ήταν φτωχό σε θέαμα με τους αμυντικούς των δύο ομάδων να είναι οι διακριθέντες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (70' Σταματελόπουλος), Καντούτσης, Μπαστακός, Μπεγέτης, Καλαντζής, Νάτσης, Αθανασόπουλος (57' Βασιλόπουλος), Τσουλάκος (70' Σαραντόπουλος), Νικολόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ Τρακάκης, Μπομπότσι (79' Πατσιώτης), Κατσιβαρδέας, Δημητρακόπουλος, Μπερερής, Μωράκης, Γεωργιόπουλος (66' Παπαδόπουλος), Λαθύρης, Τουρλίδας, Ηλιόπουλος, Μπίσα.

Στο ματς του δεύτερου γύρου στη Μεσσήνη, η Καλαμάτα πήρε και πάλι τη νίκη με το ίδιο σκορ (0-1) αυτή τη φορά με γκολ του Χρήστου Καλαντζή. Ο πρώτος σκόρερ (15 γκολ) της "Μαύρης Θύελλας" εκείνη τη σεζόν βρήκε δίχτυα στο 76' και η Καλαμάτα νίκησε κάνοντας αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο τον οποίο κατέκτησε εύκολα στην συνέχεια. Το θέαμα πήγε περίπατο στο ματς αυτό και το μόνο που θα θυμόμαστε από τη μονομαχία των δύο παραδοσιακών δυνάμεων του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, είναι το γκολ του Καλαντζή και η όμορφη ατμόσφαιρα με πάνω από 1.000 φιλάθλους και των δύο ομάδων.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Μπερερής, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Λαθύρης, Δημητρακόπουλος (88' Δρογγίτης), Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος (75' Καραπετιάν), Μπίσα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Μπαστακός, Μπεγέτης (87' Νάτσης), Νικολόπουλος, Καλογερόπουλος, Αθανασόπουλος, Καλαντζής (85' Τζανετέας), Τσουλάκος (52' Μερκούρης).

 

Στην παράταση ο τελικός

Ο περσινός τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας ανάμεσα σε Καλαμάτα και Πάμισο κρίθηκε στην παράταση με την “Μαύρη Θύελλα” να κατακτά τελικά το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το παιχνίδι πρόσφερε έντονες συγκινήσεις στους περίπου 1.000 φίλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο. Ο Πάμισος ήταν η ομάδα που κέρδιζε τις εντυπώσεις μέχρι το 65’ ενώ χάρη στο φοβερό γκολ του αρχηγού του Ηλία Ηλιόπουλου στο 49’ κρατούσε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το 80’. Στο λεπτό αυτό, η Καλαμάτα, που δεν ήταν καλή μέχρι το 65’ αλλά ανέβηκε πολύ στο τελευταίο 25λεπτο, κατάφερε να ισοφαρίσει με μια πολύ ωραία κεφαλιά του Σαραντόπουλου και οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί η “Μαύρη Θύελλα” έδειξε χαρακτήρα παρότι αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον Ρονκάτο, ο οποίος αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Παίζοντας με 10 παίκτες η Καλαμάτα έφτασε στο 2-1 με γκολ του πολύ καλού Ερέκι στο 104’ και διατήρησε τα σκήπτρα της στο Κύπελλο Μεσσηνίας. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, με τον Ηλιόπουλο στο 11’ ο Πάμισος και με τον Ρονκάτο στο 41’ η Καλαμάτα. Στο 119 αποβλήθηκε ο Ηλιόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (90+ Καραγιάννης), Μωράκης, Κάνιστρας (106' Βέλλης), Λαθύρης, Τσουλάκος (70' Μπερερής), Ηλιόπουλος, Μπίσα.

Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Παπαδόπουλος, Αλεξόπουλος, Φιλόπουλος, Καραπετιάν.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Καντούτσης, Ερέκι, Τορεζάνι (83' Ντε Νίκολο - 101' Βικιλάντε), Ρονκάτο, Σαραντόπουλος (119' Νινιός), Αθανασόπουλος (68' Κανελλόπουλος), Γκαζούκας, Ζαχαρόπουλος.

Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Μερκούρης, Μπεσσής, Τσιγαρίδης.

 

Παράταση και φέτος στον προημιτελικό

Οπως και πέρυσι στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, έτσι και στον φετινό προημιτελικό ανάμεσα στην “Μαύρη Θύελλα” και τον Πάμισο χρειάστηκε η ημίωρη παράταση για να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει την νίκη. Η Καλαμάτα τελικά επικράτησε με 2-1. Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού βρέθηκαν χθες περίπου 1.200 φίλαθλοι – εκ των οποίων πάνω από 100 του Παμίσου. Η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 62’ χάρη σε γκολ του Μίνγκα. Ο Πάμισος ισοφάρισε στο 82’ με πέναλτι του Σαραντόπουλου και το γκολ της νίκης πέτυχε στο 104’ ο Μαστραντωνάκης. Η “Μαύρη Θύελλα” είχε τρία δοκάρια (10’, 12’, 107’) και ένα τέταρτο που προηγήθηκε της φάσης του γκολ του 1-0. Ο Πάμισος επιθετικά έδειξε πολύ λίγα πράγματα ενώ είχε και παράπονα για τη διαιτησία. Αποβλήθηκε ο Μαστραντωνάκης της Καλαμάτας στο 110’ με β’ κίτρινη . Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας και βοηθοί οι Γκούμας και Σκόρδος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας, Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Ζελέκου (70’ Μαστραντωνάκης), Πινδώνης, Αθανασόπουλος, Μίνγκας (108’ Ζαχαρόπουλος), Γιόνδης (77’ Λαθύρης).

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τρακάκης, Σ. Δημητρακόπουλος, Σαραντόπουλος, Μπριλάκης, Δοδοντσάκης, Μωράκης, Βλάχος (70’ Πόρης), Ντε Μολ Τόμας (78’ Αριστομενόπουλος), Νινιός (92’ Κωστάκης), Σέγκμπια, Ηλιόπουλος (56’ Οδ. Δημητρακόπουλος).